Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şeyh Abdulaziz Et-tarifi'den Seçmeler -tefekkürlük-
Seher vakitlerinde vücudu namaz için hareket ettirmeyen en azından dilini zikirle hareket ettirsin. Dilini hareket ettirmeyen de en azından kalbine Rabbinin ayetlerini düşündürsün. Zira seher vakitlerinde kalp boş kalır ve Rabbi yakınlaşır...
Duaların en faziletli ve sık sık rastlananlarından biri Allah’tan af ve afiyet dilemektir. Zira ‘af’ insanın ahiretini korur, ‘afiyet’ ise dünyasını korur. Peygamberimiz [sav] bunlar için dua ederdi ve ashabına hatırlatırdı.
"Günahlar arttıkça kalbin yükü artar ve ibadet etmeye takâti kalmaz
Zira tıpkı bir ağırlığın vücuda yük olduğu gibi günahların da kalbe ağır gelen bir yükü olur. Öyle ki, yükü ağır olanın yürüşü kısa olur."
Abdulaziz et-Tarifi
"Mutmainliğin en büyük sebepleri; Allah'a ve kullara hüsnü zan etmektir.
Allah'a hüsnü zan etmek kaderin zorluklarını kolaylaştırır.
insanlara hüsnü zan etmek ise insanların kötü fiilerine sabrı kolaylaştırır."
( Şeyh Abdulaziz Et-Tarifi )
Hayatcemresi'nden Alıntı...
Bir hadiste şöyle geçmektedir: "Ashabım ümmetimin güvencesidir. Ashabım gittiğinde, ümmetimin başına Allah (c.c.) tarafından vaad edilen gelecektir." (Müslim). Onların kendileri gitse bile fıkıhları gitmesin ki fitnelere ve çekişmelere karşı güvencemiz olsun.
Şeyh Abdulaziz Et Tarifi kimdir Şeyh Abdulaziz, 7 Aralık 1976 da doğmuştur. Riyad’da Imam Muhammed ibn Saud üniversitesinde mezun olmuştur. (Suud-i Arabistan) Diyanet işleri bakanlığında araştırmacılık yapmıştır, ardından ‘Araştırma ve Çalışma Merkezi’nde yöneticilik yaptıktan sonra ise aynı merkezde İslam araştırmacısı olarak görev yapmıştır.
13 yaşından itibaren İslami metinleri ezberlemeye başlamıştır. Birçok metin ezberlemiştir. İlk ezberlediği parça ise Manzumetü’l Beykuniyye’dir. 18 yaşında, Keşf el Şubuhat, Kitabü’t-Tevhid ve daha birçok metinle birlikte yüzlerce satır şiir ezberlemiştir. Sahih-i Buhari, Sahih-i Muslim, Sünen-i Ebu Davud ve hadisle ilgili diğer kitapları ezberlemiştir. İmam-ı Malik’in fıkıh kitaplarını da ezbere bilmektedir.
Fıkıh, hadis, usûl, edebiyat ile ilgili sayısız kitaba çalışmıştır. Sünni fıkıh mezheplerinin imamlarının kitaplarına çalışmıştır ki bunlar İmam Ebu Hanife, İmam Ahmed, İmam Şafii ve İmam-ı Maliktir. Bunların dışında, birçok tefsir kitabına çalışmıştır. İbn Kesir, el-Taberi’nin tefsir kitapları örnektir.
Kendilerinden ilim aldığı hocalardan bazıları şunlardı: Şeyh Abdulaziz b. Baz, Şeyh Safiyurrahman Mubarekfuri, Şeyh Abdurrahman el-Barrak, Şeyh Abdullah bin Akil, Şeyh Muhammad Abdullah es-Somali.
muslim medya
Bazen Yüce Allah insan, istemediği halde dünyayı önüne serer. Bazen de peşinden koşmasına rağmen onu mahrum eder. Dünyaya rağmen Yüce Allah'a yaklaşabilirsen bu büyük bir nimet, uzaklaşırsan istidraç ve felakettir.
Ümmet bir dengeye ihtiyaç duymaktadır. Bir yandan süregelen devrimlerin kontrol altına alınması gerekirken diğer yandan yaşanılan durgunluğun çözülmesi icap etmektedir.
Bunu ancak Rabbani bir alim yapacaktır.