Neler yeni

Saptırıcı Bel'am Ebu Bekir Sifil Bozuk Akidesi

Sayfullah at-Turki Çevrimdışı

Sayfullah at-Turki

حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَكِيل
İslam-TR Üyesi
Hiç ilmî olmayan bir cevap, hiç alakası olmayan birçok meseleyi kıyas ederek demokrasinin ve oy kullanmanın küfür olmadığını ispat etmeye çalışmış. Demokrasinin şirk olduğunu anlamak için vehhabi olmaya gerek yok. Vehhabi kelimesini kendi şirklerini meşrulaştırmak için kullanıyorlar. Kibirli ve alay edici tavırları da şirki mübah yapmıyor.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Oy kullanmak şirktir.Ama oy meselesi kapalı bir meseledir.Kapalı meselelerde kişi direk kafir ilan edilmez.Demokrasi için oy kullanan kafir biriyle şeriatın geleceğini düşünüp oy kullanıp hiç bir bilgisi olmayan kişi bir değildir.Tebliğ edilir ondan sonra tekfir edilir.Ama ebubekir sifil gibiler apaçık müşriktir.Akidesi bozuk belam.

A Çevrimdışı

akıncı han

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Demokrasi için oy kullanan kafir biriyle şeriatın geleceğini düşünüp oy kullanıp hiç bir bilgisi olmayan kişi bir değildir.Tebliğ edilir ondan sonra tekfir edilir.Ama ebubekir sifil gibiler apaçık müşriktir.Akidesi bozuk belam.

bu tipik bir Akp'li düşünce degil mi kardeşim?? Sakın yanlış anlama ama AKPliler zaten oy vererek Dine hizmet ettiklerini yukarda alıntı yaptığım mantıkla dile getiriyor ...

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Demokrasinin nimetlerinden istifade ediyorsun !
Burasi hariç / katilmiyorum / dikkat edilmesi gereken sözler asil burasi <<<

Bundan sonraki için >>

sadece oy verme işlemi nin şirk olmadigini belirtmiş

Mesela şeriat devletinde belediye başkani seçilse ya da muhtar seçilse bu şirk değildir diye biliyorum

Ama şeri olmayan ve anayasa olan Kuranin haricinde kaynak kabul edilip hüküm yetkisi verilen seçimler sirke girer / Yanlisim varsa duzeltin

Sayfullah at-Turki Çevrimdışı

Sayfullah at-Turki

حَسْبُنَا ٱللَّهُ وَنِعْمَ ٱلْوَكِيل
İslam-TR Üyesi
Çoğunluğunun tercihi her zaman şirk olmaz, eğer şeri bir hüküm değilse Allahın muhayyer bıraktığı bir mesele ise, bu işi çoğunluğunun seçimine bırakmak şirk olmaz ama şeriat devletinde bir Emirin/İmamın seçilmesi gibi meseleler avamın görüşüne bırakılmaz diye biliyorum, Allahu alem. Ancak devlet misal demokratik ise ve burada şeriat dışı sistemlere ve partilere yönetime geçme hakkı tanınıyorsa, şeriatı getireceğini vaad eden bir partinin böyle bir sistemde yer alması başlı başına bir tezattır, şeriat dışıdır. Bu amel, Allah'ın hükümlerinin hakim olması insanın tercihine bağlı olduğu sonucunu doğrur ki bu küfürdür.

Ancak Muvahhid Mücahid kardeşin dediği gibi bunun küfür ve şirk olma yönü bir çok kişi için kapalıdır hele ki bu kişiler şeriatı getireceğini düşünerek o partiye oy veriyorsa, bazıları ehveni şer adı altında, bazıları Şeriatı yavaş yavaş getireceğiz gibi söylemlerle oy veriyor. Bunlar iyice şüphe uyandırmayacak şekilde bu kişilere delilleriyle anlatılması lazım. Şeriatı istediğini söyleyen bir oy verenin muayyen tekfirinde sakınmak lazım diye düşünüyorum. Bir insanın söylediği sözün küfrü gerektiren % 99 ihtimali varsa % 1 ihtimalde imanı gerektiriyorsa o insanı tekfir etmek caiz değildir.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Soran kişi, demokratik seçimleri soruyor. demokratik seçimlerde şirktir.
bunu getirib meşru herhangi mâsum seçimde var diyerek konuyu farklı alanlara kaydırmayın.
Soru açık seçik, Günümüzdeki küfür kanunlarıyla yönetilen demokratik seçimlere katılarak yeryüzü Rabb'liği seçimidir ve Sefil gibi kaypakça gülüb, şeytanca demogojilere girerek küfür demekten kaçınıp, aksine nimetler diyerek küfrün gayyasına batılmamalıdır!

