SAPIK FIRKALARIN RUH HALLERI ..

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
SELAMUN ALEYKUM

ben internet ortaminda kendini islama nisbet eden bir siteden okumus oldugum bir yaziyi sizlerle paylasmak istedim ..

bu istegimin sebebi, bu sapiklarin ruh halinin anlasilmasidir ..

site soru cevab olarak birseyler hazirlamis .. soruyuda kendileri sormus sonra kafalarindan bir sey kurmus ve kafalarindan kurduklarina yine kendilerince cevab vermisler .. yazi aynen bu sekilde

Yerli Vehhabiler

Sual: Yerli Vehhabiler, yani kendilerine selefi diyenler, (Ali Veli’yi öldürdü demek veya Ali olmasaydı Veli beni öldürecekti demek şirktir, çünkü öldüren yalnız Allah’tır) diyorlar. Şu âyetleri de delil olarak gösteriyorlar:
(Dirilten ve öldüren, yalnız Odur.) [Yunus 56]

(Allah, öleceklerin ölümleri gelince, ölmeyeceklerin de, uykuları esnasında, canlarını alır. Ölmelerini dilediği kimselerinkini tutar, diğerlerini bir süreye kadar salıverir.) [Zümer 42]

(Savaşta öldürülenleri siz değil, Allah öldürdü. Attığın zaman da, sen değil, Allah attı.) [Enfal 17]

CEVAP
Yerli Vehhabiler, körü körüne, adım adım Vehhabileri takip ediyorlar. Ellerine bir şirk damgası alıp Ehl-i sünneti damgalıyorlar. Âyet-i kerimelerin bir kısmı diğerlerini açıklar. Kur’an-ı kerimde mecaz vardır. Mesela, (Köye sor) demek köylüye sor, köy halkına sor demektir. Ali Veli’yi öldürdü demek şirk olmaz.

Yerli vehhabilerin şirk dedikleri ifadeler, Kur’an-ı kerimde de geçiyor. Bir âyet-i kerime meali:
(Davud, Calut’u öldürdü.) [Bekara 251]

Öldüren, canı alan, elbette Allahü teâlâdır, ama bunun ölümüne Davud aleyhisselam sebep olmuştur. Davud, Calut’u öldürdü, Ali Veli’yi öldürdü demeye şirk demek, cahilliğin daniskası olur. Allahü teâlâ, Âdem aleyhisselamın oğlunun [Kabil’in], kardeşini [Habil’i] öldürdüğünü de bildiriyor. (Maide 30)

Peygamber efendimiz de, Kur'an-ı kerimdeki gibi bildiriyor. Hâşâ Resulullah şirk mi işliyor? Allahü teâlânın ve Resulünün bildirdiğine şirk denir mi hiç?

Yerli sapıkların, insanların bir iş yapmadıklarını söylemeleri yanlıştır. Eğer onların dedikleri gibi olsaydı, (Ağaç meyve verdi, yemek beni doyurdu, ilaç ağrıyı durdurdu, taş camı kırdı) gibi sözler, yanlış ve şirk olurdu. Bu sözler, (Bu şey, bu işin yapılmasına sebep oldu, vasıta oldu) demektir. Mesela, taş camı kırmaya sebep oldu demektir. Ali Veli’yi öldürdü demek, Ali Veli’nin ölmesine sebep oldu demektir. Allahü teâlâ, çok şeyleri yaratmasına, insanları ve mahlûkları sebep kılmıştır. Onun âdeti böyledir.

