Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şehid Şeyh Abdul Raşid Gazi (Resimleri)

tevhidislam Çevrimdışı

tevhidislam

Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Abdul Raşid Gazi Pakistan’da Lal Mescidi’nin İmamıydı. Pakistan ordusunun yaptığı saldırıda birçok öğrencisi ile birlikte Şehid edildi.

1988 yılında Quaid-e-Azam Üniversitesi İslamabad Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans tamamladı. 1998 yılında camide babasının öldürülmesinden sonra, O ve kardeşi Jamia Hafsa ve Jamia Faridia medreselerin liderleri oldular. Şeyh Gazi ve kardeşinin önderliğinde ona bağlı olan cami ve medreseler Pakistan hükümetinin politikalarını meydan okuyordu; Özellikle Pakistan’ın aşiret bölgelerinde Talibana destek vermesi ve hükümet karşıtı fetvalar vermesi , Pervez Müşerref ve Gazi arasındaki ilişkilerin hızlı bir şekilde bozulmasına yol açmıştır. Şeyh Abdul Raşid Gazi’nin faaliyetlerinden rahatsız olan Pakistan hükümeti 2007 yılında Lal mescidine operasyon yaparak medresede şeyh gazi ile birlikte çok sayıda talebesini şehid ettiler. Bu operasyonda onlarca kız öğrenci esir alındı ve bazılarının hala akibeti bilinmiyor…
kaynak: Fetihmedya.com
qWX3o5y.jpg


hHxWB.jpg

cR66X.jpg

rE1Pc.jpg

s0sxD.jpg

CdIt4.jpg

OZrl3i4.jpg

yfeVq.jpg

Oakxp.png

YXoZ1.png

X9AZS.png

Ua1pq.png

9ftsO.jpg

1EbG4.png

Xut7b.png


Babası Şeyh Abdullah Gazi
8WY7p.jpg

6Ab0Sut.jpg

DEaHF.jpg


8WY7p.jpg
 
Üst Ana Sayfa Alt