Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Müşrik Akrabanın Cenaze Namazına Katılmak

Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum,
Müşrik akrabanın cenaze namazını kılmadan yalnızca onun cenaze törenine katılmakta bir beis var mıdır? Ayıp olmaması için orada bulunmak gibi.
 
Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykümselam

Bu bölümde genel olarak, gündemdeki konulara ilişkin yazıları vs. paylaşabilir veya kendi fikirlerinizi sunabilirsiniz. Özellikle dikkat etmenizi istediğimiz İslami Bilgi İçeriği Olan konuları bu bölüme değil de kategorilerine uygun bölümlere açmanız ve İslami Konulardaki sorularınızı -yönetimin cevaplamasını istiyorsanız- Soru-Cevab bölümünde sormanızdır. Aksi taktirde Üyeler arası Soru - Cevab bölümüne sorunuz.

 
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
konum taşınmış
yine de sağolun
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
konum taşınmış
yine de sağolun
 
M Çevrimdışı

musab99

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Konuyu acan kardes icin konusmuyorum yanlis anlmayin , galiba muslumanlarla tanismam 1997 yilinda olmustu.

O yillarda tevhidi hareketler cok bilinen yapilar degildi, zamanla tv ve internet sayesinde her kesim tarafindan bilinir oldu.

Eski yillarda masalarda tartisililan bu tur mevzularin hala tartisiliyor olmasi gercekten garip ,hep ayni konular etrafinda donup dolasiliyor, isin kotu tarafi bu tur mevzularin muslumanlara hic bir fayda saglamadigi.

Turkiye deki musluman bu kafa yapisi ile bir gram ilerleyemez zaten ilerliyemiyor da.
Aslinda yazilacak cok sey var da , sonunun bir yere varacagini dusunmedigim icin gerek de duymuyorum. Bu yazdigim kadari bile fazla
 
عبد الرحمن Çevrimdışı

عبد الرحمن

قُل آمَنتُ بِاللهِ ثُمَّ استَقِم
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullah.

Müşrikten kastın nedir? Asli kafir mi, mürtet mi, yoksa bir kadı tekfir mi etmiş?

Asli kafirin cenazesine katılmak caizdir (Şeybani, Kitabul Asar). Sahabe radiyallahu anhum Haris b. Ebi Rebia ile birlikte Hristiyan annesinin cenazesine katılmıştır.
 
Hicret Vakti Çevrimdışı

Hicret Vakti

Üye
İslam-TR Üyesi
şirk kosan kendisini İslama nispet eden
 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şirk kosan kendisini İslama nispet eden
Tarık Ebu Abdullahın derslerini takip ediyorum. Daha konuya tam gelmedi ama anladığım kadarıyla Allah’ı tanımayıp bilmemek(akli olarak varılabilecek bir şey olduğu için bunların tekfiri caiz) ile tanıyıp bilip sonra şirkul ekber niteliğinde bir söylem veya hareketle tevhidini bozmak farklı şeyler. Yani burda ateistlerle kendini islama nispet eden kimseler arasında bir fark oluğuna varacak dersler gibime geliyor. İstersen sen de dersleri bir dinle, ihtiyaç duyduğun bir bilgi olduğu için daha hızlı dinleyebilirsin benden. 11. Ders: Dinde Zaruraten Malum Olanlar ve Olmayanlar (2)
10. Dersten başlayabilirsin. 13. Cevap bulabilirsin diye düşünüyorum
 
Üst Ana Sayfa Alt