Soru Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Bir Cüz Kur'an Okumak Tek Başına Yapıldığında Bid'at midir?

Pangea Çevrimdışı

Pangea

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Selamunaleykum ve rahmetullah. Her gün bir cüz Kuran okuyup Ramazan ayının sonunda tamamlamış olmayı ummak tek başına yapıldığında bidat midir?
 
A Çevrimdışı

Abdulgaffur

Misafir
Selamunaleykum ve rahmetullah. Her gün bir cüz Kuran okuyup ay sonu tamamlamış olmayı ummak tek başına yapıldığında bidat midir?

Allah'ı zül celalin adıyla ,

Bu yaptığın işin'in bidat olacak bir tarafı yoktur kardeşim Allahu alem , Şu bir gerçektir ki Selefi salihin - Allah onlardan razı olsun - 7 günde bir kuran hatmettikleri söylenir . Hem sen bu nafile ibadeti tek başına yapıyorsan bu zaten çok iyi bir şey olur . Bu okuma işi sadece çenemizi oynatmakla değildir . Bilakis senin üzerine görevdir ki ayetleri tefekkür edip , doğru kaynaklardan anlamları hakkında bilgi sahibi olman .
Allah'ım ayaklarımızı adamakıllı İslam'la pekiştirip sağlamlaştırsın , kaydırmasın ve bizlere en güzelini nasip etsin


**************

 

Benzer konular

Geri
Üst Ana Sayfa Alt