(Ali olmasaydı, Veli beni öldürecekti) demek şirk değildir. Velinin öldürememesine Ali sebep oldu demektir. (Şemsiye olmasaydı ıslanacaktık) demek, şemsiye ıslanmamamıza sebep oldu demektir. Bu inceliği bilmeyen vahşi yerliler, Müslümanların böyle sözlerine şirk damgası basıyorlar. ( bu yazi sizlerin neyi ne kadar anladiginizin delilidir adam kafasindan kurmus birde kendince kin kusuyor, ahmak musrik )

Bizi öldüren, konuşturan, her işimizi yaratan elbette Allahü teâlâdır, çünkü Kur’an-ı kerimde mealen, (Sizi de, işlerinizi de yaratan Allah’tır) buyuruluyor. (Saffat 96)

Her işimizi yaratan Allahü teâlâ olduğuna göre konuşmalarımızı yaratan da odur. Yerlilerin şirk dedikleri sözleri de bize Allahü teâlâ söyletiyor. Hâşâ onların mantığına göre, şirkleri de Allahü teâlâ yaptırmış oluyor. O zaman Allahü teâlânın yaptığı işlerden dolayı Müslümanları şirk işledi diye niye suçluyorlar ki? Yoksa hâşâ ikinci bir yaratıcı mı var? Yani hayrı Allahü teâlâ işletiyor da, şerri şeytan mı işletiyor? Hâşâ Şeytan böyle bir şey mi yaratıyor? Bunu da savunan sapıklar vardır.
...

simdi bunlara sormak lazim ... ali veliyi oldurdu yada kurani kerimde gecen (Davud, Calut’u öldürdü.) [Bekara 251]

sozunun SIRK OLDUGUNU SOYLEYEN KIM ?

bu soruya cevab verdiklerinde uste yazmis olduklari zirvalamanin ne kadar bos bir zirvalama oldugunu insanlar goreceklerdir ..

simdi size soruyorum .. sizler ali veliyi oldurdu yada kurani kerimde gecen (Davud, Calut’u öldürdü.) [Bekara 251] sozunun SIRK oldugunu soyleyen KAC VAHABI TANIYORSUNUZ .. yoksa kafanizdanmi uyduruyor, yoksa ruyami goruyorsunuz, yoksa size soylenenimi anlamiyorsunuz ...

Ey iman edenler! Kesinlikle müşrikler necistir (pisliktir)!

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
SELAMUN ALEYKUM

YINE AYNI SAPIKLAR subhanallah okurken insanin tuyleri urperiyor, site soru cevab olarak birseyler hazirlamis .. yazi aynen bu sekilde (mavi yazilar aciklama amaclidir )

Evliyadan yardım istemek
Sual: Enbiyadan ve evliyadan bir şey yapmalarını istemek mesela, (Yâ Resulallah, bana şefaat et, yâ Abdülkadir Geylani, kiralık ev bulmama yardım et) demek caiz midir?

CEVAP
Abdülaziz Dehlevî hazretleri Fatiha suresinin tefsirinde buyuruyor ki:
Birisinden yardım istenirken, yalnız ona güvenilirse, onun Allahü teâlânın yardımına mazhar olduğu düşünülmezse haramdır. Eğer yalnız Allahü teâlâya güvenilip, o kulun Allah’ın yardımına mazhar olduğu, Allahü teâlânın her şeyi sebeple yarattığı, o kulun da bir sebep olduğu düşünülürse caiz olur. Peygamberler ve Evliya da, böyle düşünerek başkasından yardım istemişlerdir. Böyle düşünerek birisinden yardım istemek, Allahü teâlâdan istemek olur. (Tahkik-ul-hakkıl-mübin)

Allah, geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu, Allah’tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O’nundur. Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler.(FATIR suresi 13. ayet)

Onu beklemediği yerden rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, O kendisine yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah, her şeye bir ölçü koymuştur. (TALÂK suresi 3. ayet)

Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan elbette, "Allah", derler. De ki: "Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O’nun rahmetini engelleyebilirler mi?" De ki: "Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler." (ZÜMER suresi 38. ayet)

Allah’ı bırakıp tapındıklarınızın hepsi sizin gibi (yaratılmış) kullardır. Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi hemen onları çağırın da size cevap versinler (duanıza icabet etsinler). (A'RAF suresi 194. ayet)

