Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Son Halifenin(!) Yaptığı Resim

E Çevrimdışı

Ebu Huzeyfe eş Şami

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü 'Bu resmi son halifemiz yaptı' başlıklı yazısında muhafazakarlara çağrıda bulunduRESMİN adı: Avludaki KadınlarRessamı: Abdülmecid Efendi.
Kendisi Sultan Abdülaziz’in oğludur.
Sultan olamamıştır ama halife unvanı almıştır.
Son halifemizdir yani.Resmi görünce aldı beni bir merak...
Ve başladım sorular sormaya:
-Bir milyon 200 bin liralık bir bedelle bu hafta sonu İstanbul’da müzayedeye çıkacak bu tabloyu satın alıp evinin duvarlarından birine asma cesareti gösterecek bir muhafazakâr zenginimiz çıkar mı?
-Muhafazakâr aydınlarımız, eğer bu türden resimleri bir dejenerasyon olarak değerlendiriyorlarsa, “Dejenerasyon Cumhuriyet’le birlikte başlamıştır” şeklindeki görüşlerini revize ederler mi?
-Son halifemiz Abdülmecid Efendi’nin yaptığı bu tabloyu, RTÜK’ten falan korkmadan, ayrıca da zerre kadar buzlama yapmadan ekrana getirmeye cesaret edecek herhangi bir muhafazakâr televizyon kanalımız çıkar mı?
-“Batılılaşma” karşıtı tezleriyle yıllarca ortalığı inim inim inleten muhafazakâr yazar çizerlerimiz, “fesini çıkardığında tam bir Fransız entelektüeli gibi” diye nitelendirilen son halifemizin bu tablosu hakkında nasıl bir analiz yaparlar?
-İstanbul Fatih’te geçtiğimiz ay “Kahrolsun demokrasi! Hilafet isteriz! Halife isteriz” falan diye ayağa kalkıp eylem yapan mümin ve mümine kardeşlerimiz, acaba son halife Abdülmecid Efendi gibi bir halife isterler mi?Şu anda ne mi yapıyorum?
Şunu yapıyorum:
Bir yandan son halifemiz Abdülmecid Efendi’nin fırçasından çıkan tabloya göz gezdiriyor, bir yandan da gelecek cevapları merak ediyorum.
Hadi bakalım.Son Halife Abdülmecid Efendi Yaptığı Resim
son-halifenin-yaptigi-resimm.jpg

(Resim müstehcen olduğu için bulanıktır.)
 
K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Osmanlı 19.yy. ile itibariyle özellikle II.Mahmud zamanında fiilen bozulmaya başlamıştır. 1839'da ise tanzimat fermanıyla resmen çürümeye başlamıştır. Bu Abdülmecid efendi de bu bozulmuşluğun ve de çürümüşlüğün eseridir. Hakeza Mustafa Kemal de öyle. Bu yüzden bu tür şeylere şaşırmamak lazım. Bunlara kızıyoruz, ediyoruz ama onları bu hale getiren ortama, şartlara, kişilere vs. şeylere pek laf ettiğimiz yok.
 
G Çevrimdışı

gulyabanii

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
ben şahsen inanmıyorum onun yaptığına münafık bile olsa o konumda olan birisi böyle bir resim yapmaması gerektigini bilir
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Acaba gerçekten omu yapmış,bırakın bir halifeyi bir sıradan adam bile bilirki büyle bir resmi yapmak islamın anlayışına terstir.Acaba birileri zihinlerdeki hilafet anlayışını zedelemek istiyor olmasın..
 
K Çevrimdışı

Kuşçu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu fasıklar da önlerine geldiği her fırsatta islamı dibe batırmaya çalışıyorlar.Abdulmecit yapmış ya da yapmamış bana ne? Ben halifelikte hazreti ömeri örnek alırım. Bunu da ilkokul birinci sınıfa giden çocuk bilir.
 
aknczlfkr Çevrimdışı

aknczlfkr

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Son Halifenin Yaptığı Resim | TÜRKİYE | incanews

Bu bahsedilen resmi AbdulMecid efendinin yapıp yapmadığına dair kesin bir malumatım yok şu an itibarıyla, lakin;

Ahmed Hakan isimli solcu mu sağcı mı muhafazakar mı kemalist mi ne olduğu ne üdüğü belirsiz şahsa birilerinin çıkıp;

M Kemal tagutu ve çetesi tarafından Halife ilan edilen ve iktidarsız iktidar sahibi olan kukla AbdulMecid Efendi adlı zatın,

Bayburt'lu Şeyh Eşref veya Yozgat'lı Çapanoğlu vs Anadolu Müslümanlarca ta 1919-1920'de, merhum ŞEYHÜLİSLAM MUSTAFA SABRİ EFENDİ tarafından da 1922 senesi itibarıyla, Şeyh Said Kürdi ve beraberindeki pek çok Doğu Vilayetleri Türk Bey ve Kürd Mirzaları ve Alimleri tarafından 1924 senesi itibarıyla, ve bu seneler içinde o dönemdeki şartlar içinde iletişim imkanı bulunup Ankara Hükümeti'nin asıl yüzleri ve yaptıkları küfürler öğrenildiği oranda Tüm Ümmet tarafından tekfir edilip mürted ilan edilen bir tagut ve hükümeti tarafından halife seçildiğini;

Ve geçen senelerde Murat Bardakçı ve Doç. Erhan Afyoncu'nun Tarih'in Arka Odası programında dahi dillendirildiği üzere; Hint Alt kıtası ve Pak Uleması, Mısır Uleması, ve Şam-Irak Uleması vs tüm Ehli Sünnet Ulema tarafından ittifakla biat edilen son halifenin HALİFE SULTAN VAHİDEDDİN HAN olduğu, AbdulMecid Efendi'nin sözde hilafetine alimlerin ve beylerin ümera ve ulemanın asla biat yollamadıklarını yüzüne çarpmalı!....












Akıncı
El Yozgadi El Bayburti
 
ي Çevrimdışı

يَعْقِلُونَ

Üye
İslam-TR Üyesi
Bu tablonun Abdülmecid Efendi'ye ait olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur. Bu tablo Abdülmecid Efendi'ye ait de olabilir. Zira o da bir insandır ve hatasız kul olmaz. Peygamberler bile hata işlemişken, bir halifenin kusursuz olması beklenemez. Bundan önceki halifelerin de içki içtikleri, Fatih'in bir kanunname ile zina edenlere para cezası verdiği rivayet edilir. Bir kere Osmanlı'nın temeli İslam'a aykırıdır. İslam cumhuriyetçi iken, Osmanlı oligarşik-monarşik idi.
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yapmış yada yapmamış bunlar halifeliğin kaldırılmasını meşrulaştırıyor mu yani?


su sinek yuzunden ekrani temizlemeye kalktim ... bizim buralarda kucuk sinekler oluyor olcusude ayni gercek gibi ,, ne diyeyim heycan, Allah seni islah etsin mubarek ..
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bende cepten bakıyodum ilk gördüğümde.
Yahu dedim bu ekranın içine nasıl gimiş bu ufacık şey de ne böyle.
Korktum da biraz. :korktum
sildim yavaşça . gitmdi. Tüh dedim camın altında bu. :D:D
ekranı büyütünce o da büyüdü de anladım numarayı
 
Üst Ana Sayfa Alt