dogeradem Çevrimdışı

dogeradem

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Soran kişi demokrasi diyor ama sifil kelimeyi birebir almak yanlış diyor yani benim anladigim konuya genel bakiyor

Hemen belam diye yapistirmak gerekmiyor

E Çevrimdışı

ehli sunnet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Mısırdaki selefi parti konusunu açarmısınız?
Bir bilen varmı, Yani selefi Nur Partisi nin duruşunu....?

Ve Belki konuyla ilgili değil ama, Suud rejimi Sizi'yi destekledemi ve öyleyse neden yaptı?

E Çevrimdışı

ehli sunnet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
  • Mısırdaki Selefi Nur Partisi Mısırın beşeri yasalarına eyvallah deyipdemi kuruldu...? Yani mısır kanunu kullanıp şeriatı getireceğim diyemi kuruldu...?
  • Durum böyle ise Bu durum AKPnin kine benzemiyormu?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Mısırdaki selefi parti konusunu açarmısınız?
Bir bilen varmı, Yani selefi Nur Partisi nin duruşunu....?

Ve Belki konuyla ilgili değil ama, Suud rejimi Sizi'yi destekledemi ve öyleyse neden yaptı?
Suudi Ameikan Kralını emir gören telefilerin Mısırdaki tağuti rejimlerin yalakası olan parti .
Kendilerine "Selefi" adını vermeleri bazı (namazda elleri kaldırma, paçaları katlama, Allah arşa istiva etme vb) ameli meselelerden dolayıdır, yoksa Selefi salihinin zalim sultanlara hakkı haykırması ve kafirlere kıyam ve cihadı gibi tavır ve inançlarıyla ilişkileri yoktur! Olanlara da terörist derler!

E Çevrimdışı

ehli sunnet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Zaten bende bu Mısırdaki Nur Partisinde bir tuaflık var diyordum. Demek doğruymuş. Yalakalıkta yarış ediyorlar.
Hayatımda hiç oy vermedim. Gençliğimde Cemalettin Kaplan (Hocaoğlu) diye bir zatın kasedini izlemiştim. Ve beyyineler adında birkaç dergileri vardı.
Bunlar demokraside oy vermenin tağuta boyun eğmek olduğunu anlatmışlardı.
Ve bundan öncede sonradan asla demokrasilerde oy vermedim.

Rabbime, şirke düşmekten, sığınırım.

S Çevrimdışı

sehit58

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Muhammet Mursi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ve benim çok saygı duyduğum Ebû Zerka Hocaya ne cevap veriyorsunuz?

S Çevrimdışı

sehit58

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yavaş yavaş olun biraz...

Zahid el Kevseri kimdir?
Ve tekfir/tukfur/tekfir/tukfur ile hiç biyere gelemeyiz. Abu Zerka abi allaha Şükür iyidir ve allah hatalarını affetsin. Bizimde hatalarımiz vardır elbette.

sirati mustakim Çevrimdışı

sirati mustakim

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yavaş yavaş olun biraz...

Zahid el Kevseri kimdir?
Ve tekfir/tukfur/tekfir/tukfur ile hiç biyere gelemeyiz. Abu Zerka abi allaha Şükür iyidir ve allah hatalarını affetsin. Bizimde hatalarımiz vardır elbette.
Zahid el Kevseri icin forumda yeterince yazi var.
tukfur--ne demek ?
hata var, hata var kardesim
Abu Zerka iyi ise hakimeyyet konusundaki ,gunumuzdeki cihad ,makdisi hatasina iyi diye bilirmisin?
allaha hemd olsun hatamiz vardir ,masum deyiliz

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Muhammet Mursi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ve benim çok saygı duyduğum Ebû Zerka Hocaya ne cevap veriyorsunuz?

