Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriyeli kadınlar giderek şiddetin hedefinde

M Çevrimdışı

Munadil

Üye
İslam-TR Üyesi
Yaklaşık 6.000 Suriyeli kadın 2013 yılında tecavüze uğradı, bununla birlikte kaçırmalar ve tutuklamalar artmakta.

Yeni bir rapora göre Suriye'deki sivil savaşta Suriyeli kadınlara karşı silahlı gruplarca işlenen şiddet ve cinsel saldırılar giderek artıyor

The Euro Mediterranean Human Rights Network 2012 ve 2013'te Suriyeli kadınlara karşı şiddeti, aileler ve gönüllülerin ifadelerine dayanarak hazırladığı bir raporda detaylandırdı.

Londra merkezli Syrian Network for Human Rights'a göre yaklaşık 6.000 Suriyeli kadın 2013 yılında tecavüze uğradı. Raporun yazarlarından biri Sema Nasar. Suriye toplumunda tecavüz ve cinsel şiddet bir utanç duygusu olarak kabul edildiğinden genelde rapor edilmiyor, bu yüzden bu davalar tıbbi veya psikolojik yardım arayan kadınlardan dinlenmiş ve dolayısıyla kaydedilmiş. Rapordaki yazarlar ayrıca, "kadınlar ve kızlar sürekli cinsel şiddete ve tutuklanmaya maruz kalma korkusu içinde ve bu onların acılarını ve ağrılarını uzatıyor" diyor.

Yazarlar ayrıca "Tecavüz ve kadınlara cinsel saldırı özellikle devlet güçleri tarafından muhalefeti çökertmek için bir araç olarak "art arda işlendi", diyor.

Tecavüz ve cinsel taciz ayrıca Suriye devlet kontrol noktalarında ve hükümetin hapishanelerinde yaygın olarak raporlanmıştır.

Kadınların yasadışı gözaltı ve tutuklamaları "sürekli artmaktadır". Mart 2011 ve Nisan 2013 arasında Suriye rejimi tarafından 1.200 üniversite öğrencileri de dahil olmak üzere 5.400 'ü aşkın Suriyeli kadınlar tutuklandı.

haberin devamı ve tamamı (ingilizce): Syrian women increasingly targeted by violence | Al Jazeera America
 
M Çevrimdışı

Munadil

Üye
İslam-TR Üyesi
Haberi özetledim ve ingilizceden tercüme ettim. haberin tamamını ingilzce olarak linkten okuyabilirsiniz.
 
Üst Ana Sayfa Alt