selamunaleykum
Aleykum selam
kardeşim tekfircileri biz hoş görmüyoruz ki hoş görenleri Allaha c.c havale ediyorum ki bu konuda sahih hadislerde var
Zaten bunu biliyoruz fakat sizin hoş görmemeniz veya arkasında olduğunuz Kralcıların hoşgörmemesi ehli sunnete uygun bir sebebten değil; aksine iman ettikten sonra dinden çıkmanın olmamasından dolayı; İslam'da tekfirin tümden olmadığının inkarıdır.
tekfir ediyor olabilirler ama bunların bizim kardeşlerimiz olduğunu belirten hadislerde var ve bunların hepsini bir tutmuyoruz
Küfre karşı duyduğu hassasiyetlerinden dolayı Hz. Ali'yi tekfir eden Hariciler; hz. Ali'ye (r.anh) kafir olup olmadıkları sorulunca "onlar küfürden kaçtılar" (Bidaye Terc., 7/465) buyurmuş olmasına rağmen, islam tarihi onlara Harici ismini vermekten çekinmemiştir.
Ayrıca alimler Hz. Ali'nin savaştığı haricilerde şu hadisteki özellikleri görmüşlerdir:
"Ahir zamanda yaşları küçük, akılları zayıf bir grup insanlar / birtakım gençler ortaya çıkacak. Yaratıkların en hayırlısının (s.a.v.) sözünden söylerler (“Hüküm vermek ancak Allah’a aittir”, “Siz Kur’an’ın hakemliğine davet ediyoruz” demeleri gibi -bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi-) ve Kur’an okurlar, ama okun yaydan çıkıp fırladığı gibi dinden çıkarlar. İmanları gırtlaklarından öteye geçmez. Onlara nerede rastlarsanız onları öldürün. Kuşkusuz, onları öldürmek, kıyamet günü, öldürenler için bir ücret / bir mukâfat sağlar." (Buharî, Menakıb, 25; Benzer rivayet Ebu Davud, Sünnet, 31).
Bu hadislerde vasıfları belirtilenler, Haricîlerdir. Nitekim Muslim'in bir rivayetinde, bu kavmin, bu hadislerde belirtilen sıfatları sayıldıktan sonra: "Bunlar, insanlar tefrikaya düştükleri zaman ortaya çıkarlar." buyurulması da bu fırkanın Hariciler olduğunu açıkça ispat eder. Çünkü Hâriciler Hz. Ali (ra) ile Hz. Muaviye (r.a.) arasında çıkan tartışmalar sonunda zuhur etmiştir. (Sunen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 15/588-589)
bu türkiye ortamı için konuşuyorum.yani kendi heva ve hevesinden tekfir edenler tabiki bizim kardeşimiz değil ancak türkiyedeki delilleriyle tekfir eden müslüman kardeşlerimize de tekfirci gözüyle bakanları anlayamıyorum..
Peki delilleriyle ehli sunnete uyarak aşırı hataya kaçmadan delilillerle tekfir gerekeni tekfir eden bizleri doğru kabul ediyorsunuz ama alimlerimizi talebe görüyor, Kralcıların tekfiri inkar edip gizleyen alimlerini ise şeyh, alim göreceksiniz? Delilleriyle tekfir edeni tekfirci gözüyle bakmıyorsun da, tekfiri yasaklayanları ne gözüyle bakıyorsun ?
ben bu internet ortamının müslümanlar için pek hayırlı olduğunu düşünmüyorum çünkü burda yazan insanlar herkese yafta vuruyor bir sözünden ötürü ya tekfirci oluyor ya sofi oluyor ya partici oluyor. buraya yazı yazan mücahidleri bile nerdeyse cahil sapık bilmem daha ne olrak görüceksiniz Allah c.c bizi ıslah etsin inşaallah ...
Bu iki mesajında isabetli gördüğüm tek sözün budur.
Evet böye birbirini görmeden, donuk ve soğuk yazılara bakarak en önemli bir konuda kişinin dunya ve ahiretini ilgilendiren bir meselede "şöyle yapan, şunu diyen, şunları tekfir etmeyen vs. vs. " gibi fiilleri sayıp insanları toptan tekfir etmek cehaletin , ilmden uzak olmanın belirtisidir.
Fakat aynı şekilde tüm küfür fiillerini yapmasına rağmen , kafirlerle ilişkilerde aşırıya kaçılmasına rağmen hiçbir tehlike görmeyip, "dört dörtlük muslumanlarız devam" demekte az sapkınlık değildir. Değil mi?