Senin saygı duyduğun mürcie , belam ebu zerka hakkında bu sitede bir sürü reddiye yayınlandı.Bu akidesi bozuk belamdan uzak dur derim.Oy kullanmak vaciptir diyor ama ne bir delili var ne de başka bir şeyi var.Kendi mantığıyla konuşup oy kullanmanın vacip olduğunu söyleyen bu mürcie bozuntularının saptırdığı insanlara Allah hidayet versin.

S Çevrimdışı

sehit58

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Hayır, benim söyledim sadece ne Halep giidin ne Isfihana. Ortada kalın.

Bizler hepsi Su murted, bu murted diyeresek dininden imandan çıkarız.

Hepimiz kul, hepimiz hata yaparız.

Ama bu iki kişi hakkında kesin anlamda kafir diyebilirim :
1. Abdulaziz Bayındır (Allah olmayan şeyi bilmez)
2. Edip Yüksel (Yani bin tane neden varda ama hadis inkarcigligi yeter)

Tabiki oburleri hepsi sapiklarin teki.

Osman Ünlü Hocayı unutmayalım tabiki. Ama kafir değil, sapık sadece.

Tekfirde aşırıya gitmek sadece iyi değil. Mesela Tayyip Erdogan veya Mohammed Mursi veya Ebû Hanzalayi tekfir edilmes. Ayıptır....

Murcie olduğunun delili nedir ve zaruriyet meselesi var. Allah'tan kork. Sen ona Murcie diyerek kafir demiyorsun mu? Elbette doğru yol değil, ama kafir değildir.

Türkiye zaten islam devleti değil ve bunun için biz zaten Ha demokrasi veya allahin Kanunu kullanmak ne değiştirir. Bizler hepiniz seriati isteriz. Ama daha zaman var.
Belam melam murci harici ile olmas. Mümin kardeşin hatalarını ne göz yum, ne kına.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Hayır, benim söyledim sadece ne Halep giidin ne Isfihana. Ortada kalın.

Bizler hepsi Su murted, bu murted diyeresek dininden imandan çıkarız.

Hepimiz kul, hepimiz hata yaparız.

Ama bu iki kişi hakkında kesin anlamda kafir diyebilirim :
1. Abdulaziz Bayındır (Allah olmayan şeyi bilmez)
2. Edip Yüksel (Yani bin tane neden varda ama hadis inkarcigligi yeter)

Tabiki oburleri hepsi sapiklarin teki.

Osman Ünlü Hocayı unutmayalım tabiki. Ama kafir değil, sapık sadece.

Tekfirde aşırıya gitmek sadece iyi değil. Mesela Tayyip Erdogan veya Mohammed Mursi veya Ebû Hanzalayi tekfir edilmes. Ayıptır....

Murcie olduğunun delili nedir ve zaruriyet meselesi var. Allah'tan kork. Sen ona Murcie diyerek kafir demiyorsun mu? Elbette doğru yol değil, ama kafir değildir.

Türkiye zaten islam devleti değil ve bunun için biz zaten Ha demokrasi veya allahin Kanunu kullanmak ne değiştirir. Bizler hepiniz seriati isteriz. Ama daha zaman var.
Belam melam murci harici ile olmas. Mümin kardeşin hatalarını ne göz yum, ne kına.
Ebu zerkaya olan reddiyeleri bu siteden bulabilirsin.Çok iyi saçmalıyorsun.O gözlükleri çıkar da önüne bak.Yazındaki tezatlıklara bak.İslam devleti olmayan bu devlete ve yöneticilerine destek olarak demokrasiyi ilah ediniyorsunuz.Allah'ın kanunlarını kullanırsan zaten demokrasi devleti olmaktan çıkar bu ülke.Biraz kendine gel.