Okçu kardeş,farazilerle kişiler hakkında itham kullanmak doğru değildir'ki,kur'an-ı Kerim'in Bir Tek kelimesine inanmayan kuran'ın tümüne inanmamıştır.iman etmemişlerdir ithamın nereye varıyor biliyormusun,farkında değilsin sanırım.Kaç tanesinin yanına gittinde seni kovdular?Hiç Korkmuyormusun ; bu ithamlardan ,sizi anlamıyorum gerçekten çok rahatsınız ,ya yanılıyorsan ?kendi halinin ne olacağını biliyormusun?
Bizim bir arkadaşımız var ve tarikat ehl-i suriyeye gitmek istedi,ailesine durumu anlattı babası kardeşi onay verdi,ama annesi karşıydı ,yani biraz şartlı müsade veriyordu, sadece şunu şöylüyordu,ben sana bugün gitme diyerek yarın ahirette hesabını veremeyeceğim bir şey yapmak istemiyorum ,ve bunu diyen annesi 'ki annesi ilim sahibi değildir ve anadır sonuçta ve annesi mürşid'ine sormasını istedi.kardeşimizi mürşidinin yanına götürdüler ,orada durumu anlatıp ,mürşidi evlimisin diye soruyor , evli değilim diyor.ailenin rızası varmı diyor,ailenin rızasını al sonra git diyor.Yani o kişiye kal demiyor,açıkca ailenin rızasını al git diyor ve islam da bunu gerektirmiyormu ,kimi durumlarda aile rızası olmadan gidemez değilmi.ve ben şunu anladım'ki ,onlar islam'a göre kişilere yol gösteriyor.bende sen gibi düşünüyordum ve çok tartışmasını yaşadım bunun sofilerle ,ama bu gibi bir kaç olaya şahid olunca düşüncelerim önyargılarım değişti.Ve biz onlar hiç bir şey yapmıyor diye konuşuyoruz,madem onlar yapmıyorlar,yapılmasından emin olduğumuz şeyleri biz neden yapmıyoruz,sadece konuşuyoruz.suriyeye gidilmesi gerekli diyoruz neden gitmiyoruz?cihad'farzdır diyoruz neden yerine getirmiyoruz?cihad farz'ı ayn diyoruz gitmeyenleri suçluyoruz?Kıyam yapılması gerektiğini biliyoruz ilim sahibiyiz neden kıyam yapmıyoruz?Hani şöyle derler ,inanmadığım yolda milyonlarla yürüyeceğime inandığım yolda tek başıma yürürüm.
Eğer kişi kendinde ona buna yerli yersiz olur olmaz ithamlarda bulunacak ilmi yetkiyi görüyorsa,o ithamda bulunduğu kişilerin yapmadığını söylediği konuları kendi neden yapmıyor?
birisi anlatmıştı:bir çocuk çok bal yiyormuş ve ailesi bu çocuğu bir zat'ın yanına götürmüş, zata demişler böyle böyle,zat çocuğa dönüp demiş bal ye bal iyidir.çocuğun ailesi şaşırmış,ve ailesinede demiş'ki 40 gün sonra gelin neyse 40 gün geçmiş zat'ın yanına gelmişler zat bu sefer demiş'ki bal yeme ailesi sormuş demiş geçen geldiğinde böyle dediniz şimdi bal yeme diyorsunuz.zat demiş'ki geçen geldiğinizde bende bal yiyordum.Önce bal yemeyi biz bırakalım,sonra yasak edelim,önce cihad'a biz gidelim sonra gitmeyenleri eleştirelim,önce kıyam da biz duralım,sonra durmayanları eleştirelim.
hemen hemen 2 yıldır bu foruma girip çıkarım,2 yıl öncesi cihad cihad diye konuşup,onu bunu itham edenler hala burada nedense,onlara gelince sebepler oluyordu başkasına gelince sebepler olmuyormu?
H.z Peygamber Sallallahu aleyhi ve sellem EbuCehil'e tebliğ etmiştir. sende o zaman buyur git o zatlara tebliğ et eleştirme ilmin var madem çık karşılarına yanlış yapıyorsunuz de cihad ayetlerine iman etmemişsiniz de kelime-i şehadet getirin'de,bak bu yaptığınız küfür de,hayde kıyama de.ama kıyam bayrağını önce sen taşı ...