Güzel konuşmuş. Tevrat’ın ilk kısmında Adem Peygamber’in anlatımına uymuş.
Söylediği sözler delilsiz değil, dini küçük yorum farklılıklarına kurban etmeyelim. Böyle şeyler üzerinden hiçbir müslümana sapık, kafir deme hakkımız yoktur.
Kuran’da da belirtildiği gibi müslümanları sapkınlıkla itham etmek müşrik eylemidir.
Tekfirden hoşlanmıyorum. Hiçkimse sizin demeniz ile kafir ya da mümin olmaz. Kimin ne olduğunu yalnız Allah bilir.
Videodaki söylenen sözlere kimse katılmak zorunda değil ama tekfir etmek de kimsenin hakkı değildir.
İnsankar hakkındaki nihayi hükmğ Allah verecektir. İnsanlar tekfir edenlerin ilahlık iddiasında olan insanlar, kalbin içinden geçeni bilme iddiasın da olan insanlar olduğunu düşünüyorum.
Herkesi herhangi bir bahane kulp ile tekfir etmek vicdanı değildir. Gerek ilahiyatçılar olaun gerek tasavvuf ehli yanlışları elbette var ama tekfir vicdansızlıktır.
Tekfircilere tek tavsiyem, 1.6 milyar müslümanın herbirine en küçük yanlışta tekfir etmek için bahane bulup din dışı ilan etmek yerine sadece kendinizi tekfir edin.
Böylece çok fazla uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Tekfirci her türlü kafir, müşrik ve sapıktan Allah’a sığınıyorum. Siz bana kafir deseniz bile ben size müslüman deyim, sonra ahirette ikimizde yalancı çıkarız.. Ne güzel demiş..
Mehmet cihadın görüşüne katıldım.