Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Rte Nin 3 Çocuk Tavsiyesi.

M Çevrimdışı

milas

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
102-et-TEKÂSÜR
Tekâsür, çokluk yarışı ve çoklukla övünmek demektir. Kevser sûresinden sonra Mekke'de inmiştir. 8 (sekiz) âyettir. Cahiliye Arapları, mal, evlât ve akrabalarının çokluğunu bir gurur ve şeref sebebi sayarlar, hatta bu hususta yaşayanlarla yetinmeyip kabilelerinin üstünlüğünü geçmişleriyle de isbat etmek için kabirlere gider, ölmüş akrabalarının çokluğuyla övünürlerdi. Sûrede onların bu tutumu eleştirilmekte ve gerçek üstünlüğün ahirette ortaya çıkacağı...
not: alıntıdır....
inşallah yararlı olur...

selamunaleyküm kardeşlerim, ben başka forumlarda da yazıyorum; oralarda BAŞBAKANIMIZIN BU 3 ÇOCUK TAVSİYESİ MESELESİNE ; bu ayeti örnek vererek nicelik değil nitelik önemlidir diye savunma yapıyorlar, bencede haksız değiller ama Başbakanda haksız değil diyorum, sizler ne düşünürsünüz?
Şİmdiden ALLAH razı olsun.

B Çevrimdışı

bilinmez

Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş dediğiniz gibi çoklukla övünme olayı cahili bir değerlendirmedir,çünkü islam da çokluk değil islamın hükümleri doğrultusunda haklılık önemli bir esas tır vepeygamberler yanındakilerle devamlı azınlık olarak kalmışlardır.(kuran ın genelinde çoğunlukla ilgili ayetlare bakınca çoğunluğun kayıpta olduğu vur gulanır ve çoğunlukla ilgili ayetlere bakınca konu daha iyi anlaşılır,ve bir bakın BAŞBAKANın DEĞİL,YARATANIN HAKLI OLACAĞINI GÖRECEKSİNZ)

M Çevrimdışı

milas

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
estağfurullah ben BAŞBAKAn haklı derken o haklıdır da RABBİM haksızdır manasında kullanmadım, ne haddime.

Üst Ana Sayfa Alt