Samimiyetle cihadı destekleyen kardeşlere...
Kardeşler yanlış anlaşılmasın caferileri ve zeydileri tekfir etmiyoruz fakat sizin bazı konularda ya bilginiz yok yada iyi niyetli değilsiniz. şimdi yazacağım meselelere dair cevab vermenizi istiyorum..
1. İran ve hizbullah hareketi ayni şeydir ve birbirlerinden ayrılmazlar, zaten hiz. hareketi hameneye bağlıdır.
2. vahdet diyorsanız öncelikle kiminle ne diye vahdet etmeliyiz neden bu vahdet konusunda hep bizler suçlanıyoruz.iran ve hiz. hareketi vahdet hususunda samimiler mi?
Şimdi yazacağım bazı konular var, bunların yalan olduğuna dair deliller varsa buyrun yazın.
a-İran rejimi ne diye hama katliyamında nusayri suriye rejimini destekledi ve mücahitler için şeytanın kardeşleri ifadesini
kullandı?
b- İranı gezen birisi olarak söyleyeyim, tahranda sünnilerin cuma kılacak camiler açmasına neden iran islami(!) rejimi müsade etmiyor.
c-İran rejiminin sünnilere yeptığı baskıları neden hiç gündemleştirmiyorsunuz? iranda en az 10 milyon sünni var ve sünni şehirlerindeki yoksulluğu biliyor musunuz özellikle kürdistan ve beluçistan şehirlerinde...siz sadece sünnilerin saldırılarını fitne diye isimlendirirsiniz değil mi?
d- İran rejimi afganistan ve ırak işkallerinde amerikayı neden destekledi? delil istiyorsanız iranın desteklediği şii gruplar hem afganistanda hemde ırakta işklali destekleyen gruplardır, afganistanda şii vahdet grupları ırakta el hekim grubu ve dava partisi, isterseniz buna sistaniyide ekleyebiliriz.Mesela hateminin bir röportajdaki iddası eğer biz afganistanda amerikaya yardım etmeseydik taliban rejimi yıkılmazdı, en son olarakta iran rejiminin her yıl karzai'ye milyonlarca dolar verdiği ortaya çıktı, hem iran hemde karzai bunu doğruladı. mesela el kaide hareketini önemli liderleri neden halen iranda tutuklu bunların başında h. islambulinin kardeşi muhammed islambuli geliyor. siz hiç irancı arkadaşlarınıza bunu soruyor musunuz?
e-Gelelim hiz. hareketine: nasrallahın talibanla ilgili söylediği sözleri bir okuyun. 4 mart 2004 Hizbullah hareketi genel sekreteri Hasan Nasrallah Kerbela ve Kazimiye’deki patlamalar ile Afganistan’daki Taliban Hareketi arasında ilişki kurarak öfke kustu. Hutbesinde Nasrallah: “Afganistan’da acı bir tecrübe yaşandı. Taliban’ın ve müttefiklerinin tecrübesi. Taliban Şiilerden önce Sünni Tacikleri, Sünni Özbekleri ve aynı kavimden olan Sünni Peştunları öldürdü. Şiilerden daha fazla bunları öldürdü. Çünkü Taliban’ın mantığı kan gölündeki bir mantıktır velevki aynı mezhepten ve kavimden olsun diğerini reddeden bir mantıktır. Eğer Talibancı değilsen o zaman malın, ırzın ve kanın mübahtır. İşte bu mantık Afganistan’ı mahvetti ve işgalcilerin eline düşürdü.” dedi.'' bunlara bir cevabınız vardır değilmi arkadaşkar?
f-hizb. hareketi; söyleyin bana, lübnan topraklarını aşıp hiç israil denen yahudi devletine saldırdı mı? yine 2006 da kabul ettiği anlaşmaya göre bm askerlerini yahudi devletinin sınırlarına yerleşmesine müsaade ederek yahudi devletine lübnandan saldırı olmasının önüne geçmiş oldu ve bunun sonucunda gazze saldırısında sünni hareketlerinin yahudi topraklarına füze göndermesine bm askerleriyle beraber müsaade etmedi.
g-hizb. hareketi kimin devamıdır ve kim tarafından desteklendi, bunları açıklarmısınız? ben size ipuçu vereyim mesela sabra şatilla katliyamlarında yahudiler ve hristiyan saldırganlarla işbirliği yapan emel hareketinin devamı olmasın mı?
h- suriye nuseyri rejiminin desteğiyle hizb. hareketi neden sünni hareketlerin güney lübnanada güçlenmesine müsade etmedi?
bu vahdete darbe değil mi? ve yine nuseyri rejimiyle birlikte kaçtane lübnanlı sünni alimi şehit ettiler bi cevab verebilir misiniz?
hizb hareketinin önemli isimlerinin el kaide hareketi aleyhine söyledikleri sözler vahdete zarar vermiyor mu? sizce..
cevaplarınızı bekliyorum...