Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Ptc Sistemle (İnternetten Reklama Tıklamaya Dayalı) Para Kazanmak Câiz mi?

halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
selam u aleykum

şüpesiz müslümanların bir çok sıkıntıları ve ögrenmeleri gereken çok daha önemli kolar oldugun bilinçindeyim sorumdaki amaç bu konuların önüne geçeçekse silmeniz en dogrusu olur
abim bildiniz gimi internet ortamında interneti kullan biri için çok degişik kazanç kapıları vardır gerek video sistemi üstünde gerek reklam tıklama başına kazanç kapıları var benim ögrenmek istedimde bu sistemlerden kazanç yapmak caizmi ?

Sistem nasıl işler
şöyle oluyor
yüklediniz video izleme sayısına göre para kazanıyorsunuz yayınladınız videonun içeriginde seçmeli reklam olarak hangi reklam grup reklamına izin verirseniz onun reklamı çıkar bu çıkan reklamdan para kazanıyorsunuz


Reklam tıklama nasıl çalışır

Reklama tıklama olayı şu şekilde çalışır örnegin firma sahipleri sosyal aglar üstünden insanlara ulaşmak için PTC sistemi kullanırlar firmalar hem sosyal aglarda hitlerin artırırlar hemde reklamlarını istedigi kitleye ulaştırırlar bir anda milyonlarca kişiye bu sistemle üstünden firmaların reklamları ulaşır ve bu sistemlere üye olanlar tıklama başına para kazanırlar


ben yaklaşık 3 haftadır bu sistemi kullanıyom
daha everden sonuçta kafirlerin parasını alıyom diyordum ama tek başına düşünçe insanı kör eder diye düşündüm için Allah c.c izniyle bir sorayım ve bilgi edineyim dedim çünkü bazı müslümanlarda bunu kullanıyor en azından açılan bu konuda Rabbimin izniyle verilen cevap onlar içinde benim içinde bir rehber olur



islami videolarda reklam yayınlamak ne denle dogrudur ben bunu pek dogru bulmuyom içimde el vermiyor
bazı yapanlar kişileri görüyom

Not: şüpesiz müslümanların bir çok sıkıntıları ve ögrenmeleri gereken çok daha önemli konuları oldugun bilinçindeyim sorum eyer bu konuların önüne geçeçekse veya gereksiz soruysa silmeniz en dogrusu olur
deyilse bu notu silmeniz daha iyi olur
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum selam we rahmetullah ;

Teknolojinin gelişip ilerlemesiyle birlikte, güncel gelir kapılarının başında gelen internetten para kazanma yolları gelmektedir. Bahsetmiş olduğunuz videolara verilen reklamların içeriğinde, İslam'ın men ettiği ahlaksızlıklar haram olan ürünlerin reklamlarını engelleyebiliyor, bunların reklamını vermemekte muhayyerseniz, bu şekilde reklamlardan para kazanmak câiz olurdu. Fakat videolarda reklam vererek gelir elde etme meselesinin sakıncası, sadece reklamın içeriğine bağlı kalmamaktadır.
Bu tür videolardaki reklamlara, ekseriyetle formalite gereği tıklanarak, reklam veren şirketler ya da satıcılar kandırılabilmektedir ki, bu durumda kazanç harama dönüşür.


Ayrıca internet üzerinden ürününün reklamını yapmak isteyen satıcı şirketler; ziyaretçi üye sayıları yüksek olan sitelere reklam vermeyi tercih ederler. Sitelerin İslami hassasiyetleri göz önünde bulundurulmaz, üye sayısının çokluğu tercih sebebi olur.
Satıcı firmayla anlaşarak reklam alan site sahibi, sitesine eklettiği (koyduğu) reklam(lar)ın tıklama miktarının çokluğuna göre, reklam veren şirketten ödeme alır. Bununla birlikte sitesine reklam alan site yetkilisi, sitesindeki üyelere ve eline geçirdiği çeşitli mail aderslerine mail gönderir ve linkleri tıklamanızı, tıkladığınızda hesabınıza nakit puanlar geleceğini söyler. Bu talimata uyan (ptc üyeleri) kayıtlı üyeler sayesinde , reklam veren firmanın reklamını çok tıklanmış gibi gözükmesini sağlarlar. Böylece reklam şirketi, ürününün reklamını yayınlaması için anlaştığı site sahibine anlaşılan miktarda ödeme yapar; böylece site sahibi de, kazandığı paradan kayılı üyelerin hesabına nakit puanlar verir.

Aşağı yukarı bu tarzda işleyişi olan bu reklam sistemleri, reklam veren satıcı şirketi bir tür dolandırma / aldatma ile kazanç elde eder. Bir muslumanın, aldatmaya dayalı bir sistemde aracılık etmesi uygun/câiz olmadığı kanaatindeyim.

Çünkü Rabbimiz (c.c.) :
Ey iman edenler, mallarınızı aranızda karşılıklı rıza ile gerçekleştirdiğiniz ticaret yolu hariç, batıl yollarla yemeyin. ... ” (Nisa, 29)

وَعَنْ أبي هُرَيرةَ رضي اللَّه عَنه أنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم قَالَ : « … مَنْ غَشَّنَا فَلَيْسَ مِنَّا ».
Ebû Hurayra’dan (r.anhuma) rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Bizi aldatan bizden değildir.
(Muslim, Îmân 164, Fiten 16)

Bir gün Allah’ın Rasûlu (s.a.v.) pazarda bir buğday sergisine uğradı. Elini buğday yığınının içine daldırınca parmakları ıslandı. Bunun üzerine satıcıya; “Bu ıslaklık ne?” diye sordu.
Adam; ‘
Ey Allah’ın Rasûlu! Yağmur ıslattı’, dedi.
Rasulullah (s.a.v.); “
İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya!karşılığını verdi. Ardından da;Bizi aldatan, bizden değildir.” buyurdu.
(Muslim, Îmân 164, Fiten 16)

Yine başka bir hadis-i şerifte Ebû Hurayra’dan (r.anhuma)'dan rivayete göre"Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:
"Bize silah çeken bizden değildir. Bize hile yapıp aldatan da bizden değildir."
(Muslim, Îmân 164, Fiten 16; Ebû Dâvûd, Buyû 50; Tirmizî, Buyû 72; İbni Mâce, Ticârât 36)

Nûman İbnu Beşir (r. anhumâ) anlatıyor: "Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:
"Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şubheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şubheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şubheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalbdir."
(Buharî, İman 39, Buyû 2; Muslim, Musakat 107, (1599); Ebu Davud, Buyû 3, (3329, 3330); Tirmizî, Buyû 1, (1205); Nesâî, Buyû 2, (7, 241)

Bir başka hadis-i şerifte "Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur :
“..
. Ne zarara uğramak vardır ne de zarara uğratmak.”
(Ahmed b. Hanbel, Musned, C.1 /313)


İlgili Konu :


İnternetten Kazanç Helal mıdır ?
https://www.islam-tr.org/konu/internetten-kazanç-helal-mıdır.23214/

NetWork Sistemi Câiz mi?
https://www.islam-tr.org/konu/network-sistemi-câiz-mi.30808/
 
halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Abdulmuizz Fida
Allah c.c emegini kat kat versin zaman ayırıp soruları cevapladın için rabbim hayırlı ilimleri kat kat artırsın

bende bu sistem üstünde kazanç saglayan biriydim dim diyom artık bugünden itibren bırakıyom Allahuteala'nın izniyle

bazı müslümanlar bu sistem üstünde para kazanıyor bendende o kardeşlere tavsiye olsun
zamanıza yazık
 
Üst Ana Sayfa Alt