Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Nusret Ile Hizbullat Çatışması:120'den Fazla Hizbullatçı Ölü

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hizbullah büyük kayıp veriyor

Suriye'de Esad rejimine destek vermek amacıyla çatışmalara katılan Hizbullah örgütü büyük kayıplar veriyor.


Suriye'de Esad rejimine destek vermek için Kusayr şehrine giren Hizbullah birlikleri büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Uzun zamandır Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah ve sempatizanları tarafından gizlenen Suriye eylemleri son zamanlarda kayıpların artmasıyla birlikte gizlenemez hale geldi. Kusayr kentinde Küresel Cihad yanlısı Nusret Cephesi savaçılarıyla Hizbullah militanları arasında yaşanan çatışmalarda 120'den fazla Hizbullah militanı öldürüldü.

Hasan Nasrallah, geçtiğmiz haftalarda Kusayr kentinde yaşanan çatışmalara Hizbullah'ın da katıldığını açıkça kabul etmiş, Hizbullah'ın Suriye'deki misyonunun Kusayr kentinde yaşayan Şii'leri savunmak olduğunu söylemişti."Fethul İslam'ın İntikamı"Çatışmalarda onlarca Hizbullah militanını öldüren Nusret Cephesi, Kusayr çatışmalarını Nehrul Barid'in intikamı olarak değerlendirdi. Bilindiği gibi Lübnan Nehrul Barid kampında ABD güçlerine karşı devam eden Irak direnişine destek amacıyla kurulan Fethul İslam cemaatine karşı Hizbullah da Lübnan ordusuyla beraber çatışmalara katılmış, çatışmalar esnasında ABD de Lübnan ordusuna destek vermişti.

Incanews Özel Haber / Abdulkadir Şen
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Ana Sayfa Alt