Benim islam anlayışım ya da islamdan öğrendiğim islam anlayışım; bana 'itidalli' olmayı ve 'acele' etmemeyi öğretti.
Elbette 'vasat', elbette 'dengeli', elbette' itidalli' olacağız. Fakat bu menhecin sahibi, yergilere kendisini hedef göstermiyor, eleştirelere kendisini açık tutmuyor, müslüman kardeşlerinin sıkıntısını paylaşmıyor, lugavi ilimlerde derinleşmiyor fakat 'lafızları' esas alarak hüküm veriyor, işlerinde acele ediyor, nefsini dizginlemiyor, başkalarının hatalarını görürken kendisinin hatalarını unutuyorsa ya da şeytan ona unutturuyosa böyle bir müslüman; itidalden, vasattan, orta metoddan, dengeden söz etmesin.
Etmesin çünki onun sözü kuru bir laftan ibaret kalmış olur.
Etmesin çünki başkalarını kınadığı hatalara kendisi müptela olmuş olur.
Etmesin çünki davete leke getirmiş olur.
Bizler davetçiysek ya da davetçi olduğumuzu iddia ediyorsak, hal ve hareketlerimize dikkat edelim. Edelim çünki davetçi basit bir aracıdan ibarettir.
Eğer davetçi pozisyonunu unutuyor kendisini davetle eş seviye de görüyorsa o kendi nefsini put edinmekten başka birşey yapmış değildir.
Benim sözlerim forumdan birisine değil; kendime ve tüm davetçi olduğunu iddia eden kardeşlerimedir.