Faceden alıntıladım:
Ben buna ilavede bulunurum ..
Bu durumda hüseyin inan ve yusuf arslanda şehittirler zira idamlarından evvel kendilerine gönderilen imamın şahitliğinde kelimei şehadet getirmişlerdir deniz gezmiş ise ben öyle bir mefhumu tanımıyorum (kastı islamdır) red etmiştir . şimdi hüseyin ve yusuf islami bir rejim tarafından yargılanıp asılmadıkları için cezaları batıldır netekim firavunun şehadeti kabul ediliyorsa firavunun yanında gariban sayılacak olan hüseyin ve yusufun şehadeti neden kabul edilmesin ki hatta onları gayrı islami bir rejm asmıştır şehadetleri hayırlı olsun !!!!!
İlave bilgi sonra ben yokkene okuyan birisi yanlış anlar neyim :
İ ARABİ’YE GÖRE FİRAVUN MÜSLÜMAN OLARAK ÖLDÜ
Nasıl ki firavun suda boğulurken Allah’ın kendisine verdiği iman sayesinde Musa onun için de göz nuru oldu. Şu halde Allah, (bu yüzden) Firavun’u pak ve temiz öldürdü. Çirkin ve fena amellerinden onda bir şey kalmadı. Çünkü Allah onun ruhunu yeni bir günah işlemeden önce ve imana geldiği anda kabz etti. Hâlbuki İslam (yani Hakk’a teslim ve onu tasdik)evvelce geçmiş olan günahları ortadan kaldırdı. Allah bu ilim ve mazhariyeti dilediği kimse için ayet ve alamet kıldı. Ta ki hiç kimse ilahi rahmetten umutsuzluğa düşmesin. Çünkü kâfirlerden başka hiç kimse tanrı rahmetinden umut kesmez. Şu halde firavun eğer umutsuzlardan olsaydı imana yanaşmazdı. Fusus-ül- Hikem Muhyiddin-i Arabî. Sayfa 301. Çeviren Nuri Gencosman M.E.B İstanbul 1992 Ayrıca bkz. (El-Futûhât El-Mekkiyye, Muhyiddin İbn’ül Arabi, sayfa 99. )
suda boğulan da şehid olduğuna göre şehid firavun k.s. (karagümrük spor) tüm vahdet i vucudculara şefaat edip yanına alacak...
Ben buna ilavede bulunurum ..
Bu durumda hüseyin inan ve yusuf arslanda şehittirler zira idamlarından evvel kendilerine gönderilen imamın şahitliğinde kelimei şehadet getirmişlerdir deniz gezmiş ise ben öyle bir mefhumu tanımıyorum (kastı islamdır) red etmiştir . şimdi hüseyin ve yusuf islami bir rejim tarafından yargılanıp asılmadıkları için cezaları batıldır netekim firavunun şehadeti kabul ediliyorsa firavunun yanında gariban sayılacak olan hüseyin ve yusufun şehadeti neden kabul edilmesin ki hatta onları gayrı islami bir rejm asmıştır şehadetleri hayırlı olsun !!!!!
İlave bilgi sonra ben yokkene okuyan birisi yanlış anlar neyim :
2. (658)- İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Cenâb-ı Hakk Firavun'u sudan boğduğu zaman: "Benî İsrail'in inandığındığından başka ilah olmadığına inandım" dedi. (Yunus, 90). Cebrail buyurdu ki: "Ey Muhammed, sen beni denizin çamurundan alıp, (Allah'ın) rahmeti ona ulaşıverir korkusuyla ağzını tıkarken görseydin." [Tirmizî, Tefsir, Yunus, (3106).][3]