İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
paylaşım için allah razı kalsın kardeşim..imamı şafiyi bir alim eleştiremez mi ? eleşitirme hakkına sahip olmadığımız tek kişi var oda peygamberdir..insanlar hepside hata yapar imam şafii yazı yazarken talebesine okuturdu her seferinde siler tekrar yazar okutur hatasını bulup yeniden siler ve der ki vallahi allah'in kitabından başka hiçbir kitap hatalı olmaz..neyse hayırlısı..
azadi kardeşim vallahi bu eleştiriyi yapan kişi mustafa islam oğluysa eleştiremez imam şafiiyi imam şafiiiyi ameldede ilimdde denk bir kişinin eleştirmesi daha doğrudur
paylaşım için allah razı kalsın kardeşim..imamı şafiyi bir alim eleştiremez mi ? eleşitirme hakkına sahip olmadığımız tek kişi var oda peygamberdir..insanlar hepside hata yapar imam şafii yazı yazarken talebesine okuturdu her seferinde siler tekrar yazar okutur hatasını bulup yeniden siler ve der ki vallahi allah'in kitabından başka hiçbir kitap hatalı olmaz..neyse hayırlısı..
ben ocu bucu şucu değilim allah beni kuran ve resüllünün sünnetinden de ayırmasın. yani hoca onları tekfir etmiyor hatta eserlerinde onların görüşlerine yer vermektedir birilerinede hizmet edeceğini de sanmam ama mustaf hocayı eleştirmem için onun eserlerini iyi okumam lazım yoksa hakkında yanlışa yönelirim
ben ocu bucu şucu değilim allah beni kuran ve resüllünün sünnetinden de ayırmasın. yani hoca onları tekfir etmiyor hatta eserlerinde onların görüşlerine yer vermektedir birilerinede hizmet edeceğini de sanmam ama mustaf hocayı eleştirmem için onun eserlerini iyi okumam lazım yoksa hakkında yanlışa yönelirim
Kardes sen nasil Allah icin susuyorsan bilki ben de bu konuda Allah icin konusuyorum.
Imam Buhari, Imam Muslim, Imam Safi hepsinden Allah razi olsun bunlari yerin dibine sokan bir adama karsi tavir alamiyorsak imanimiz ha var ha yok... ( Buradaki kastim, buhari ve muslimdeki bazi hadisleri inkar etmek kisiyi zaten küfre sokacaktir bu mimalda sözüm kullanilmistir - malum kader mevzusu vs.leri ....)
selef icma etti ki, kim bi sahih hadisi (ahad olsun olmasın farketmez) inkar ederse kafir olur. (bu icma ishak, buhari, ahmed, ebu davud, berbehari, ibnus Salah, Suyuti ve birçoklarından nakledilmiştir)
abi ikisini dinledim allah razı kalsın..ama her ikiside kurandan örnek verirler ama bu onların tevilleridir yani kendi fikrimize uymayanı red etme hakkına sahip değiliz burda..
seyfullah kardeşim güzek isim allah'ın kılıcı..bu icmada çoğu alim katılmadı bunu iyi irdelemek lazım..
abi ikisini dinledim allah razı kalsın..ama her ikiside kurandan örnek verirler ama bu onların tevilleridir yani kendi fikrimize uymayanı red etme hakkına sahip değiliz burda..
seyfullah kardeşim güzek isim allah'ın kılıcı..bu icmada çoğu alim katılmadı bunu iyi irdelemek lazım..
bu selefin icması, yani selefin itikadı bu. yani sahabenin, tabiinin ve tabiut tabiinin görüşü bu. sonrakileri görüşünden bize ne? Rasulullah s.a.v.'i gören sahabe, sahabeden ders alan tabiin ve sahabenin talebesi olan tabiinin talebeleri bir meselede icma ettiyse sonrakilerin muhalefeti bizi ilgilendirmez.
Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.” Buhari 76/47; Hanbel 6/57, 4/367
Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz. 25- Furkan Suresi 8
abi kaç tane getireyim ama bunu seçmemin nedeni vahiy gelen bir paygambere allah nasıl olurda büyülenmesine izin verir ve kendinden habersiz dolaşır böyle olsa vahye şüphe düşmez mi ?
hacı abi ben mustafa islam oğluyu savunacak bir şey demedim istersen yorumlarımı gözden geçir..ustad ibn teymiyenin sözüyle cevap vereyim kuran dışında hiçbir kitap hatasız değildir..peygamberin uhud ta yaralanmamsı ve büyülenmek aynı şey değil.. hacı abiler bu kadar diyeceklerim..