Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Soma Maden Kazası

G Çevrimdışı

gülnisa

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İnsanlar çalmadan, çırpmadan sırf karınlarını doyurabilmek için ekmek parasına gönüllü olarak ölüm çukurlarına inebiliyorlar. . Ama onların bu çaresizliklerini istismar eden, sömüren ve karşılığı ödenmemiş emekleri üzerine imparatorluklar kuran sömürücü, kan emici, can alıcı bir çarkın döndürülmesine de asla rıza gösteremem. Üstüne üstlük bu acı sonda onların şehadetlik mertebesine ulaşmış olmaları söylemi ile dinî bir kavramın istismarı da hoşuma gitmez.







10268405_868550323161768_8239372724092254409_n.jpg

Yahu kardeşim somada ölenler müslümanmı ki Şeyx Zevahiri taziye mesajı göndersin akşam akşam beni güldürdüz ya.Bu sitede qaliba tamamen murcie akidesi yayılmış.



Kafkasyalı Allah senin kalbine merhamet versin diyorum..
 
İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kafkasyalı rotayı şaşırmışsın kardeş ışid sınırın öte tarafında.ölenler müslümanmı diyorsun kafir olduğuna delilin ne.
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Yahu kardeşim somada ölenler müslümanmı ki Şeyx Zevahiri taziye mesajı göndersin akşam akşam beni güldürdüz ya.Bu sitede qaliba tamamen murcie akidesi yayılmış.

Küstah adam, hangi mürciye akidesi yayilmis sitede.
Gülmeye devam edin, elbet bu gülüslerinizin hesabini ahirette verirsiniz. Tek tek insanlari tanimadan etmeden,kalplerini yarmadan kafir diyorsunuz ya, küstahlik ve cahillik had safhada.
Allah hidayet versin sizin gibilere.
Yazik..
 
A Çevrimdışı

Abdullah Yusuf

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Kafkasyalı rotayı şaşırmışsın kardeş ışid sınırın öte tarafında.ölenler müslümanmı diyorsun kafir olduğuna delilin ne.

Akhi bunlarda aslolan kişinin kafir olduğudur imanına ispat lazım ama gelip bunlara ispat edecekler başka bi yer kabul etmezler
 
G Çevrimdışı

gülnisa

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş Maalesef Müslüman Arap Ülkelerindende ses çıkmadı. en azından biri taziye mesajı gönderebilirdi. Kafirler bile Taziyelerini sundular, hatta bazı latin amerika ülkelerinde 1,2 günlüğüne yas ilan edildi. Papa bile taziye mesajı gönderdi



Suriyedeki Türkmen mücahitler cephede kıldıkları gıyabi cenaze namazından sonra Soma'da yaşanan maden faciası için dua ettiler. Türkmen Dağı 2. Fetih Tümeni Komutanı Ebu Elfadıl yaptığı açıklamada, feci kazanın kendilerini derinden üzdüğünü ve dua ettiklerini söyledi.

Elfadıl açıklamasına şöyle devam etti: "Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve Baba Ocağı büyük Türkiye milletine başsağlığı diliyoruz. Çadır kentler ve cephelerdeki kısıtlı imkanlarımıza rağmen en samimi hislerimizle üzerimize düşecek her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bildiririz. Dua ediyoruz, edeceğiz


Gazze'de Cuma Namazı Sonrası Soma'da Hayatını Kaybeden Kardeşlerimiz İçin İsmail Haniye İmamlığında Tüm Filistinliler Cenaze Namazı Kılıp Dua Ettiler...

Suriye halkı adına Soma’da meydana gelen trajik maden kazasında yaşanılanlar adına büyük üzüntü duyduk. Buradan Türkiye Hükümetine, yaşanan faciada hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

|Suriye, İslami Cephe


10310530_270238156491266_2564823006906415551_n.jpg
10367727_270240556491026_5381781281240462318_n.jpg
10006989_270413146473767_4856493247174095940_n.jpg


Ne yazık ki, başka arap ülkelerinden ses yokkk...
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

ALLAH SWT geride biraktiklarina sabir versin ..

hani tartisiliyorya onlar muslumanmi kafirmi diye, musluman diyende genel konusuyor, kafir diyende, muayyen olarak kisi kisi test etmemistir olenlerin icinde demokrasi mitingine katilip SERIATA hayir diyenide olabilir, muvahhid muslumanda olabilir ..

ama hakki bilenlerin birakin tc de bir cok yerde sayilari az, genel olarak islam sayilan beldelerin laikleri var hiristiyanlari var alevileri bektasileri sofileri ateisteleri var kormuyuz kafamiz kumun icindemi? gercekten hakki bilen muvahidler az ama kisi taklitide olsa imani kemalde olmasa islam olan bir cok insan var ( en azindan ben oyle umuyorum)


adam diyor afgan halki musluman iyide taliban uzaylilarlami savasiyor yine kafir olan afgan halkiyla savasiyor.. yada misiri dusunun misir halki musluman iyide 500 kusur muslumana idam cesi verebilecek olan guc uzaylimi yoksa misirlimi ? turk halki yuzde 99 musluman diyemi demokrasi ile yonetiliyor.. niye illa birilerine bu halk ne bu ulke muslumanmi diye sorulur anlamis degilim .. apacik bir mesele muslumanlar her yerde azlar cok olsalar zaten boyle olmaz ..