İnsanlar arasında Allah’ı bırakıp da O’na ortak koşanlar vardır. Onları, Allah’ı severcesine severler. Mü’minlerin Allah’a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir. Zulmedenler azaba uğrayacakları zaman bütün kuvvetin Allah’ın olduğunu ve Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu bir bilselerdi! (BAKARA suresi 165. ayet)

İyi bilin ki, halis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp da başka dostlar edinenler, "Biz onlara sadece, bizi Allah’a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz" diyorlar. Şüphesiz Allah, ayrılığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve nankör olanları doğru yola iletmez. (ZÜMER suresi 3. ayet)

Abdülhakîm Siyalkütî hazretleri de buyuruyor ki:
Ölü yardım yapamaz diyenler, ne demek isterler ki? Dua eden, Allahü teâlâdan istiyor. Duasının kabul olması için, Allahü teâlânın sevdiği bir kulunu vasıta yapıyor. (Ya Rabbi! Kendisine bol bol ihsanda bulunduğun bu sevgili kulunun hatırı ve hürmeti için bana da ver) diyor. Yahut Allahü teâlânın çok sevdiğine inandığı bir kuluna seslenerek, (Ey Allah’ın Velisi, bana şefaat et! Benim için dua et! Allahü teâlânın dileğimi ihsan etmesi için vasıta ol!) diyor. Dileği veren ve kendisinden istenilen, yalnız Allahü teâlâdır. Veli yalnız vesiledir, sebeptir. (Zad-ül-lebib)
Ebul-Hasan-ı Harkanî hazretleri, sefere çıkan talebelerine, (Sıkışınca benden yardım isteyin) buyurur. Yolda talebelerini, eşkıya yakalar. Onlar, kurtulmaları için Allahü teâlâya dua ederler; fakat kurtulamazlar. Bir talebe, (Yâ Ebel-Hasan, imdat!) der. Eşkıya o talebeyi göremez. Diğerlerinin nesi varsa alırlar. Seferden dönünce hocalarına, (Biz Allah’tan yardım istediğimiz halde soyulduk, fakat şu arkadaşımız, sizden yardım isteyince kurtuldu. Bunun hikmeti nedir?) derler. O da, (Allahü teâlâ günahkâr kimselerin duasını kabul etmez. Arkadaşınız, benden yardım isteyince, onun duasını Allahü teâlâ bana duyurdu. Ben de, "Yâ Rabbi, bu talebemi kurtar!" dedim. Allahü teâlâ da kurtardı. Ben sadece vasıta oldum, dua ettim. Kurtaran Rabbimizdi) diye cevap verdi. (Tezkiret-ül-evliya)

YANI SOYLE DEMIS BEN GUNAHSIZIM .. SIZ GUNAH SAHIBISINIZ .. subhanallah evliyaya baksaniza seytan dostu rezil ne demis? bir kisinin SAPIK olduguna BEN GUNASIZIM demesi yeter bunuda islamdan nasiblenmis her sahis bilir .. koca omer ra bile munafiklar listesinde adi varmi diye soruyor bu ZINDIK uhud dagi kadar altin harcasa sahabenin ayaginin tozu olamayacak ama kendineden ne kadarda emin ..

"Ebu’l Kasım el-Lalekai (416 H) şöyle der: (rivayet zinciri şöyledir, Muhammed ibni Muzaffer el-Mukri (415H) bize nakletti ve şöyle dedi: Hüseyin ibni Muhammed ibni Habaş el-Mukri bize naklettiki Ebu Muhammed Abdu’r-Rahman İbni Ebi Hatim şöyle dedi:
Ben babama ve Ebu Zur’a’ya; dinin asılları hususunda Ehl-i Sünnet’in mezhebini ve (değişik) beldelerdeki alimlerin inancını ve de onların bunlardan neye inandıklarını sordum. Onlar şöyle dediler: ........... (Müslüman) halk, hükümlerde ve miras hususunda mü’min olarak muamele görür ancak Allah (azze ve celle) tarafından nasıl görüldüklerini bilmeyiz. Dolayısıyla ‘ben gerçek mü’minim’ diyen kimse bid’atçıdır ve (yine) ‘Allah’ın katında ben mü’minim’ diyen de yalancıdır. Ben Allah’a gerçekten iman ediyorum diyen kimse ise (bu dediğinde) doğrudur.

