TIMETURK / Murat Gerger
- Mısır ordusunun helikopteri rabia üstünden geçince Mohammed bedii oradaki milyonlarla birlikte tekbirler getirdi..
-Muhammed Bedii Ezher şeyhine hitaben, sen bir sembolsun. Müslümanlar adına konuşmaya hakkın yok.
-Muhammed Bedii : Ey Mısır ordusu halkının kucaklarına geri dön..
-Muhammed Bedii : #Ezher Şehyine şunu derim sen batılsın..
-Muhammed Bedii : Tek bir cumhurbaşkanımız var. O da halkın seçtiği meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'dir. Ötesini kabul etmiyoruz.
-Muhammed Bedii :Bizler Cumhurbaşkanının çizmiş olduğu yol haritası üzerine devam edeceğiz..Herkes yalancı medyaya inanmayın...Tüm renkleriyle Mısırlılar şunu istiyor ve diyor ki Başkanımız Muhammed mursi'dir
-Muhammed Bedii :Mısır halkı sen şu an kalk tüm Mısır meydanlarında görüşünü söyle.. Askeri Darbe Batıldır Batıl Batıl Batıl geçersiz geçersiz
- Muhammed Bedii :" Şatır Allah ondan razı olsun. O hapistedir. Bundan sonra Mısır askeri yönetimle yönetilmeyecek.
-"Barış içindeki gösterilerimiz sizin mermilerinizden daha kuvvetlidir. Mursi görevine dönecek..."
-Muhammed Bedii :askeri konsey zamanında bile defalarca diyalog toplantısı düzenledik.Muhalefeti davet ettik.bizi dinlemeyi,katılmayı bile reddettiler
-Bizler ilke sahibi insanlarız bizler açık göğüslerimizle kurşundan daha güçlüyüz..
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii
evrimimiz barış içindedir,öyle kalacaktır.Barış içindeki gösterilerimiz sizin mermilerinizden daha kuvvetlidir.Mursi görevine dönecek
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii
evrimimiz barış içindedir,öyle kalacaktır.Barış içindeki gösterilerimiz sizin mermilerinizden daha kuvvetlidir.Mursi görevine dönecek
- Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : "Ey şerefli Mısır ordusu, sen bizi düşmanlarımızdan korudun; şimdi silahını bize doğrultma"
-Savaş uçakları, Cumhuriyet Muhafızları önünde gösteri yapan Mursi yanlılarının üzerinde Mısır bayrağı çiziyor.. Sanki ordaki gösterilerde bulunanlar Mısır'lılar değilmiş gibi.
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : Mısır ordusuna derim ki Bizler seni koruruz sen de bizleri düşmanlarımıza karşı korursun. Mısır Halkına tek bir kurşun sıkamazsın.Barışçıl gösteriler yapıyoruz.Bize ateş edemezsiniz.Askeri mahkemelere en çok biz itiraz ettik.
-Rabia Meydanı'nda 6 Ekim İsrail Savaşının ünlü şarkılarından Bismillah bismillah Allahu Ekber şarkıları çalınıyor...
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : Mursi gelene kadar devrimimiz devam edecek gerekirse hepimiz Şehid olacağız..!Bu bir şahsı koruma adına değil gerçekte bize göre bu şahıs zulme uğramıştır
-İhvan'ın mürşidi Muhammed Bedi: Ben ne kaçtım ne de tutuklandım. Biz devrimciyiz; kaçmayız, yolu bitirenleriz. Mısır'ı terk etmeyeceğiz.
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii :Ey Medya Meydanı gör gel. Fotoğrafı doğu aktar.
-Muhammed Bedi orduya; "Mısırlılar'ın kalbindeki yerine geri dön"
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : Mursi görevine geri dönene kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz...
- Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : Cumhurubaşkanı Muhammed Mursi bizlerin omuzlarındadır.
- Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : 'Mursi benim ve bütün Mısırlılar'ın cumhurbaşkanıdır" Mursi'nin benim ve tüm Mısırlıların başkanı olmasından dolayı onur duyuyorum.
-Müslüman Kardeşler Mürşidi Muhammed Bedii : Her isyan eden ve tekebbür edenden Allah daha büyüktür. Allah her zalimden büyüktür .. Allah en büyüktür.
-İhvan mürşidi Muhammed Bedi konuşurken orduya ait uçaklar Kahire semalarında uçmaya devam ediyor.
-Müslüman Kardeşler Rehberi Muhammed Bedii Rabiatul Adaviye Meydanı'nda şimdi milyonları selamlıyor
-Darbecilere destek veren Selefi Nur Partisi'nden istifalar devam ediyor! Gençler İhvan ile dayanışma eylemlerinde, yönetcilerde çözülme var!
-Hürriyet ve Adalet Partisi Başkan yardımcısı İsam Eliryan Rabia Meydanında halka sesleniyor, Gerçek Cumhurbaşkanı dönene kadar meydanı bırakmayacağız.
-Cumhurbaşkanlığı Sarayında gözaltında tutulan Mursi'yi çıkarmak için yürüyen halkı engellemek amacıyla darbeciler takviye kuvvetler çağırdı.
-Cumhurbaşkanlığı divanı başkanı elçisi Muhammed Rifaa el Tahtavi meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin iyi ve Cumhuriyet muhafızlığı binasında olduğunu doğruladı
-Mursi yanlisi büyük bir grup Dokki'den Tahrir yönüne dogru akmaya basladi.
-Mısır Ordusu'nun Sina'da İslamcılara karşı operasyonlarını İsrail desteklediğini açıkladı
-Filistin Başbakanı İsmail Heniyye: Muhammed Mursi'ye yapılan darbeyi bana ve halkıma yapılmış olarak kabul ediyorum.
-Mısır medyası halkı Tahrir'e toplanıp darbeyi desteklemeye çağırıyor ama Tahrir'de sadece 500 kişi var
-İhvan liderleri ard arda Generallere seslenerek, darbeye karşı çıkın, Genel Kurmay Başkanı Sisi'yi ve destekçilerini tutuklayın çağrıları yapıyorlar
-Mısır'ın en önemli alimlerinden biri olan Dr. Safwat Higazi bir gösterilere öncülük edip Mursi'nin bulunduğu yere doğru hareket ediyor.
-Rabiya el Adeviyye Meydanındaki basın heyeti: Mursi taraftarı göstericilerden 4'ü biraz önce Kahire'de Mısır Ordusunun mermileriyle şehid edilmişti