.. benim bulundugum yerde yada is yerimde bir sofi yada murcie yada harici yada duzenli namazini kilan insan sayisi cok az (yani zahiren islamla bir bag tasiyor gibi gozuken her sahsi sirkten beri musluman saysan bile sayilari genele gore az ) , PARMAKLA SAYARSIN bende binlerce kisinin calistigi bir ortamdayim hatta bana islamimimdan dolayi dusmanlik demiyeyimde iyi gozle bakmayanlar bile var ISLAMA tahamulu olmayanlar var, simdi bizim orda bir tank patlasa ben dahil bir cok kisi olse, bu forumdakiler hepsini musluman yapacak digeride bende ordayimya kokten vurunca benide kafir yapacak sonuca bende o grubun icindeyim ..

sen umumu bir dua yaparsin ALLAH swt kalpleri bilendir .. ben olaylara cok uzuldum evladim var esim var kendimi onlarin yerine koydum cok uzuldum ailemde cok uzuldu bunlar velevki kafirde olsa iyi oldu diyecek halimiz yok ..

Allah swt iclerindeki muslumanlara ecrini kat kat versin .. ama ister kafir olsun ister musluman (Onlar zaten oldukleri hal uzere dirilecekler) Rabbim geride biraktiklarina sabir versin .. GERCEKTEN ZOR ...
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
ahi sorun bu insanlarin akidesi degil, sorun böyle bir ortamda , yahu zaten bunlar kafirdi diye ortaya atilmak, bu sekilde ortaya atilmanin faydasi ne olacak ki, türkiyenin durumu zaten belli, insanlari islamdan sogutmanin anlami varmidir ki, kisinin babasi ölmüstür, sen gidersin nasihat edersin, bak baban ödü ama hepimiz ölecegiz o zaman gel hep birlikte tek olan Allaha kulluk yapalim dersin ama tutupda adama güle güle ,zaten baban kafirdi ne agliyorsun demenin anlami var midir?

Burada kimse ölenler icin cennete gidiyor demiyor zaten, bu tür durumlarda ölenler ile alakali hadisler kisinin yasami ile alakalidir, elbetteki bu hadisler akidesinde sirk olanlara yarasmayacaktir. Sapla samani karistirmamak gerekir.
 
ebu el-fadl Çevrimdışı

ebu el-fadl

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yahu kardeşim somada ölenler müslümanmı ki Şeyx Zevahiri taziye mesajı göndersin akşam akşam beni güldürdüz ya.Bu sitede qaliba tamamen murcie akidesi yayılmış.

kafirmi ki....? kalplerininmi yarıp baktın... namaz kılmadıklarına şahitmisin....


bence sen kendini sorgula... akideni ?
 
L Çevrimdışı

laslan565

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yahu kardeşim somada ölenler müslümanmı ki Şeyx Zevahiri taziye mesajı göndersin akşam akşam beni güldürdüz ya.Bu sitede qaliba tamamen murcie akidesi yayılmış.


(5487) İbnu Mes’ud (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:

“Kim (bir belaya) maruz olana taziyede bulunursa, ona öbürünün sevabının bir misli verilir.” (Tırmizi, Cenaiz 71, 1073).

Burada yanlızca Müslüman olanlara taziyede bulunursa demiyor çünkü madur madurdur.
 
L Çevrimdışı

laslan565

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Şeyh Zevahiri daha önce Mavi Marmara olayında ölen Türkler için bir taziye mesajı yayınlamıştı.

“Türkiye’deki Müslüman kardeşlerim, Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Bunun ardınan, Özgürlük gemisindeki Türk kardeşlerin, İsrailli kuvvetler tarafından öldürüldüğüne dair çok acı haberleri almış bulunmaktayız. Öncelikle Allah Azze ve Celle’den onları merhametiyle karşılaşması ve ailelerini teselli ve sabırla kuvvetli kılmasını dileyerek özelde akrabalarına genelde ise Müslüman Türk halkına başsağlığı dileklerimi sunmak isterim.”

