Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Papatya

Birtat Çevrimdışı

Birtat

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Papatya
İdrar arttırıcı, İştah açıcı, yatıştırıcı, mide ve bağırsak gazlarını atıcı, safra söktürücü(bu özelliklerinden dolayı, zayıflatıcı), terletip zehirleri dışarı atmasıyla öksürük kesici, bel ve baş ağrılarını kesici, vücuda rahatlık verici, regl dönemlerinde siniri yatıştırıcı özellikleri vardır.

Ihlamura katılmasıyla, öksürüğü keser, adaçayı ile beraber suyunun saçlara masaj yapılmasıyla saç bakımı için, yukarda ki şifalar için bir bardak kaynamış suya bir tatlı kaşığı papatya atılıp 20-30 dakika beklenip temizlenip sabahları aç karnın içilir. FAZLA kullanılamaz

Haricen, yaralar ve basur memeleri bu kaynamış su ile yıkanır ve pansuman yapılır, basur memelerinde ağrı kesici ve tedavi edicidir. Bir oturak içine bir miktar kaynar su koyulur, içine 2–3 tutam papatya çiçeği atılır ve sıcak iken üzerine oturulur. Sabah ve akşam olmak üzere iki kere tekrar edilir.

İçindekiler; Reçine, acı madde, tanen, flavon glikozitleri, bisabolol, azulen, terpenler, salisilik, asitler gibi maddeler taşıyan uçucu yağ vardır

alıntı; Papatya
 
Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ibn-i sina

Üye
İslam-TR Üyesi
PAPATYA

ülkemizde adi papatya, babunç, tıbbi papatya yada sadece papatya adlarıyla bilinir. Papatya; genelde balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğimli topraklarda, tahıl, mısır, patates ve şalgam tarlalarında yetişir. Gitgide yaygınlaşan yapay gübre ve kimyasal ilaçların kullanımı yüzünden, çok değerli papatyamızın yaşama alanları her geçen gün biraz daha daralmaktadır. Fakat, kar yağışlı kışlardan ve yağmurlu ilkbaharlardan sonra alışılmıştan daha fazla yetişir. Yabani papatya ile arasındaki fark, sarı çiçek tabanının içinin oyuk ve kokusunun daha etkili ve hoş oluşudur. Çiçekler sapsız olarak, mayıstan ağustosa kadar, öğlen güneşinde toplanmalıdır

.Çocuklara özellikle, kramplarda ve karın ağrılarında papatya çayı içirilebilir. Papatya çiçeği, gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde, mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda yardım eder. Ayrıca, adet görme aksaklıklarında, adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki, dölyatağı (rahim) şikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında yardımcı olabilir. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılabilir. Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan Papatya merhemi: 250g içyağı ( veya margarin ) tavada iyice kızdırılır ve iki avuç dolusu taze çiçek içine eklenir. Tavadakiler köpüklenmeye başlayınca karıştırılır, ağzı kapanarak serin bir yere bırakılır. Ertesi gün yeniden ısıtılır, tülbentten geçirilerek süzülür ve cam veya porselen merhem kaplarına aktarılır. Buzdolabında saklanmalıdır.


Papatya Buğusu: İçinde su kaynayan bir kabın üstüne yerleştirilen süzgecin içine, taze veya kurutulmuş bitkiler konduktan sonra, süzgecin üstü kapanır. Bir süre sonra , yumuşamış olan bu sıcak bitkiler çıkan buhar genize çekilir.

Son Düzenleyen Pasakli_Prenses; 22-12-2008 @ 21:11.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt