Neler yeni

Soru Sürekli Kavga Çıkarmaya Yer Arayan İnsanlara Ne Yapılmalıdır?

Ö Çevrimdışı

Öylesine Birisi İşte

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ben pek bilmiyorum , konuyu da yanlış yere açtıysam taşırsanız sevinirim. Benim derdim bu konu ile birlikte bazı insanlara yardımcı olabilmek sadece. Yaşanmış bir alıntı soracağım ve sorunun cevabını bilgili hocalarımdan merak ettim.

'' Apartmanımızda bir adam var. Zihinsel raporu var ve deli diye geçiniyor ama yine de durumu iyi pekte deli gibi değil. Bu adam sanırsam geçen gün bizi şikayet etmiş evimize polis geldi ve bende o esnada polise bakıp güldüm. Polis bana diklenip rütbe kullanınca bende onu şikayet edeceğimi söyledim ve polis beni '' polise mukavemet '' suçundan nezarete attı. Tamamen kibirinden yaptı polis bunu. Babam benim içeri atılmam sonrası (polis beni dışarıda arabaya koyuyordu) apartmana bakarak '' Kim şikayet etti ? Hangi ... '' şeklinde ağza alınmayacak küfürler saçtı apartmana doğru tabii biz o zaman şikayet edeni bilmiyorduk ve babam şikayet edene söyledi ağza alınmayacak küfürleri.

Olaydan birkaç gün sonra deli diye geçinen adamın oğlu babamı aramış ve babasının umursanılmaması gereken bir kişi olduğunu söylemiş. Adam o gün babamdan dolayı bana geldi ve konuşmak istedi. Ben o esnada yatsı namazına gidecektim. Öyle atarlanıp giderken bende cevabını verdim sonra kendisine babası gibi olması gerektiğini söyledim ve rahmetli babasının camiye büyük miktarda para sözü var idi. O büyük parayı vererek İslam'a bağışladığını hatırlatıp yatsı namazı kılmaya camiiye davet ettim. Kendisi de geldi ve camiiye gittik. Lakin bu adam sürekli etrafta insanlara çatıyor. Sessiz gariban süt satan bir adama durduk yerde çatıyor. Sütçü Adam fitne ve fesatlık çıkmasın diye uğraşıyor. Hatta babam , sütçü adamın kendisine yatsı vakti yaklaşmış ve sormuş '' Ne oldu ne bitti bu deli denilen adamı kastederek olayınız ne ? '' gibisinden adamda el işaretiyle sus yaparak konunun kapatılmasını istemiş. Sütçü Adama herkes ' pısırık , kılıbık ' tarzında saçma sapan şeyler denilse de bu adam namazında niyazında gördüğüm kadarıyla da etrafta ona bulaşanlara göre hayırlı bir adam çok şükür. Kendisinin sessizliğini ve örnek bir müslüman duruşunu çok severim lakin etrafında uğraşan bu adamı görünce ne kadar Müslüman olsakta çok şükür , bu duruma sessiz kalamıyorum. Etrafta gariban adamlara bulaşabiliyor ama babamın biraz etrafı kalabalık ve babamla uğraşsa çok büyük zarar göreceği korkusundan babama hatta bana yaklaşamıyor. Sorun şu ki bu adam çok olup etrafta ki insanlara bulaşıyor. İnfazım patlamasın diye de uğraşıyorum ama bu adamla ilgili çok kötü vesveseler alıyor ve adama ciddi ciddi zararlar vermek istiyorum çünkü etrafta durmadan daha sayılamayacak bildiğim bilmediğim fitne ve pislik yapıyor kendisini de birşey sanıyor. Oysa sadece gücü yetene gidiyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ama çok ciddi yardım istiyorum. Ayet - hadis hatırlatması olur , tefsir hatırlatması olur. Ben kimsenin benim yüzümden zarar görmesini ve hiçbir canlının zarar almasını benim tarafımdan istemiyorum ama böyle durdukça sanırsam aklıma gelmeyecek vesveselere kapılıyorum. Bana ne önerirsiniz , Yüce Allah hepimize hidayet etsin ve hayırlarımız olsun inşaAllah ''

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Neden Polis gelince adamin zihinsel engelli raporu var diye belirtmediniz de güldünüz? Insanlari bu sekilde rahatsiz ediyor diye ama zihinsel engelli olmayabilir bu sekilde bir maske kullaniyor olabilir diye sikayette bulunmadiniz ?

Polisi alaya alirsan adam elbette rutbesini kullanacak.

Sütçü adam neden pısırık olsun adam akıllica davraniyor, saçma sapan insanlarin gazina gelip bir arbede icinde mi kalsın?

Quds Çevrimdışı

Quds

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Sayın @Öylesine Birisi İşte bu bir vicdan rahatlatma mi acaba ? Hem adam sizi niye şikayet etmis ve niye gülüyorsunuz ciddi bir durumda. Var bı bit yenigi

End. Müh. Abdurrahman Çevrimiçi

End. Müh. Abdurrahman

Üye
İslam-TR Üyesi
İmam Malik Rahimehullah Böyle birine denk geldiğinde ''Benim dinim cedele arz değildir ''deyip konuyu kapatmıştır .

Geri