Buna ek olarak, Şeyh Zevhiri’nin Soma’da hayatını yitirenlerin Müslüman olmadıkları için taziye mesajı göndermesinin gerekli olmadığını söyleyenleri anlamıyorum.

Başka bir mesajında Şeyh Zevahiri “Müslüman Türk halkı” ifadesini kullanıyor:

“Müslüman Türk halkının, Müslümanların hem tarihinde hem de bugününde gerçek rolünün ne olduğunu bilmesi gerekir. Osmanlıların rolü İslam’ı savunmaktı. Müslüman Türk halkının tarihi, geri üstlenmesi gereken sorumluluğu ve döndürmesi gereken şanı işte bu!’”

O yüzden, Şeyh Zevahiri’nin şu ana kadar bir taziye mesajı göndermemesinin sebebinin ölenlerin Müslüman olmamalarından kaynaklanması gibi bir durum söz konusu değil bence.

Şeyh Zevahiri Mavi Marmara konusundaki taziye mesajında Müslüman Türklerin İsrailliler tarafından öldürülmeleri konusunda, “Müslüman Ümmet ile düşmanları arasındaki savaşın doğasını ortaya koyuyor” demişti. Umuyorum ki Soma’daki facianın bu tür bir nitelik taşımıyor olmasından ötürü sessiz kalmayı seçmiyordur.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Seyhin boyle bir mesaj yayinlamasinin pozitif etkisi elbette olur. Aslinda guzel sonuclari da olur. Lakin bu beklenti yersiz kanimca.

Mavi marmara olayı ile bu olay arasinda cok fark var. Birisi is kazasi. Birisi israil ablukasina olan tavir ve israilin saldirisi.
 
Furkan Ebu Çevrimdışı

Furkan Ebu

Üye
İslam-TR Üyesi
Herkese "Kafkasyali"ya çok yüklenmiş, doğru parmak bastığı noktalarda var... Kimse kimseye öyle kolay kafir diyemez, dememelide ama orada hayatını kaybedenlerin kaçının tağutu red ettiğini, hakka tabii olduğunu bilemeyiz. TR'nin durumunu düşününce bu sayının az olma ihtimali ağır basıyor.

Allah Soma'da ölen tüm Müslüman kardeşlerimize rahmet eylesin.
 
Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü,

Bu konuya daha önce yazacaktım, ancak vakit bulup birkaç satır yazmak istedim.. Soma’daki elim ve acı kazanın yaraları yıllar geçse de kolayca sarılmayacak.. Allah c.c. bu feci kazada ölenlere rahmet, mağfiret ve aile ve efradına sabrü sebat niyaz eylesin..

Şeyh Zevahiri’nin taziye gönderip göndermemesi bir yana, bu ve buna benzer acılar yaşanırken ve ölenler mezarlarına dahi gömülmeden, Kafkasyalı düşüncesinde olanların “Yahu kardeşim somada ölenler müslümanmı ki Şeyx Zevahiri taziye mesajı göndersin akşam akşam beni güldürdüz ya” diyerek müslümanların birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duydukları böyle bir zamanda, ölenlere kafir diyerek gülenlerin durumu asıl en büyük acı ve elemdir.. Yeni doğan bebegi için; bir dilim ekmek için; arkasında bıraktığı aile efradı için; helal yoldan bir lokma kazanmak için; ve kimseye muhtaç olmamak için, ölülerin bile gömülmediği derinliklere hergün inerek ve hergün ölüm tehlikesiyle burun buruna kalan müslümanların akidesine tekfir hastalığından dolayı şüphe getirmek veya diğer akhilerinde dediği gibi kalbini yarmadan onların müslüman olmadıklarını iddia etmek, acaba hangi etik ve imanın ürünü olabilir?

1400 yıl boyunca İslam ve diğer beldelerde müslümanların bölünmesine ve onların zayıflamasına neden en olan en büyük faktör nedir diye sorulsa, yine bunun cevabını tekfir hastalığında görmek gerekir..
 
Ö Çevrimdışı

Özkan Yıldız

°°FiSeBiLiLLAH°°
İslam-TR Üyesi
Selamûn Aleykûm

Kardeşlerimiz için Allah rahmet eylesin
Ailesine sabır ihsan eylesin....
 
E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ölümü çokça Hatırlayana ölüm ani gelmez merak etmeyin..Hemde Rahmana yöneliş mücdecisi olarak gelir...
 
S Çevrimdışı

Salim Suheyb

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
tıpkı depremler gibi Allah Subhanehu ve Tealanın belasıdır ders alınması lazım tövbe edilmesi lazım akıllı olmak lazım

arada ölen Müslüman varsa öldüğü üzere dirilir Allah Rahmet etsin
 
Üst Ana Sayfa Alt