Çözüldü Ölen Muşrik Anne Babamız İçin Ne Yapabiliriz?

U Çevrimdışı

Ummu qima

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamun aleyküm
Müşrik olarak ölen anne babamız için ne yapabiliriz? Hayır verebilir miyiz? Ya da dua edebilir miyiz? Ayrıntılı anlatabilir misiniz? Allah ecrini versin

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah ;

.عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ رضي الله عنه قَالَ: لَمَّا مَاتَ أَبُو طَالِبٍ أَتَيْتُ النَّبِيَّ ﷺ فَقُلْتُ: إِنَّ عَمَّكَ الشَّيْخَ الضَّالَّ قَدْ مَاتَ
. قَالَ : « اذْهَبْ فَوَارِ أَبَاكَ، ثُمَّ لَا تُحْدِثْ شَيْئًا حَتَّى تَأْتِيَنِي
قَالَ : فَوَارَيْتُهُ، ثُمَّ أَتَيْتُهُ، فَأَمَرَنِي فَاغْتَسَلْتُ، ثُمَّ دَعَا لِي
​
Ali (r.anh)'dan demiştir ki: (Babam Ebû Talib ölünce) Peygamber (s.a.v.)'e (vardım ve): Senin yaşlı, dalâlette / sapık olan amcan öldü, dedim.
"
Git, babanı defnet. Sonra yanıma gelinceye kadar başka bir işle meşgul olma." buyurdu.
Bunun üzerine gidip Onu kabre koydum ve (Peygamberin) yanına geldim. Bana yıkanmamı emretti. Ben de yıkandım. Bana dua etti.
(Sunen-i Ebû Dâvûd, Kitâbu'l-Cenâiz, Bab 64 - 66, er-Raculu Yemûtu Lehû Karîbun Muşrik Hadis no: 3214; Nesaî, Tahara 128, Kitâbu'l-Cenâiz, bab 84, Hadis no: 1979 - 2006; Musned-i Ahmed, Hadis no: 759 (tahkik baskılarında farklı numaralandırmalar bulunabilir). Hadis, Muhammed Nâsıruddîn el-Elbânî tarafından sahih olarak değerlendirilmiştir.)

: عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ
زَارَ النَّبِيُّ ﷺ قَبْرَ أُمِّهِ، فَبَكَى وَأَبْكَى مَنْ حَوْلَهُ، فَقَالَ: اسْتَأْذَنْتُ رَبِّي أَنْ أَسْتَغْفِرَ لَهَا فَلَمْ يُؤْذَنْ لِي، وَاسْتَأْذَنْتُهُ أَنْ أَزُورَ قَبْرَهَا فَأُذِنَ لِي، فَزُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُ الْمَوْتَ
​
"Ebû Hurayra (radıyallahu anh) rivayet etti. Dedi ki:
Nebî (sallallahu aleyhi ve sellem) annesinin kabrini ziyaret etti. Ağladı, etrafındakileri de ağlattı.
Sonra şöyle buyurdu: "Rabb'imden annem için mağfiret dilemek üzere izin istedim; bana izin verilmedi. Kabrini ziyaret etmek için izin istedim; bana izin verildi. Siz de kabirleri ziyaret ediniz. Çünkü kabir ziyareti ölümü hatırlatır."
(Sahih-i Muslim, Kitâbu'l-Cenâiz, Bab 105, 106, 108, İsti'zânu'n-Nebiyyi ﷺ Rabbahû fî Ziyârati Kabri Ummih, Hadis no: 976; Ebû Dâvud, Kitâbu'l-Cenâiz, Bab 77, Hadis no: 3234 ; Edeb, 128; Nesâî, Kitâbu'l Cenâiz, 101, Hadis no: 2034; İbn Mâce, Kitâbu'l Cenâiz, 48, Hadis no: 1572; İbn Hanbel, 2/441, 5/356)

Geri
Üst Ana Sayfa Alt