Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Şu An ve En Son Okuduğunuz Kitabın Adı Nedir ?

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Selefi akaidi ile ilgili kitaplar (şu ankiler)
2 gün kadar önce bitirdiğim son kitap: Kızım Olmadan Asla. İranla ilgili otobiyografik bir kitap.
Bu ara İran/Şia üzere araştırmalar yapıyorum. Bu mezhebe inanılmaz ön yargım vardı ama yavaş yavaş azalıyor. Nasıl Selefilik bu topraklarda terörist gibi anlatiliyorsa anladım ki Şiayi da yanlış anlatıyorlar. Eskisi gibi İran'ın büyük düşman olduğuna inanmıyorum. Hatta zahiri açıdan bakılırsa onlar bizi (TR sünnilerini) küçümsüyor olabilir.
persepolisi de izlersen tam iranci olursun o vakit.

Ebu Tahir Çevrimdışı

Ebu Tahir

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
IMG_5438.jpeg

A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selefi akaidi ile ilgili kitaplar (şu ankiler)
2 gün kadar önce bitirdiğim son kitap: Kızım Olmadan Asla. İranla ilgili otobiyografik bir kitap.
Bu ara İran/Şia üzere araştırmalar yapıyorum. Bu mezhebe inanılmaz ön yargım vardı ama yavaş yavaş azalıyor. Nasıl Selefilik bu topraklarda terörist gibi anlatiliyorsa anladım ki Şiayi da yanlış anlatıyorlar. Eskisi gibi İran'ın büyük düşman olduğuna inanmıyorum. Hatta zahiri açıdan bakılırsa onlar bizi (TR sünnilerini) küçümsüyor olabilir.
Abi/abla size şahitlik ettiğim bazı durumları anlatayım. Ben Azerbaycanlı olduğum için genel olarak çok fazla şii tanıdım ülkede. Bu adamlar sufilerin kardeşleridir. Sufiler de bunların kardeşleridir. Türkiyedeki sünnilerden başka sünniler bizim kardeşimiz değildir diyorlar. Türkiyedeki sufiler de Azerbaycandaki şiilerden başka şiiler bizim kardeşimiz değildir diyorlar. Vallahi buradaki şia sapkınlığı İrandakinden daha beter olmuş vaziyette. Biz selef ehli muvahhidler olmasak şimdiye ülkenin tamamı şia olmuştu. Elhamdulillah gittikçe azalıyorlar ama maalesef hala etkileri var. Bakın vallahi diyorum bunların islama verdiği zararları ateistler ya da mekkeli müşrikler vermemiştir. Sapıklıkta şianın üstüne bir bidat ehli tanımam ben şahsen. Kendi sözleriyle bile her gün çelişkiye düşüyorlar. İnsan 1 hata yapar, 2 yapar, 3 yapar hatta 10 yapar ama 11 olduğunda yeter artık dur der. Bu şiiler kendi sözleriyle 100 defa çelişiyorlar. Sapıklığın zirvesi olmuş durumda. Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız emin olun onlara nefret ederdiniz. Allaha emanet.

? Çevrimdışı

.......

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
İran hala büyük düşman. Ön yargıdan kastınız nedir bilmiyorum ama Kur'an'ın tahrif edildiği söyleyen, Ömer, Osman r.a gibi sahabeler küfürler edip, Aişe annemize iftira atan bir zihniyet masum olamaz. İmamlarini peygamberlerden üstün gören bir zihniyet asla ve asla masum olamaz. İran önce sünnileri vurur, ondan sonra ABD'yi vurur, öyle kansız bir millet.

Çok değil, hemen yanımız Suriye'ye bakabilirsiniz. Sünnilere karşı neler yaptıklarını, nasıl fanteziler denediklerini de araştırmanıza eklemeyi unutmayın inşallah. Sakın ama sakın bu düşünce yapısını masum göstermeyin, sakın ama sakın onların menhecine kaymayın.

Onlar ne gibi konularda yanlış anlatılıyor acaba? Biz de onlara attığımız iftiralardan dönelim. Yoksa sizi düştüğünüz bu düşünce yapısından kurtaralım. Esselamu aleyküm

