ahi sen bir kişiyi veya kişileri tekfir etmek için illa alimlerin özel olarak tekfir ettiğine dair beyanına mı ihtiyaç duyuyorsun ? Atıyorum bugün tağut moğolistan başkanını tekfir etmek için alimler bununla ilgili tekfir beyanı yayınlamış mı diye mi bakacaksın yoksa yaptığı işlere mi bakacaksın ? Bir kişi dese ki zina eden recm edilmez o kişiyi tekfir etmek için alimlerin özel olarak beyan vermesini mi bekleyeceksin ? 2.Abdulhamıd ın Allahın şeriatıyla hukmetmediği dünya kadar kitapta ve kaynakta yazıyor çünkü 2.abdulhamıd Allahın şeriatını kaldıran 2. mahmudtan sonra padişah olmuş ve 2. Mahmuttan sonraki bütün padişahlar gibi Allahın şeriatıyla değil beşer ve avrupa kanunlarıyla hükmetmiştir.Burdada yazıyorum 2.Mahmut dahil ondan sonraki bütün osmanlı padişahlarını Allahın şeriatıyla hukmetmeyip reformlarla beşeri kanunlarla hükmettikleri için tekfir ediyorum.
Şimdi istersen banla istersen banlama istediğini yap ancak seninki ancak kafanı kuma gömmektir.Allahın şeriatıyla hükmetmeyip batı kanunlarıyla hükmeden hükümdarları tekfir etmemek ancak boş fanatiklik ve inattır.Selametle.
dur dur hic bir yere gitme, bizler alimlerimizin Kuran ve sünnete uyan her türlü beyanina uyariz. Gelelim tekfirde bu sözün icerigini acmaya.
Daha kicini yikamayan yeni yetme bebelerin eline düserse bu tekfir konulari , pek tabiki benim gibileri de cikar delil sorar. Gelelim vermis oldugun sacma sapan örnege. Bir cok müslüman kendi beldesindeki belediye baskaninin ne halt ettiginden bi haber iken adam mogalistandaki adamin ne halt ettigini nerden bilecek.
Daha iyi anlaman icin sana bir örnek vereyim. Bundan yaklasik 15-20 sene evvel idi, 4-5 arkadas namaz kilacagiz iclerinden biri Allah ona merhamet etsin insaAllah sehiddir, dedi ki:ebu said kafirdir, ona kafir demeyen de kafirdir. Dedim abi ebu said kim? Nedir, kimdir, nerede yasar, ne yer ne icer. Yani ebu said hakkinda zerre derece bilgi var iken sen simdi cikmis diyorsunki ebu said kafirdir. Fikihda kötü kadinlar icin bile sahidli deliller gerekirken, sen bu adamin neyine sahid oldun ya da biz neyine sahid oldukda bu adam hakkinda kafir diyecegiz ve ona kafir diyip dememek dinin asli olan bir mevzu mudur? Sacma sapan bir konu yani.
Simdi mevzuyu banlamaya getirip duygusallastirmana gerek yok, ister kardes gör ister abi gör senden müslüman olarak delil bekliyorum ama tutup bana edebiyat yapiyorsun. Bahsettigin adam sari cizmeli mehmed aga degil koskoca padisah. Eger ki dedigin gibi o cikip bilerek ve kasitli ve isteyerek ey insanlar Allahin kanunlarini ayaklar altina aldim ben kendi kanunlarimla sizleri yönetiyorum demisse katiksiz kafirdir konusmaya gerek yok alimleri sormamdan kasit ise bu padisah bu kadar büyük bir kafirlik yapdiysa bunu zabda gecen bir cok alim cikacaktir.
Ha sen simdi wikipedia, google vs gibi yerleri fikihda sahidlik mertebesine sokuyorsan ya da alim yerine katiyorsan hic konusmayalim.
Sonra cikip bana inat etti fanatikik etti deme, buyur bos konusmayalim. Bizzat elinde varsa döküman dök. Bakalim Abdulhamidin hangi küfrüne sahidlik yapmissin, yanindami bulundun yoksa o bu halti yaparken onu mu izliyordun görelim hep beraber.
Bu arada senin mantiga 2. mahmuda hic gitme ta en basindan beri küfür icindeydiler derler. Ama delile gelince, zaten herkes biliyor ki, zaten her kitap da yaziyor ki.... ki ki ki ler bitmez vesselam.
Onlar gelip geçmiş bir ümmettir. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz onların yaptıklarından sorumlu tutulacak değilsiniz. Bakara 134