A
İyi sen tekfir etmek için illa açık beyan bekle bizde Allahın izniyle apaçık delil gördüğümüzle amel edelim.Ben kafama göre onu bunu tekfir etmedim etmem.Sen araştır bakalım Osmanlının son dönemlerini istediğin kaynaktan kafamdan mi ediyorum başka şeyden mi görürsün.Bana gelince kimsenin tarlasında yetişmedim.Allahın izniyle Allahın dini üzere bir müslümanım.Baya bi yazmışşında asıl senın birşeyden haberin yok.Tabi 2.Mahmuddan itibaren laik yenilikçi batıcı mahkemeler vardı.Reformlar niye yapıldı ? Allahın şeriatının kaldırılması ve batılılardan fransızlardan destek almak için batı kanunlarının uygulanması için yapıldı.Müslümanlarla kafirler tamamen eşit sayıldı cizye vergisi dahi kaldırıldı. Senin mantıkla bir kişinin müslümanlığına kafirlerin düşmanlığıyla karar vereceksek ADOLF HİTLERİN HALİFE OLMASI LAZIM.STALİNİN ŞEYHÜLİSLAM OLMASI LAZIM.LENİNİN KAZASKER OLMASI LAZIM.Mantığın çok iyiymiş.Saddamı Menderesi Humeyniyi Hamaneyi şunu bunu saymıyorum bile.Allah hidayet nasip etsin.İllada beşeri kanunlarla hükmedeni müslüman görecem diyorsan bana ne hesabını Allaha vereceksin.Onun için bana yazma reddiyeni ahirette Allah tealaya açıklarsın bana değil.Bide unutmadan çok yazınca yazdıklarına delil olmuyor yani doğruya çevrilmiyor onun için kısa yaz benden sana tavsiye olsun.
Evet, İlla âlimlerimizin tekfir ettiklerine dair beyanına ihtiyaç duyuyorum. Sen onlardan dahamı ilimli, dahamı haşyetlisin ki hiç bir tanesinin konuşmadığı hususlarda konuşuyorsun? Tekfir ahkamını hangi alimden öğrendin? Hadi alimi geçtim hangi ilim talibinden öğrendinde kafana göre onu bunu tekfir ediyorsun. Adama sormazlar mı hangi bahçede yetiştin diye? Madem tekfir konularında illa alimlere dönmene gerek yok, tekfir dindeki en mühim, en ağır meseledir. O zaman tekfirden daha aşağı olan fıkıh konularında da dönme alimlere. Zaten alimlerede gerek yok değilmi? Allah da Resûlu (sav)'de boşuna onların yanında bulunmaktan, onlara ittiba etmekten bahsetti?!
Bak Allâme İbn Abdilberr (rh.a) ne diyor:
“Âlimler, avama düşen görevin âlimlerini taklit etmek olduğu hususunda İHTİLÂF ETMEMİŞLERDİR. ‘Bilmiyorsanız, zikir ehline sorun’ ayetinde murâd edilenlerde onlardır.”
(Câmiu’l-Beyâni’l-İlmi ve Fadlih, 2/114)
Bu sözü fıkhi mesail hakkında söylüyor he, sen birde tekfir de tabi olmayanı düşün?!
Sanane moğolistan başkanınından? Marketten makarna seçer gibi tekfir edecek adammı arıyorsun? Allah'ın kabirde sorguya çekeceği 3 meselenin en mühiminin bu adam olduguna dair hadisler varda sadece sanamı ulaştı yoksa? Ayrıca o adam zaten kafirse (hiç tanımıyorum) meydandaki alimlerdende, Hicazdaki alimlerdende tekfir eden, tefsik eden vardır. Allah bu dini sana tevdî etmedi küçük efendi.
Ne yapacaksın ya, islam devletinde sokak ortasında adamın boynunu mu vuracaksın? kadının karşısına çıkmadan hükmü ayan beyan olmadan tekfir edip ahkamı icramı edeceksin?
Oh ne güzel sanki bu mesele 2. mahmud zamanında başladı! (eğer mahzâ tarih kitaplarından (okumaya usanarak) salt göz gezdirmeyle kendinden kaç asır önce yaşamış insanları tekfir edeceksen) o zaman Fatih Sultan Mehmed Han'ıda, Kanuni Sultan Süleyman'ıda tekfir et, onlarında şeri kanunlardan recm gibi, el kesme gibi bir kaç tanesini TEBDÎL ettiği naklediliyor tarih kitaplarında? Hatta daha öteye git durma, timurlenk'i tekfir etmeyen avamından, havasına zamanın bütün müslümanlarını tekfir et, adam örfle adetle hükmediyordu?! Ya Selçuklu zamanında ki müslüman obalar ne ile hükmediyordu, Kuran'lamı?...Hiç duymadın değil mi bunları? Git araştır hadi... Yanlız benden kaynak maynak isteme, senin deyiminle Abdulhamid zamanındaki olaylar ne kadar açıksa bunlarda o kadar açık. Müsteşriklerin tarihlerini okumaya devam et...
Ayrıca Abdulhamid zamanına vukufiyetinde bayağı süper, maşaAllah dedirtiyor. Madem bu Sultan Abdulaziz Han, batının oyuncağıydı onların kanunlarıyla hükmediyordu, yahu bu adama neden darbe yapıp şehit ettiler ki? Adamlar zaten kukla yönetici arıyorlardı? Parçalamadan yönetmeye çalışıyorlardı. Buda tam Rothschild ailesi'nin istediği şey, sömürmek ve bankalar kurup kaynakları kendilerine akıtmak...
Ya Abdulhamid Han? Neden adamı hemen alaşağı ettiler acaba? ilginç yahu, gerçekten. Abdulhamid Han zamanında kadılar felanda yoktu değil mi? İyi araştırdın mı arkadaş? Laik, Meşrutiyetçi, yenilikçi mahkemeler vardır kesin?!
Allah seni Islah eylesin. Yazım biraz uzun oldu ama kusuruma bakmassınız umarım.