Abi/abla size şahitlik ettiğim bazı durumları anlatayım. Ben Azerbaycanlı olduğum için genel olarak çok fazla şii tanıdım ülkede. Bu adamlar sufilerin kardeşleridir. Sufiler de bunların kardeşleridir. Türkiyedeki sünnilerden başka sünniler bizim kardeşimiz değildir diyorlar. Türkiyedeki sufiler de Azerbaycandaki şiilerden başka şiiler bizim kardeşimiz değildir diyorlar. Vallahi buradaki şia sapkınlığı İrandakinden daha beter olmuş vaziyette. Biz selef ehli muvahhidler olmasak şimdiye ülkenin tamamı şia olmuştu. Elhamdulillah gittikçe azalıyorlar ama maalesef hala etkileri var. Bakın vallahi diyorum bunların islama verdiği zararları ateistler ya da mekkeli müşrikler vermemiştir. Sapıklıkta şianın üstüne bir bidat ehli tanımam ben şahsen. Kendi sözleriyle bile her gün çelişkiye düşüyorlar. İnsan 1 hata yapar, 2 yapar, 3 yapar hatta 10 yapar ama 11 olduğunda yeter artık dur der. Bu şiiler kendi sözleriyle 100 defa çelişiyorlar. Sapıklığın zirvesi olmuş durumda. Benim yaşadıklarımı yaşasaydınız emin olun onlara nefret ederdiniz. Allaha emanet.

Aleykum Selam kardeşler.
'İnanılmaz ön yargım vardı.' Bu ön yargı abartılıydı bir İsrail kadar belki. Biraz araştırınca kendi içinde samimi olduklarını düşündüm/düşünüyorum. Yine de kesinlikle ülkemizdeki tasavvuf camiasından çok farklı değiller bu yüzden ALLAH onların mezhebine tabi olmaktan korusun.

*Gerçekten ehlibeyti sevdiklerini düşünüyorum. Eskiden yaptıkları yürüyüşleri çok çirkin bulurdum açıkçası şimdi güzel geliyor (tabi kendilerini kesmiyorlarsa) Yas/matem bunlar da abartıya kaçmadığı taktirde güzel gelmeye başladı ama bunlara da bidat denilir mi bilmiyorum sonuçta ibadet maksadıyla yapmıyorlar olsa gerek.
*Sunnilere bakış açılarını biraz daha anlıyorum. Onlara göre ehli beyte zarar vermiş kişileri dost görüyoruz.
*Sanırım kendilerince hadislere tabi oluyorlar. Bunun sahihliğine kendilerince nasıl karar veriyorlar henüz bilmiyorum.
*Evet ben de bugüne kadar Yezid hakkında gerçekten çok kötü şeyler duymadım. Dost-düşman konusunda bilgili değiliz belki ? Ya da itidalli bakmak gerek ama yine de artık onların bakış açısını anlıyorum.
*İran kısmı için diyeceğim ki ALLAH'ı kanunlarını bizden daha çok uyguluyorlar muhtemelen. Bizim ülke bu konuda bize anlatılanlar gibi Müslümanların abisi durumunda değil. Okuduğum kadarıyla da çocukluktan itibaren dost-düşmanları belli şekilde eğitim görüyorlar (Amerika-İsrail) .
*Kendilerince İslam orduları kurmuşlar. vs...vs...,
*Görünürde bile olsa Gazze desteği. Hamasın teşekkürü vs...

Kendilerince, bile, muhtemelen gibi kelimeleri çok kullanma sebebim henüz konulara çok hakim sayılmam. Bizdeki ön yargılardan bakılacak olursa onların her yaptığı sahte, sadece tek taraflı haber alıyoruz. Bu yüzden işin iç yüzüne hakim değilim.

İmam Gazali-Dil Belası için:
Telegramda bazı e-kitap kanallarını takip edebilirsiniz. Arama kısmına yazınca hızlıca çıkıyor. Örnek olarak takip edebileceğiniz kanalları paylaştım. (bunu paylaşmak yasaksa silebilirim)

Dilin Afetleri pdf ekledim ama bir sürü var farklı mb.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2025-02-24 21.36.04.png
    Ekran Resmi 2025-02-24 21.36.04.png
    137.4 KB · Görüntüleme: 0
  • Ekran Resmi 2025-02-24 21.36.14.png
    Ekran Resmi 2025-02-24 21.36.14.png
    152.3 KB · Görüntüleme: 0
  • Dilin Afetleri - İmam Gazali.pdf
    3.9 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Mustafa bin Yılmaz Çevrimiçi

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Aleykum Selam kardeşler.
'İnanılmaz ön yargım vardı.' Bu ön yargı abartılıydı bir İsrail kadar belki. Biraz araştırınca kendi içinde samimi olduklarını düşündüm/düşünüyorum. Yine de kesinlikle ülkemizdeki tasavvuf camiasından çok farklı değiller bu yüzden ALLAH onların mezhebine tabi olmaktan korusun.