Allah’ı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve "İşte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır" diyorlar. De ki: "Siz, Allah’a göklerde ve yerde O’nun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir.". (YÛNUS suresi 18. ayet)

Bir kimsenin, (Yâ Abdülkadir Geylani, kiralık ev bulmama yardım et) demesinin hiç mahzuru olmaz. Şartlarına uyarak, sebeplerine yapışarak isterse, Allahü teâlâ ona kiralık ev nasip eder. Bu şartların birincisi, o zatın Allahü teâlânın sevgili kulu olduğuna, nerede yardım istenirse oradaymış gibi yardım edeceğine inanmak, ikincisi de yardım edeceğinde hiç şüphe etmemektir.

subhanallah .. yazi ne kadar acik degilmi? yazidaki cahilikleri ayri ayri not alamak istedim ama hepsini tekrardan yazmam gerekiyordu .. yanliz dikkatinizi bir seye cekmek istiyorum Evliyadan yardım istemek diye soru cevab yapmislar ama cevabta hic bir tane kuran ayeti yada hadis yok ..

Allah’ı bırakıp tapındıklarınızın hepsi sizin gibi (yaratılmış) kullardır. Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi hemen onları çağırın da size cevap versinler (duanıza icabet etsinler). (A'RAF suresi 194. ayet)

Ey iman edenler! Kesinlikle müşrikler necistir (pisliktir)!

M Çevrimdışı

muaz talha

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH AZZE VE CELLE RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR KONU TESBİT ETMİŞSİN KENDİSİ SORUYOR KENDİSİ CEVAP YZIYOR BUNLARIN TAKTİĞİ BU KARDEŞİM KENDİLERİ ÇALAR KENDİLERİ OYNARLAR.. DİNİMİZ İSLAM COM SİTESİ EHLİ TEVHİDİ İNGİLİZ AJANI OLARAK NİTELENDİRİRKEN ASIL KİMİN İNGİLİZLERE AJANLIK YAPMIŞ OLDUĞUDA ORTAYA ÇIKMIŞ OLUYOR.YILLARDAN BERİ MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN EDEN BU ZİHNİYETİ ALLAHA CC. HAVALE EDİYORUM . VE 10 SENEMİN HESABINIDA ONLARDAN SORSUN İSTİYORUM .. SELAM VE DUA İLE

T Çevrimdışı

taruz

Üyeliği İptal Edildi
Banned
dinimizislam sitesine göz atmıştım gerçekten bir sürü sapıklık var Allah cc uyandırır inşallah takipcilerini bir akrabanda onları takip ediyor asıl size başka bir site ismi veriyim oraya bir göz atın Canlaleler.Net Allah cc bunların şerrinden müslümanları korusun

M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
vallahi, bu kuran bir bilmecedir ve bunu ancak keramet ehli anlar diyen yalancıdır kuranı kerimi bir kez okuyan insan zaten bu tip sapık fikirlerin islamiyette yeri olmadığını anlar yazıda gerçekden çok güzel olmuş Allah razı olsun hazırlayandan

İZZETLİ Çevrimdışı

İZZETLİ

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
vallahi, bu kuran bir bilmecedir ve bunu ancak keramet ehli anlar diyen yalancıdır kuranı kerimi bir kez okuyan insan zaten bu tip sapık fikirlerin islamiyette yeri olmadığını anlar yazıda gerçekden çok güzel olmuş Allah razı olsun hazırlayandan

ahi değil mi hem hakla batılı ayıran bir kitap olacak hemde anlaşılması olmayacak bu çelişki olurdu kim aksini söylüyorsa sapıktır