El Accan'ın gibi kalbi fitneye düşmüş olan sapıkların, köçeklere, dansözlere bile cevaz vermesinden korkarım. Zira rivayet ettiği alıntının sahihliğinden öte, kendi sapık işlerine delil almasıyla uzaktan yakından alakası yoktur.
Bir kişinin aşırı sevinç anında zıplayarak kapıdan çıkıp gitmesi ayrı şey; bu sapıklar gibi özel randevulaşıp bir araya gelip, İslam Ummetinin ırzına geçilmiş, ülkeler işgal edilmişken cihaddan alakasızca, sevinçli bir haber alıp mekan(kapı)dan çıkmadan eşek gibi tepinmek, uzun eşek oynayıp insanların üzerinde antrenman yapmak ayrı sapıklıktır.
Vallahi ben dinlemekten erindim.
Adam'ın zoruna gitmiş demek ki, dakikalarca reddiye yapmakla uğraşmış. Getirdiği delillerde alakasız. Hadi getirseydi ya, Rasulullah yere uzanan Ebubekir ve Ömer'in üzerinden koştu diye!
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem, namaza geciken müslümanların dahi koşmasını yasak etmiş, müslümanın vakarından birşeyin eksik olmasına müsade etmemiştir.
Şimdi adam kalkmış çalgılı çengili bir töreni zikir diye yedirmeye çalışıyor. Yazık.
Ben yoruldum bu heriflerle atışmaktan. Allah'ın emri elbet gelecek ve göreceğiz kimmiş hidayette olan, kimmiş dosdoğru yola çağıran.
Muhammed accan el-hadid, Peygamberin böyle bir şey yaptığına, insanları bu şekil törenlere davet ettiğine sahih rivayetlerle ispat getirsin o kavle dönerim! Ama asla böyle birşey yapamaz.
Ayet okuyor ayakta, otururken, yanları üzere yatarken Allah'ı zikrederler diye. Acaba o ayette çalgılarla çengilerle, insanları yerlere yatırıp üstlerinden koşmakla, kafaları deli saçması gibi savurmakla, PEYGAMBERİN YAPMADIĞI BU FİİLLERLE zikredin diyor mu?
İmam Malik rahimehullah ne güzel demiş; Dün dinden olmayan bugünde dinden DEĞİLDİR.
Ayetten hüküm çıkarmak böyle olsaydı, erkeklerin hanımlarını hergün sopalamaları gerekirdi.
Ama bu iş öyle değil! Allah'ın kendisini zikretmemizi istedi ama kafanıza göre takılın demedi. Peygamber gönderdi! biz ondan öğrendik tüm ibadetimizi.
İyi vallahi Allah namaz kılın diyor! Bende ellerimi kafamdan bağlayarak kılayım. Ne güzel memleket.
Madem ki ayetten hüküm çıkarmak böyle oluyor.
5 dakika bile dinlemedim.
Muhammed accan'a ve müridlerine mutluluklar diliyorum.