kelime-i şehadet'i yanlış anlıyosunuz,o da eksik anlatıyo.
başı kapalı olup da örtüyü çirkin kullananlardansa en azından safı belli olan aaçık bayanların hallerinin daha anlaşılır olduğunu söylüyo.
en azından safları belli.
bu görüş hatalıdır kardeş.
Elbette konuşulan örtüsüne dikkat etmeyenler gibi giyilsin demiyoruz.
Ancak yine de bunları açıklardan açıktan fuhuş yapan açıktan et pazarlığı gibi kendisini dışarıda dolaşan kızlardan altta tutmak hatadır.
Dar giyinen, kapalı bir kızın gerçek tesettürü bulması açık kızlara göre daha kolaydır (genel diyorum yoksa hidayet Allah'tandır.)
çevremizde birçok yanlış giyinen kızlarımız zamanla gerek bilgiyle gerekse de yaş olgunluğu ile gerçek tesettürü bulabilmektedir.
Bu konuya böyle bakanlar kafirlerin ağzına yem veriyor alın bu dar giyinen kızları kullanarak islamı yerin diye.
Birçok hörgüç kafa denilen kız namaz kılabiliyor, dine karşı hassas olabiliyor. (oruç namaz dua vs )Ama kıçı başı açıklar bunu düşünmezler.
Böyle konuşana kadar bu konularda bilinçlendirici çalışmalara destek vermek gerek. Evli olanlar eşlerini eğitmeli onlarda çevrelerindeki bu tür kızlarımıza nasihat etmeli gerçeği Allah'ın izniyle göstermeli.
Böyle atmakla dışlamakla bir yere varılmaz.
Şunu da diyeyim ki benzer örnektir, namaz kılan sakallı bir sofi benim gözümde namazdan bihaber top sakallı açıktan sigara içen erkeklerden bin kat değerlidir. tutupda bu sofi sapık , böyle sapık olana kadar namazda kılmasaydı,sakal da bırakmasaydı demiyorum.
yabancı yerde selam verirken bile insan bunu anlıyor..