Sema Kapılarını Açan Dua

GüL_MiSaLi Çevrimdışı

GüL_MiSaLi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
الله أكبر كبيرا و الحمد لله كثيرا و سبحان الله بكرة و أصيلا

İbn Ömer (r.a.) anlatıyor. Biz, Allah rasulü ile birlikte namaz kılarken, cemaatten bir adam: “Allahu ekber kebira, velhamdulillahi kesira ve subhanallahi bukraten ve esila” dedi. Namazdan sonra Allah rasulü (s.a.v.): “Şu şu kelimeyi kim söyledi?” diye sordu. Cemaatten bir adam: “Ben, ey Allah’ın rasulü!” deyince, Peygamber (a.s) şöyle buyurdu: “Bu kelimelere şaştım! Onlara göklerin kapısı açıldı.” buyurdu.

İbn Ömer der ki: “Allah rasulünün böyle söylediğini işittikten sonra, bu kelimeleri hiç terk etmedim.”
Müslim, 601; Tirmizî, 3592; Nesâi, 2/125.

H Çevrimdışı

hümam

Üye
İslam-TR Üyesi
Allah Razı Olsun Böyle Güzel Bi Duayı Bizimle Paylaştığın için

AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
İbn Ömer (r.a.) anlatıyor. Biz, Allah resulü ile birlikte namaz kılarken, cemaatten bir adam: “Allahu ekber kebira, velhamdülillahi kesira ve subhanallahi bükreten ve esila” dedi. Namazdan sonra Allah resulü (s.a.v.): “Şu şu kelimeyi kim söyledi?” diye sordu. Cemaatten bir adam: “Ben, ey Allah’ın resulü!” deyince, Hz. Peygamber şöyle buyurdu: “Bu kelimelere şaştım! Onlara göklerin kapısı açıldı.” buyurdu.

İbn Ömer der ki: “Allah resulünün böyle söylediğini işittikten sonra, bu kelimeleri hiç terk etmedim.”

الله أكبر كبيرا و الحمد لله كثيرا و سبحان الله بكرة و أصيلا

Müslim, 601; Tirmizî, 3592; Nesâi, 2/125.
Selamün aleyküm ve Rahmetullah @Abdulmuizz Fida hocam nasılsınız, konusu var diye yeni konu acmak istemedim, bu duayi her namazdan sonra okumayı adet haline getirmek caiz midir? Özellikle dua ve dilekten önce

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Selamün aleyküm ve Rahmetullah @Abdulmuizz Fida hocam nasılsınız, konusu var diye yeni konu acmak istemedim, bu duayi her namazdan sonra okumayı adet haline getirmek caiz midir? Özellikle dua ve dilekten önce

Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh kardeşim ;

Farz namazın sonunda nasıl dua edileceği sunnetle kayıtlanmıştır. Güzel ve sahih bir dua da olsa bu sunnetin yerine veya arasına başka bir duayı düzenli olarak eklemek bid'at kapsamına girer. Çünkü bu düzenli olarak her namazdan sonra adet haline gelerek eksik bırakılan dini tamamlama manasına geleceği gibi insanlar nezdinde de “Her farz namazdan sonra mutlaka bu okunur”, “Okunmazsa eksiklik olur”, “Sünnettir / Peygamber böyle yaptı” gibi bir inanç oluşturur. Oysa en hayırlı nesil böyle yapmadı(!) sunneti ihya etti.

Fakat zaman zaman (ara sıra) Dua öncesi Allah’a hamd niyetiyle, “Bu zikir de sahih bir zikir” bilinciyle bağlayıcı görmeden okunursa zikir kapsamında olup caizdir.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt