Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Quran Okuyan Mezar Taşı

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Artık mezar taşları da kabirlerde teknolojıden payını aldı. Mezar taşına işlenen bır cıhaza quran dan sureler ekleyıp basına gıdenler bu cıhaz sayesınde quran dınletıyorlar.

Oysa Bilmiyorlarmı kı Quran ölüler için değil DİRİLERİN YOLUNU AYDINLATMAK ICIN INDIGINI..

Subhanallah.


 
Pangea Çevrimdışı

Pangea

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ankarada cimşit mezarlığında da hoparlörden Kuran okulutuyordu benim hoşuma gitmiști açıkcası. müslüman mezarlığı olduğu belli en azından. tabiki hayatı boyunca Kuranla meşgul olmamış kişiye öldükten sonra ne kadar faydası olur tartışılır.
 
RahmaninKulu Çevrimdışı

RahmaninKulu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Malesef genel halkın durumu içler acısı. İslamı okuyup, araştırıp öğrenerek yaşamak yerine, bedavadan - hiçbir sıkıntıya girmeden ve de hiçbirşekilde rahatlıklarından vazgeçmeden Cenneti isteyip oraya gireceklerinin garantisinde gibi yaşıyorlar...
 
mefhum Çevrimdışı

mefhum

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu gün bir mezarlıkta bant kaydından kur'an okutulur.. elli sene sonra kur'an okuyan mezarlık dinin bir gereği imiş gibi gözükür. bid'at ehli bid'atını böyle yavaş yavaş, sindire sindire yayar.
Şu sıralar mezar taşı fiyatları bi müslümanın düğün için harcayacağı paraya eşit
  • 1.500 TL. Tek Kişilik Komple Mermer.
  • 2.500 TL. İki Kişilik Komple Mermer.
  • 2.700 TL. Tekli Gövde Granit.
  • 2.950 TL. Tekli Gövde Granit Sütunlu. Tek Kişilik Mezar. İstanbul Mezar Yapımı Fiyatları
  • 1.150 TL. Tekli Mozaik.
  • 2.950 TL. İkili Mermer Granit Şeritli.
  • 3.950 TL. İkili Granit.
Bunun bir hafta gelen gideni, yedisi yetmişi.. sadece yedisini yapmak ortalama çevresi olan birisine 600-700 tl ye geliyor..
Ölmeyi bile o kadar pahalı hâle getirdik ki.. kefen parası diye bir tabirimiz oluşu.
Batıda bu durum çok daha feci bir hal almış durumda. defin merasimi bir sektör haline gelmiş milyonliralar havada uçuşuyor. defin zamanı, ölü üzerinde uygulanan makyaj, defnedilecek tabutun cinsi derken sektör almış başını yürümüş.
İfratta ve tefritte sınır tanımıyoruz.. Bu sebeple bid'ate karşı tutumumuz sadece bu günü değil geleceği de düşünerek çok daha net ve sağlam olmalı..
 
  • Dua et
Tepkiler: M.S

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt