Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Sudan Başkenti Hartum Kurtuldu!

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Ben oradaki olayları pek bilmiyorum neler yaşandı tam olarak ve kazananlar kimler
O saha hakkında benim de fazla bilgim yok. El-Kaide var diye biliyorum. Ordada uzun zamandır bir cihad hareketi vardı. Ve bugün başkent ele geçirilmiş. Henüz yeni haber olduğu için İslami sayfalar duyurmadılar galiba. Medya da şuan başka yönde olduğu için duyulmamış olabilir.

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Akhi sudandaki olayları bende tam bilmiyorum ama bir video izlemiştim ve yanlış değilsem sudan hakkındaydı el kaideli askerler olabilir lakin bir tarafın el kaideye bağlı olduğu söylenemez bence (2 büyük taraf) bu ayrılığın nedenini duymuştum ama tam hatırlamıyorum ve emin olmadığım için yanlış bilgi vermemek adına yazmiyorum inshaAllah.

Allahu Ekber1 Çevrimdışı

Allahu Ekber1

Al-Wala' wal-Bara'
İslam-TR Üyesi
Evet sudan hakkında bir kısa videoya baktım videonun başlığı "İşler tersine döndü: Sudan ordusu nasıl ilerledi?" videoyu tam izlemedim ama yorumlarda "Türk desteği alındı da o yüzden", "Güçlü Türkiye Güçlü Ümmet demektir.", "Kısaca Türkiye sudana yardım etti (gülme emojisi)", bu Türkiye Cumhuriyeti neymiş de bizim haberimiz yokmuş herhalde, suriye alınır onlar yapmış, başka yerler alınır gene onlar yapmış, bak sen şu işe...

Düzenleme: videoyu izledim bayraktar ve benzeri şeylerle vurduğu söylemiş galiba, ondan dolayı yorumdakiler böyle yazmış olabilir ama bayraktar demesine gerek yoktu bence böyle yorum yapanların ortaya çıkması için Allahu Alem. (Bayraktar bedava mı verildi ordu parasıyla mi aldı bilgisi olan yazarsa sevinirim)

Horasan Fedaisi Çevrimdışı

Horasan Fedaisi

Hayye ale'l-cihad
İslam-TR Üyesi
Türkiye'nin bir yere yardım edip de orada İslamın hakim olduğunu daha hatırlamıyorum varsa hatırımda değil şuan

kktc de Kur'an kursları kapatılmıştı en son biz laikliği böyle anlıyoruz diye
Suriye bir o yana bir bu yana gidiyor
Somali'de Şebabı bastırsınlar diye abd destekli hükümete siha verdiler
Afganistanda Talibanın karşısına çıktılar.

Beyler benim hayata bakışım şu. Vatanseverlik diye bir anlayış İslâmda yoktur öncelikle basit bir şekilde isbat edeyim. Türkiye'de doğan Türkiye'yi sevmek ve savunmak zorundaysa bu durumda bunu diyen kişi Ermenistanda doğsa Ermenistan'ı savunacak İsrail'de doğsa İsrail'i savunacak demektir. Böyle bir adama da güven olmaz.

Bir yerde işin sonunda İslâm hakim oluyorsa orası kurtulmuştur. Bir yerde işin sonunda İslâm hakim olmuyorsa insanların ebedi hayatlarını mahvedecek bir düzenin temelleri inşa ediliyorsa orası görünürde zulümden kurtulmuştur ama daha büyük bir facia uçurumunun kıyısında demektir, Allah'a sığınırız. Çünkü dünyada hiçbir zulüm, ebedi Cehennemden daha büyük bir olay olamaz.

Kısacası öğrenmek istediğim şu, Trnin şunun bunun yardımı umrumda değil, Sudan'da İslâm hakim oldu mu (kurtuldular mı) yoksa zındık bir düzen mi kuruluyor