*Gerçekten ehlibeyti sevdiklerini düşünüyorum. Eskiden yaptıkları yürüyüşleri çok çirkin bulurdum açıkçası şimdi güzel geliyor (tabi kendilerini kesmiyorlarsa) Yas/matem bunlar da abartıya kaçmadığı taktirde güzel gelmeye başladı ama bunlara da bidat denilir mi bilmiyorum sonuçta ibadet maksadıyla yapmıyorlar olsa gerek.
*Sunnilere bakış açılarını biraz daha anlıyorum. Onlara göre ehli beyte zarar vermiş kişileri dost görüyoruz.
*Sanırım kendilerince hadislere tabi oluyorlar. Bunun sahihliğine kendilerince nasıl karar veriyorlar henüz bilmiyorum.
*Evet ben de bugüne kadar Yezid hakkında gerçekten çok kötü şeyler duymadım. Dost-düşman konusunda bilgili değiliz belki ? Ya da itidalli bakmak gerek ama yine de artık onların bakış açısını anlıyorum.
*İran kısmı için diyeceğim ki ALLAH'ı kanunlarını bizden daha çok uyguluyorlar muhtemelen. Bizim ülke bu konuda bize anlatılanlar gibi Müslümanların abisi durumunda değil. Okuduğum kadarıyla da çocukluktan itibaren dost-düşmanları belli şekilde eğitim görüyorlar (Amerika-İsrail) .

Kendilerince, bile, muhtemelen gibi kelimeleri çok kullanma sebebim henüz konulara çok hakim sayılmam. Bizdeki ön yargılardan bakılacak olursa onların her yaptığı sahte, sadece tek taraflı haber alıyoruz. Bu yüzden işin iç yüzüne hakim değilim.

Telegramda bazı e-kitap kanallarını takip edebilirsiniz. Arama kısmına yazınca hızlıca çıkıyor. Örnek olarak takip edebileceğiniz kanalları paylaştım. (bunu paylaşmak yasaksa silebilirim)

Eklediğim kitabı indirip okurmusunuz. Ehli beyti seviyorlar diye onlara sempati duyulmaz. Suriye de neler yaptıklarına dair bir çok işkence videosu bulunmakta. Eklediğim kitabı okuyun ve akidelerini şii alimlerden öğrenin.

Ekli dosyalar

• Senin Dilinden Senin Dini Ey Şia.pdf
    535.8 KB · Görüntüleme: 0
A Çevrimdışı

Azeribirmuvahhid

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum Selam kardeşler.

Kitap için teşekkür ederim, onlar hakkındaki şeylere gelince de yaşım büyük olmasa da tecrübelerimden size bazı şeyler söylemek isterim. Ehli beyti onlardan daha çok seviyoruz. Bakın onların tasavvuf camiasından fazla farkları yok, aynı sapıklıkta oldukları için. Nasıl sufiler her şeyi tevil edip kendi çıkarları için kullanıyorlarsa aynısını şiiler de yapıyor. Allah şahidimdir, işlerine gelmeyen şeyleri söylemediklerine kendi gözlerimle şahit oldum. Tek yaptıkları kendi aralarında toplanıp bize vehhabi, terörist gibi lakaplar takmak. Açıp bir kere Şeyh Muhammed bin Abdulvehhab rahimehullahın kitabını okumamışlar, tek yaptıkları şey arkadan sallamak. Bu adamların dini takiyyeden ibaret. Yalandan ibaret. Bu adamlar din değil hayal dünyası yaşıyorlar. Vallahi onlar ehli beyti bizden daha çok sevmiyorlar. Bu adamların kitapları var benim evimde. Hepsini açıp okudum, hepsinde bir şirk var. Tevessül bidatı ve kabir bidatlarında sufilerle aynı akidedeler. Onların iç yüzüne hakim olmadığınız için onlara iftira atmamak istemişsiniz ve bu yaptığınız gerçekten de güzel bir ahlak. Ama bunları tanıdığım için size bazı şeyler söyleyeyim. Mustafa beyin attığı kitabı okuyun, bu adamların neye inandıklarını görün. Hangi ayette, hangi hadiste yazılmış gidip Hüseyin radıyallahu anh öldüğü gün kendini vurmak? Nerede yazılmış mescitte dans edip kendini kılıçlamak? Vallahi bunlar bidatın zirvesindedirler. Bu arada sahabelere attıkları iftiraları çok alimler rahatlıkla çürüttü. Ellerinde güçlü bir rivayet bile yokken, uydurma şeylerle sahabelere kafir diyenler nasıl masum olabilir? Bakın bizim inandığımız islamda 12 imam inancı yoktur ama onlar salih insanlar olduğu için hepsini severiz. Kutsallaştırıp onlara ibadet etmemek şartıyla. Mekkeli müşrikler de salih şahısları kutsallaştırıp ibadet ettikleri için müşrik oldular zaten. Günümüzde de şiilerin onlarla aynı yolda olduğunu görüyoruz. Allah onlara hidayet etsin, hidayetleri yoksa da onların üzerinde bize zaferi nasip etsin. Şiilere reddiye kitaplarını okuduğunuzda ne demek istediğimi iyi anlayacaksınız inşaAllah.

Üst Ana Sayfa Alt