Kardeşim ben bu tarz söylemlere karşıyım. Cennet ucuz olur mu? Dünyaya bedel ama sana bana. Allah istediğini affeder istediğini affetmez. Siz diyorsunuz ki Allah affedemez subhanAllah. Benim Rabbim eksikliklerden uzaktır ve gücü herşeye yeter, ki affetmek zaten sürekli yaptığı şeylerden, sıfat çünkü.
Davetçiliğin bir adabı vardır Nuh aleyhselam kaç yıl yaşamış 1000 veya 995 yıl. 1000yıl davet yap en fazla aynı zamanda iman eden maksimum (sanırım) 70 mumin olsun. Lut aleyhselam karısını ikna edememiş Muhammed sallaAllahu aleyhi ve sellem amcasını. Ama durmuşlar mı vaz mı geçmişler. Nefes alıyorsan umut vardır.
Yani aslında şuan iki kutupu konuşuyoruz ceza veren Allah ve rahmet eden Allah. İşte biz bunun dengesini kuramıyoruz kestiremiyoruz onu ancak Allah yapar çünkü kusursuzdur. Ben de dinimi en katı şekilde yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince ama katılığım kendime. Çevremde tekfir oklarımı saçmıyorum ama çevremde müslüman yok (sanırım) ama ben inanıyorum ki Allah affedebilir. Allah bizi sevdiklerimizle cennette buluştursun. Amin