Bilindiği üzere yakın zamanda Ebu Muhammed Golani(Allah onu korusun) ve Amerika'lı bir gazetecinin fotografı yayıldı. Daha sonra ise gerek Hariciler gerekse AKP'liler/Perinçekçiler/Sofiler adeta ağız birliği ederek "Biz zaten biliyorduk onun ABD destekli olduğunu"vs gibi laflar ettiler. Arapça bilmiyorum, bu yüzden Türkçe ve İngilizce medya üzerinden takip ettim. Türkiye medyasından nisbeten insaf ehli olanları ve İngilizce medyadan anladığım kadarı ile: Amerika, ikinci bir Afganistan tecrübesi yaşamamak adına böyle bir şey yaptı. Bilindiği üzere Afganistanda, Molla Ömer ve Şeyh Usame'yi(Allah ikisinede rahmet eylesin) terörist ilan etti, daha sonra Taliban ile masaya oturup tükürdüğünü yalayarak ciddi prestij kaybı yaşadı. Şimdi, HTŞ'yi terör listesinden çıkarmayı ve bu sayede ileride onlar ile yapacağı temaslarda zora girmemeyi amaçlıyor. Yalnız buradan çıkan sonuç aynı zamanda Sam Amca'nın, Suriye'nin geleceğinde; HTŞ'yi yani Müslümanları gördüğüdür. Eğer Müslmümanları görüyorsa, bunda şaşılacak bir şey yok çünkü, HTŞ en büyük silah gücüne ve özellikle Şam dışındaki tabana sahib örgüt. Ama neden Müslümanları görüyor? Peki siz Şam cihadının geleceğini bu olaylar ışığında nasıl görüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum.