Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şu An ve En Son Okuduğunuz Kitabın Adı Nedir ?

Muhammed Faruk Çevrimdışı

Muhammed Faruk

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
burdan pdf olarak indirebilir ve bedava okuyabilirim öylemi:)
Aynen öyle.Mesela şurdaki: http://kitap.islam-tr.org/akidemiz.html
Herhangi bir kitaba tıkla sonra açılan sayfada sağ kısımda Dokümanı Bilgisayarınıza İndirin kısmı var.Orda pdf şeklinde açılacak.Yine ordan sağ üstte indirme simgesi var.Orda pdfyi indirebilirsin.Bu arada verdiğim linkteki kitapta güzel.Okumadım ama bende onu okumayı planlıyorum.Bundan başlayabilirsin.

İkrime Çevrimdışı

İkrime

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bosnadan afganistana cihadın mahrem hikayesi Yazarın hoş bir üslübu var kitabı okuyacak olursanız kesinlikle kitabın önsözünü göz önünde bulundurup okumalısınız.

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Sen neden korkuyorsun ölmek varken kaderde?!.
Banned
Kitap: Gelin Müslüman Olalım
Yazar: Seyyid EBU'L Â'LÂ MEVDUDİ
Kitabın Arka Yüzünde ki Yazı;
Ben, gerçekten İslâm'ı, çok dikkatli bir inceleme ve araştırmadan sonra benimsemiş olan bir çeşit muhtediyim. Kalbim de, kafam da bu yolun dışında başka bir selamet ve emniyet yolu olmadığını söylüyorum. Sadece gayrimüslimleri değil, Müslümanları da İslam'a davet ediyorum. Bu davetin gayesi İslam yolundan hayli uzaklaşmış olan şimdiki sözde Müslüman toplumu idame ettirmek değildir. Benim davetim şudur: Gelin dünyanın her yerine yayılmış olan zulme ve kargaşaya son verelim. İnsanın insana tahakkümünü kökünden kazıyalım. Beşeriyetin gerçek yerini tekrar alacağı, insanların şerefle, özgürce, adâlet ve kardeşlik içinde yaşayabileceği Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği çizgi üzerinde yeni bir dünya kuralım.
----------------------------------------
Kitabı dikkatlice okuyan bir kimsenin beğeneceğinden Eminim İnşeallah.
Mütercimin yanlışlıklarından kaynaklanıyor olmalı, bazı yerler yanlış anlaşılmaya müsait ama dikkatli okursanız böyle bir şey olmayacaktır İnşeallah.

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Banned
Kitap: Şeyhulislâm İbn Teymiyye'den Şam Ehline Mektuplar
Yazar: Şeyhulislâm İbn Teymiyye
İçerik:
Şeyhulislam İbn Teymiyye
Şam Ehline Mektup - 1
Şam Ehline Mektup - 2
Fasıl (Hendek Savaşı ve Ahzab Sûresi'nin Tefsiri)
Nusayrilerin Ve Dürzilerin Hükmü

Y Çevrimdışı

yoldaki_muhendis

NEVER GIVE UP!!
İslam-TR Üyesi
çin işkencesi: Emine Şenlikoğlu
2 kardesin komüniszme kurban olmalari ve birisinin onlardan kurtulup çileli hayati ve ailesi...
çilekeş müslümanlar: Durali Yılmaz
islamin ilk sahabileri, çileli hayatlari ve Allah'a ve onun resulüne(sav) olan sevgileri...

bu 2 güzel kitabi bana @EBU HANİFE kardesim tavsiye etti, Rabbim ondan razi olsun ve cennette firevs nasip etsin, ve tüm bana yarimci olan, olmaya çalisan kardeslerime

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Banned
el-Kur'âniyyun ve Şubuhatuhum Havle's-Sünne / Guraba Yayınları Türkçesini Yayınladı -bende ondan okuyacağım-; PEYGAMBERSİZ KUR'ÂNCILAR ve Kur'ân'ın Anlaşılıp Yaşanmasında Sünneti Değersizleştirme Gayretleri - Hadim Hüseyin İlahi Bahş

Arka kapak yazısı;

Peygambersiz Kurancılar ve Kur'an'ın Anlaşılıp Yaşanmasında Sünneti Değersizleştirme Gayretleri

Kurâncılar' "Mealciler," 'Hadis/Sünnet İnkarcıları" veya "Akılcılar" denilen kişiler. Kuranı temel aldıklarını söylerken aslında hadisi İnkâr ediyor. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'i değersizleştiriyor, dolayısıyla "İslâm'ın temelini sarsıyorlar. Sünneti devreden çıkartmak İstiyorlar ki, "Allah'ın kelamı olan ve Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in açıklamalarıyla anlaşılan Kur'ân'ı" kendi akıl ve mantıklarıyla açıklayabilsinler. Bu da iblis'in, Rabbinin huzurunda yaptığı iştir. O, Rabbinin verdiği emre uymamış ve aklına güvenerek "Ben ondan hayırlıyım." (Araf, 12) demişti. "Kur'ân kafidir, hadis kat'i değildir." diyerek hadisi inkâr ediyorlar. Hâlbuki ehlİ sünnet âlimleri icma etmiştir ki. "Sünnet, Kur'ân'ı açıklar." Zira yüce Allah şöyle buyuruyor. "İnsanlara, kendilerine İndirileni açıklaman İçin ve düşünüp anlasınlar diye sana da bu Kuranı indirdik." (Nahl, 44) Şeytan eskiden de bu şüpheyi uyandırmış, ama o dönemde İlim olduğu için bu şüphe tutunamamıştı! Ne yazık ki zaman geçtikçe ve ilim zayıfladıkça şeytan, bu şüphelerini yürütme/uygulama fırsatı bulmuştur. Ona kapılanlar, yıllar sonra, önce Hindistan'da ortaya çıktı, sonra da tüm islâm âlemine yayıldı. Onların hedeflerinin ve takip ettikleri yolun ne olduğunu açıklamak üzere hazırlanan bu kitap, master tezi olup bu akımın ortaya çıkışını, geçirdiği evreleri, önderlerini ve yaydıkları şüpheleri bir akademisyen gözüyle ve İlmî bir bakış açısıyla izah etmektedir. Yazar, şüphelerin ve Kur'âncılık akımının ortaya çıktığı bölgeyi İyi bilmektedir. Bu sayede bizzat görüşmeler yaparak, merkezlerini ziyaret ederek, kütüphaneterindeki eserlerini inceleyerek ilk kaynaktan aldığı doğru ve güvenilir bilgileri bizlerle paylaşmıştır. itinalı bir tercümeyle, sade ve akıcı bir üslupla kaleme alman ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenlerin başvuracağı bir kaynak olma hüviyeti kazanan bu eseri yayınlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Banned
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

