Selamun Aleykum,
Ancak diyarbakırda kendini hudapara hizbullaha nisbet eden bir sürü insan şimdilerde şialığı yaymaya çalışıyor. Ben gözlerimle görüyorum. O yüzden konuştum. Sözüm kesinlikle ehli sünnet için değildir.
Bende,camianın şia,son dönemlerde hizbullah ve nasrullah hakkındaki düşüncelerinden dolayı,kırılan ve tepki veren şiileşmş bazı kişleri görüyorum,şialığı yaymaya çalışan kişiler bu camianın içinde olabilir ama asla bu camianın anlayışı değildir,hatta bunu farkettikleri vakit,ciddi tepki verirler ve bu uygulamanın doğru olmadığını ve fitne olduğu cevabını alırsın,tavırda alırsın,ha keza ışidçilk yapanlarada aynı tarzda tavır takınılır,asla iklik yapmıyacaksın,mezhepçilik yapmak fitnedir,asıl olan ümmetçiliktir ve vahdettir cevabını alırsın..bu camianın anlayışı budur..şimdi kendini bilmez mezhep taasubçusu bir kaç kşinin yaptığını genele mal etme...
Düşün bu camia şiiyse,tvlerinde ibni teymiyeden baahsedermi?seyyid kutubun hayatını işlermi?üsame bin ladenin cenaze namazına gidermi?daha bir çok sebeb var..
Kanı kaynayan gençler heryerde olur,birisi ışidi sever,birisi şiiyi sever,bu normaldir,ama sen asıla bak..bu camianın değerli seydalarından molla enver,şiileşme ve tekfr hastalığından bahsedip,uzak durulmasını söylüyor,bunları neden görmüyor ve duymuyorsun?insanoğlu garibtir,hesabına gelen şeyleri çabuk görür,ama diğer meselelere kulakları kapalıdır...
Benim nazarımda,ışid-bağdadi=hizbullah ve nasrullah..Ama şunu net diyorum..Amerika ışide saldırınca,kobanye bomba atınca canım yanar,öldürülen ışid militanlarına inşaALLAH şehidtir derim,zoruma gider,kabullenemem,ha keza israil hizbullaha saldırınca zoruma gider,canım yanar,imad muğniyenin oğlu vurulunca inşaALLAH şehidtir dedim,israilin vurması zoruma gider,ışid için hisettiğim acıyı,hizbullah içinde hissederim..kafirlerin saldırması zoruma gider,bu bizim meselemizdir,onlar müdahil olmamalı,ışid vurulunca sevinen şiileri,hizbullah (israil tarafından)vurulunca sevinen müslümanları anlıyamıyorumve o anlayışta değilim.Bu mezhepçilk anlayışından değil,ümmetçilik anlayışından ileri geliyor.Bizim birbirimizle sorunumuz olabilir,ama bunu biz kendi aramızda hallederiz ve haletmeliyiz,eğer bu iş kafirlere kalırsa ve onlar müdahil olursa ve buna sessiz kalırsak yarın kökten yok olacağız,zaten öylede olmuyormu..Emperyalist ülkeler ve israil bizi parçalayıp tek tek yutuyor ve bizlerde halen buna seviniyoruz,Allah aşkına görmüyormuyuz oluşan tabloyu..israil hizbullahı vuruyor diye sevinenler,amerika ışidi vurunca neler hisediyor?bu tablo ve sonuçtan memnunmuyuz?güçsüzleşiyoruz,suriye yıllardır ne halde,aldığımız yerlerdede biz birbirimize vuruyoruz.işte oluşan tablo bu..