Başlangıç tefsirlerinden hangisini önerirsiniz?
İlahiyatta okuyan bazı arkadaşlar avama yönelik yazıldığı ve teolojik meselelerden ziyade güncel konulara ağırlık verdiği için Tefhimul Kuran isimli bir tefsiri tavsiye etmişlerdi.
Forumda bu tefsirin yazarı olan âlim genel olarak tezkiye ediliyor gördüğüm kadarı ile, bazı mutasavvıf bilinen kimselerin yaptığı Mevdudi eleştirileride bana pek tutarlı gelmiyor doğrusu...
Bu kitabı nereden bulabilirim? Benim tanıdığım dini kitap satan yerlerin tamamı muasavvuf olduğu için Mevdudi kitabı satmazlar.
Ali Küçük hocanın ismini çok duydum. Genel olarak Selefiler takip ediyor kendisini sanırsam. Bizim fakültede sadece bir tane Selefi arkadaş var benim tanıdğım, o kendisini çok sever. Gerçi Selefi olmayanlardan ve kendisi ile bizzat tanışanlardanda çok iyi şeyler duydum. Eleştirenler ise egnel olarak Mevdudiyi eleştirenler ile aynı kesim...
Bunu not aldım bu geceden tezi yok dinlemeye başlayacağım inşallah.
Bu arada okuma alışkanlığı kazanmaya yönelik bir tavsiyede verirsen iyi olur, dediğim gibi 4 senelik okul başka türlü bitmez
Ayrıca okuma dışında ne gibi tavsiyeleriniz olabilir? Özellikle Üniversite ortamında ve hukuk fakültesi gibi siyasi tartışmaların çokça olduğu bir yerde kendimi muhafaza edebilmek adına...