Allah azze ve celle'nin tertemiz bir melekle yeryüzünün en hayırlı insanı olan Abdullah oğlu Muhammed (aleyhisselatu vesselam)'e indirdiği en aydınlık, en güzel ve en temiz din bile insanlar tarafından doğru anlaşılmıyorken, Muhammed İbn Abdulvehhab gibi davetçi alimlerin anlaşılmaması veya yanlış anlaşılması gayet normal.
İfrat ehli de tefrit ehli de bugün kendini Muhammed İbn Abdulvehhab, İbn Teymiyye gibi alimlere nisbet ediyor. Bu yüzden iyice okuyup ona göre tahlil etmek gerekiyor. Bugün insanları kendilerine ibadete çağıran, bana dua edin icabet edeyim diyen, ben tövbeleri kabul edenim diyen, yeryüzünde tasarruf sahibi olduğunu iddia eden tağutlara, Şeyhlere Muvahhid Müslüman diyenler bile bugün Muhammed İbn Abdulvehhab'ın kitaplarını basıyorlar.
O yüzden Müslümanların uyanık olması gerekiyor. İnsanlar size sapkın görüşleri "Ben böyle inanıyorum" diyerek anlatmazlar. "Bak Muhammed İbn Abdulvehhab'ta böyle, İbn Teymiyye de böyle diyor" diyerek fikirlerini aşılarlar. Eğer biz bu alimlerin sözlerine, görüşlerine vakıfsak bu şüpheleri izale ederiz.
Bunun en açık örneği de bugün "El Bani, Useymin, İbn Baz" üçlüsünün itikadını insanlara Muhammed ibn Abdulvehhab'ın itikadı gibi dayatanların durumudur.
Rabbim bizlere hakkı görmeyi nasip etsin. Sözleri süsleyen, yerlerini değiştiren insi şeytanların şerrinden muhafaza etsin. Amin.