Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Putlar Kitabı (Kitabü'l Esnâm)

Putlar Kitabı (Kitabü'l Esnâm)

I Çevrimdışı

imtina

Allah var, gam yok
İslam-TR Üyesi
imtina adli kardeşimiz yeni bir kitap ekledi:

Putlar Kitabı (Kitabü'l Esnâm) ve Çağdaş Putlar - Cahiliyye devri putları hakkında eski ve müstakil bir eser.

İnsanlık tarihi boyunca kesintisiz bir şekilde varlığını sürdürmüş olan putların bir kısmı çok eskilere kadar uzanmakta olup nesilden nesile miras kalmakta, diğer bir kısmı ise konjonktür icabı ortaya çıkarılmaktadır. Bunlardan bazılarına hemen hemen bütün insanlık kulluk ederken bazılarına ise yalnızca bir grup insan kulluk etmektedir. Putların, parçalanıp darmadağın edildikleri ve tozlarının havaya savrulduğu dönemlerde ve tozlarının havaya savrulduğu dönemlerde putperestlik düşüncesinin...

Bu kitap hakkında daha fazla bilgi almak için tıkla ...

B Çevrimdışı

burak12

Üye
İslam-TR Üyesi
Bir soru sorucam. Diliyle Allah a inanıyorum ve şükrediyorum diyen fakat islam konusunda şüphelerim var diyen , emir ve yasaklarına uymayan birisi putperest ve müşrik midir ?

B Çevrimdışı

burak12

Üye
İslam-TR Üyesi
Benim kanaatimce putperest ve müşriktir. Çünkü Allah tan başkasından en çok korkup rızasını istiyor demektir. İlla helvadan put yapıp ona saygı göstermesine gerek olurmu bu durumda birinin putperest olması için

B Çevrimdışı

burak12

Üye
İslam-TR Üyesi
Sonuçta sırf çağa ayak uydurmak için , para kazanmak için , başkalarına güzel gözükmek için hareket ediyor ve bunların kaybolmasından korkuyor harekete geçiren şeyler bunlar bi kişiyi. Bana herşeyimi veren Allah beni güzel görmicek yada onun merhametinin sevgisinin azalmasının azabını çekicem korkusundan ziyade bu 2.plana atarak. Nasıl 2. plan ? en başta islam olmayarak müslümanlığı kabul etmeyerek

B Çevrimdışı

burak12

Üye
İslam-TR Üyesi
Fakat birazcık sorgulayınca kendince haklı sebepler sayıyor. Benim kendimle Allah arasında diyor , o beni affeder inanıyorum diyor , afedersiniz müslüman birisi olarak birazcık dinleyince bunları bende hak veriyorum kendimi sorgulamaya başilıyorum. Ya diyorum cidden ben kendimi bazı şeylerden mahrum koyuyorum çağa ayak uydurmayıp , ben çokmu güvensizim acaba Allah ın merhametine. BU düşünce benim mertebe olarak bundan düşük olma düşünceme kadar varıyor heralde Allah bana haşa daha ağır bi ilaç şeriat verdi bunlara daha hafifini verdi ben daha kötü olduğumdan.

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Üye
İslam-TR Üyesi
Fakat birazcık sorgulayınca kendince haklı sebepler sayıyor. Benim kendimle Allah arasında diyor , o beni affeder inanıyorum diyor , afedersiniz müslüman birisi olarak birazcık dinleyince bunları bende hak veriyorum kendimi sorgulamaya başilıyorum. Ya diyorum cidden ben kendimi bazı şeylerden mahrum koyuyorum çağa ayak uydurmayıp , ben çokmu güvensizim acaba Allah ın merhametine. BU düşünce benim mertebe olarak bundan düşük olma düşünceme kadar varıyor heralde Allah bana haşa daha ağır bi ilaç şeriat verdi bunlara daha hafifini verdi ben daha kötü olduğumdan.
Hocam çağa ayak uydurmak dediğiniz şeyler genel olarak nefis ve hevanın gereksiz istekleri🙂

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Bir soru sorucam. Diliyle Allah a inanıyorum ve şükrediyorum diyen fakat islam konusunda şüphelerim var diyen , emir ve yasaklarına uymayan birisi putperest ve müşrik midir ?
Kardeşim İslam'ın bazı şartları vardır. Aynı zamanda imanın da bazı şartları vardır. Çocukken bizlere öğretip sordukları ilk şeyler genelde bunlar olurdu. Ehli sünnete göre iman sadece dil ile ikrar ve kalb ile tasdik değil, bunların yanına bir de azalar ile amel ekleniyor.

Yani imanın 6 şartı; Allah'a, meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kaza ve kadere imandır.

Bunları dil ile ikrar etmen gerekiyor, zaten bunları kalbin ile tasdik etmediğin mütteççe iman etmiş olmazsın. Bunların dışında bir de bu şartları amele dökmen gerekiyor.

Allah'a iman nasıl olur? Meleklere iman nasıl olur? Gibi sorular sorarak, azaların ile amel etmek zorundasın.

Senin sorundan ben şunu anlıyorum; Allah'a inanan ama ibadet etmeyen kişinin durumu nedir?

Allahu alem, yanlış hatırlamıyorsam bu Allah'a şirk koşmaktan daha kötü bir amel. Allah'a şirk koşan Allah'a ibadet etmekle beraber putlara ibadet ediyor. Bahşettiğimiz bu kişi ise iman ettiğini, iman ettiğini söylüyor ama ibadet etmiyor.

Böyle birisinin nasıl bir savunma yaparsa yapsın nasıl müslüman olduğunu düşünüyorsün. Ona müslüman damgası nasıl vurursun? Bu bir nevi Allah ile dalga geçmek değil midir?

Sevginin bazı alametleri vardır. Sen inandığını, iman ettiğini söyleyerek bir nevi onu sevdiğini söylüyorsun. Peki sen birisine seni seviyorum desen, ancak amellerinde ona bu sevgiyi göstermezsen bu sevgin hakiki olurmu?

Kitabları sevdiğini söyleyen birisinin gerçekten sevip sevmediğini nereden anlarız? Parasını sürekli kitablara harcar, yazarları bilir, kitab isimlerini bilir, sürekli elinde kitab görürüz..

Peki Allah'a inanan, iman ettiğini söyleyen bir kişi bir nevi Allah'ı sevdiğini söylüyorsa bu kişinin sevgisinin hakiki olup olmadığını nereden biliriz? Bunu amellerinde görüyor muyuz, ibadet ediyor mu? Gibi sorular ile bu kişinin sevgisinin hakiki mi yoksa değilmi olduğunu anlarız.

"Sakın Allah'ın merhametine güvenip de ibadetlerinizi ve taatlerinizi eksiltmeyin. Çünkü Allah'ın merhameti, O'na itaati artırmak için bir teşviktir, gevşekliğe sebep olmamalıdır." (İbn-i Mace, Fiten, 22)

"Sakın Allah'ın merhametine güvenip de ibadetlerinizi ve taatlerinizi eksiltmeyin. Çünkü Allah'ın merhameti, O'na itaati artırmak için bir teşviktir, gevşekliğe sebep olmamalıdır."

( Buhari, Rikak 24, Müslim, Zühd 1 )

Üst Ana Sayfa Alt