Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Son Şehidimiz Mühenned (ALLAH Şehadetini Kabul Etsin)

U Çevrimdışı

Umm Abiha

Üye
İslam-TR Üyesi
Çeçenistan cihadına önemli katkılarda bulunan ümmetin yiğit evlatlarından biri daha rabbine döndü.




Hepimiz Mühenned’e ağlıyoruz…

O hayatı boyunca çok çileler çekmiş, bir çok kardeşinin omuzunda son nefesini verişine şahid olmuş, en yakın arkadaşlarını kendi elleriyle toprağa koymuş, cefakar,çilekeş bir Müslümandı. Cihadın izzetini temsil eden duruşuyla, günahtan hep kaçınmış ve tertemiz kalmış çehresiyle örnek bir mücahiddi Mühenned.

Türkiyeli Müslümanlar onu ilk olarak 2002 yıllarında Türkiye’den Çeçenistan cihadına yardım eden hanım kardeşlerimize gönderdiği teşekkür konuşması ile tanımıştı. Halbuki o 1999 yılından beri Çeçenistan’da aktif cihadın içerisindeydi. Tam 12 yılda sebat ederek orada son nefesine kadar savaştı. Ebu Ömer’in öğrencisi olması hasabiyle kendisini çok iyi yetiştirmiş bir mücahiddi Mühenned. Hattab ve Ebu Hafs ile olan arkadaşlığı ise çok eskilere dayanıyordu. Sakin, kendinden emin hali ve hakikaten çok iyi derecede olan ilmi seviyesi ile yıllardır Çeçen mücahidlerin hocalığını, arkadaşlığını, komutanlığını yaptı.

Omuzundaki yük öylesine ağırdıki. Ebu Ömer’in Hattab’ın,Velid’in yokluğunda eski ve tecrübeli bir mücahid olarak ona çok şey düşüyordu. Ve o, bunun farkındaydı.

Çeçenistan’a gelmeden önce Bosna , Kosova ve Afganistan’da yıllarca savaşan Mühenned, tozun,barutun,mermilerin ve ani ölümlerin yetiştirdiği ümmetin yiğit evlatlarındandı. 1969 yılında dünyaya gelen bu güzel insan kendisini her yönden iyi geliştirmiş bir şahsiyetti.

Onun tanıyanlar hep anlatır… İlim sahibi olmasının yanı sıra, çok naif bir yapıya sahip birisi olduğunu söylerler. Sessiz kendi halinde. Zekası ve becerisi ise imrenilecek seviyededir.

İslami ilimler yönünden yıllardır dağlarda olmasına rağmen kendisini çok iyi yetiştirmiş bir mücahiddi. Özellikle hadisler noktasında çok bilgili ve örnek bir şahsiyetti. Sünnetlere çok özen gösteren Mühenned mücahidleride bu konuda sık sık uyarmıştır.

O sessiz kalmayı kendisine şiar edinmiş bir kardeşimizdi. Kimseyi kırmak istemez, Müslümanlara karşı hep hoşgörülü olurdu. Geçtiğimiz yıllarda kendisine atılan iftiralara dahi ses çıkarmamış ve susmayı tercih etmiştir. Allah’ın (C.C) herzaman doğruları ortaya çıkaracağını bilen bu yiğit komutan yıpranmasına ve yıpratılmasına rağmen ‘’fitne’’ye sebiyet vermemek için susmuştur.

Onu nelerle suçlamadı ki bazı çok bilmiş Müslümanlar. Ajanlıkla, yalancılıkla,fitnecilikle,ihanetle….

Ben şahsen bir senedir Dokko Ömerov’un Mühenned’e isnad ettiği suçlamalara çok istememe rağmen kendisininde nasihatları doğrultusunda sessiz kaldım.Ve o tüm doğruları yanına alıp cennete gitti. O hep sustu… Çevresinde doğruluk,vakar,ihlas,takva ile tanınmış bir mücahiddi. Bir şeyleri ıspatlama gayretine girerek nefsini öne çıkarmaktan her zaman Allah’a sığınmıştı. Yine öyle yaptı. Tüm okları kendi üzerine aldı ve cihadın selameti için sustu,sabretti. Bazen susmak ve sabretmek en büyük eylemdir. Ve en zor…

Şimdi onun dilinden sabrı bir kez daha dinleyelim. 2007 yılında gönderdiği bir videoda şunları söylüyordu Mühenned;

‘’Bulunduğumuz durumla ilgili sizlere tarihten bir kısa örnek vermek istiyorum.