el-Huekân Beyne Evliyâi'r-Rahmân ve Evliyâi'ş-Şeytân / FURKAN RAHMAN'IN DOSTLARI İLE ŞEYTAN'IN DOSTLARI ARASINDAKİ FARK - Şeyhulislam İbn Teymiyye

* Kendi türü içinde tektir.
* Mürted ve bid'atci sapıklara reddiyeler içerir.
* Kitabı bitirdiğinizde -Allah Teala'ın izniyle/öyle zannediyorum ki/ben kitabın yarısındayım- "Rahman'ın Dostları ile Şeytan'ın Dostları Arasındaki Fark"ı anlayabilme yeteneğine sahip olabilirsiniz.

H Çevrimdışı

haradirm

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
CİHAD YÜRÜYÜŞÜ- Harun İlhan, küresel kitap şuan okuduğum.

ŞEHADET YOLUNDA CİHAD ERLERİ- Harun İlhan, küresel kitap. Son okudugumda bu.

Edit: Son okuduğum kitap çok güzel anlatilanlar tamamen gerçek tavsiye ederim bir solukta okunuyor.

N Çevrimdışı

nereyeboyle

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İbn -i Haldun mukaddimenin eski bir versiyonunu buldum ... Ibn i Haldun hakkında bu sitedeki kardeşler ne der merak etmekteyim

A Çevrimdışı

Away

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
CİHAD YÜRÜYÜŞÜ- Harun İlhan, küresel kitap şuan okuduğum.

ŞEHADET YOLUNDA CİHAD ERLERİ- Harun İlhan, küresel kitap. Son okudugumda bu.

Edit: Son okuduğum kitap çok güzel anlatilanlar tamamen gerçek tavsiye ederim bir solukta okunuyor.
Sehadet yolunda cihad erleri kitabı dediğin gibi çok güzel. Sanki mucahidlerle birlikte seyahat ediyor, yediklerini yiyiyor, ictiklerini iciyor gibi bir atmosfere giriyor insan

Ilk çıktığında almıştım.2 günde bitirdim ve hada sonra yine okudum.TAVSİYE

T Çevrimdışı

Tarık Yıldız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İbn -i Haldun mukaddimenin eski bir versiyonunu buldum ... Ibn i Haldun hakkında bu sitedeki kardeşler ne der merak etmekteyim
Şeyh elbani'nin onun mehdi hadislerinin -biri hariç- hepsini reddetmesine dair bir değerlendirmesi:
"Tarihe hakim bir tarihçiydi ama muhaddis değildi." diyerek onun görüşünün delil sayılmayacağını bildirip daha da hakkında konuşmuyor.(Yada ben duyamamış olabilirim.)
Öğrendiğim kadarıyla kendisi felsefe ile uğraştığı halde bunu dini meselelere sokmamış bir şahıs aynı zamanda.Yine konu dağılırken şöyle bir toparlayim:
"Hurafe Değil Gerçek Mehdi,Dr.Muhammed b. Ahmed b. İsmail el-mukaddem,{ غرباء } Ğuraba Yaynları,2011" 《 Tavsiye kitap.

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
gelin müslüman olalım- mevdudi okudum şiddetle tavsiye ederim

S Çevrimdışı

Seyyid Talha bin Asım

Banned

Prof. Dr. Muhammed b. Abdurrahman el-Humeyyis, İ'tikadu'l-Eimmeti'l-Erba'a/DÖRT İMAMIN İTİKADI

Asr-ı Saadet Kervanına Katılabilmek İçin DÖRT İMAMIN İTİKADI

Dört imamın (Ebu Hanîfe, Malik, Şafiî ve Ahmed b. Hanbel) itikadı; Kitap ve Sünnetin emrettiği, sahabe, tabiîn, tebe-itabiîn ve onlara uyanların itikadıdır. Allah'a hamdolsun, bu imamlar arasında dinin temelleri hakkında hiçbir ihtilaf yoktur.

ebu_zerr Çevrimdışı

ebu_zerr

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
rabbaniğe giden yol dr. mecdi el hilali : okundu

A Çevrimdışı

Abdulvahid Selam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Islam hukuku acisindan cehalet. Hasan Ali Ferrac.
kitabin ön okumasini bitirdim. Kitabin kendi icindeki celiskileri oldukca mevcut. Ikinci okumaya geciyorum. Esas kritigi o zaman yapacagim.

Üst Ana Sayfa Alt