Hz. Ömer döneminde Kadisiye savaşı yapıldı. Müslümanlar Farslılara karşıydı. Müslümanların komutanı Saad bin Ebu Vakkas, kâfirlerin komutanı ise Rüstem idi. Savaş 3 gün sürdü. Birinci gün sabahtan akşama kadar savaşılmış kâfirlerin biraz üstünlüğü ile sona ermişti. İkinci gün herkes cesetlerini toplamış akşama kadar savaşılmış ama henüz galip olan yine ortaya çıkmamaıştı. Üçüncü gün de sabahtan akşama kadar şiddetli çatışmalar olmuş, insanlar 'herhalde bu savaşta kimse kalmayacak' diye düşünmeye başlamışlardı. Savaş gece boyunca da sürmüştü. Ashab, "kimse bir şey görmüyor, ama savaşıyordu" diyor, "şimdi bitti" denilirken sabaha kadar savaş devam ediyordu. Tüm gün geceye kadar, geceden de sabaha kadar sabahtan diğer günün öğlen vaktine kadar durmadan şiddetli çatışmalar olmuştu.

Müslümanların arasında Kaka isminde sahabe vardı. O hep davette bulunuyordu. Mücahidlere "sabredin, dayanın, sabredin. Kim sabrederse Allah ancak ona zaferi veriyor.." diyordu. Ve sonunda Müslümanlar bu savaşı kazanmıştı. Bu savaşta kâfirler 30 bin, Müslümanlar 8 bin kişi kaybetmişti. Şehid olan 8 bin kişi arasında ashabtan ve savaşmayı güzel bilen mücahidlerden kimseler de vardı.

Bizler bu kadar zamandır savaşıyoruz. Ama mücahidler olarak o kadar kaybımız yok. Dünyanın en büyük güçlerinden olan Rusya'ya karşı mücadelemiz devam ediyor. Elhamdulillah yetişen gençlerimiz var. Dudayev'den beri Çeçen topraklarının özgürlüğü için cihadımız devam ediyor.. Dağıstan'da, Nalçık'ta, Osetya'da, İnguşetya'da kardeşleriniz cihada devam ediyor.

Zafer ne zaman gelir, 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl bilemeyiz ama bu bölgeler özgürlüğüne kavuşacak ve haritalar değişecektir. Ashab'tan Kaka'nın dediği gibi sabredersek, inanıyoruzki bu zorluklardan sonra Allah bize büyük zaferler verecektir. İnşallah bizler yapabileceklerimizi, ellerimizden ne geliyorsa onu yapacağız.. Güzelce sabredeceğiz ve iman üzere devam edeceğiz!

Bunları sizlere hatırlatmak istedim... Dualarınızda bizleri unutmayınız. Allah'a emanet olunuz.’’

Ama artık Mühenned yok. Geçtiğimiz olaylarda bir çırpıda onu ajanlıkla itham edenler bakalım ortaya ne koyacaklar.Hepsini toplasak bir Mühenned’in saçının teli olamazlar.Lakin sanal dünyanın kendilerine verdiği sallama,tekfir etme özgürlüğü ile etrafa tehditlerini savurup duruyorlar. Bu sözüm cephedeki mücahidlere değil burada oturup Mühenned’i, beni, bir başka Müslümanı tekfir etme yarışına girenleredir.

Mühenned ölümsüzlük şerbetini içti elhamdulillah… Sırasını savdı. Onu dünyadaki Müslümanlar her zaman hayırla yad edecek. Aklına her geldiğinde hüzünlenecek, ona dua edecek,onun için göz yaşları ile rablerine yalvaracaklar. Çünkü o susarak bir çok Müslümanın gönlünü kazandı. Çünkü o savaşarak çok mazlumun duasını aldı. Çünkü o Allah için sevdi.

Düşünüyorumda şimdi cennette en sıkı dostlar toplanmıştır.(inşaallah)Hattab,Şamil Basayev,Ebu Velid, Ebu Hafs, Ebu Ömer, Yasir, Bilal, Dudayev, Süfyan,Mashadov ve diğerleri cennetin kapısında karşılamıştır kardeşlleri Mühenned’i. Bize yine ağlamak düştü Mühenned’e ise cennet… İnşallah son nefesimizde ağlayanlardan olmayız…

“İçinizdeki mücâhidlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya kadar elbette sizi deneyeceğiz.” (Muhammed sûresi (47), 31)


Şehadet Takvimi
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Meaşeallah
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Ne büyük şeref! Ne büyük bir lutuf!
Allah cc şehadetini kabul etsin
Resulullaha Komşu etsin!
şehadet arzusuyla yanip tutuşanlarada şehadet şerbetinden icmeyi nasip etsin.
Amin
 
Üst Ana Sayfa Alt