Gelelim delillere; Bu konu hepsinden basit. Kendi şahsına ait facesinde tacettin zözik isimli.. çünkü birden cok facesi varmış beni engellegince öğrendim... Ordaki başlığı,
"din adına şarlatanlık yapanlara dikkat edin"
olan konuda tebliğ ve din bilgisi kimden alınır.. içeriği olan,
Ben dilsiz şeytan olmak istemediğim için cvap verdim usulunce, hakaret etmeden..
Ama görüyorum ki orda yorum yaptığım benim msjımı silmiş..
"Çünkü adam eleştirilmeyi hazmedemiyor!"
Delili olan konulya gelince...
Sen admin olarak bilgisayara cok hakim olduğunu zannederek, iki parmağınla araştırıp cvbnı cok rahat bulabileceğin konular...
Mescidi dırar meselesinde;
Allah Rasulu zamanında ki müşrikler bile kabe olsun, dinle ilgili bi konuda para mevzu olduğunda.. helal kazançlarını özellikle göz önünde bulundurup.. O paradan verirlermiş...
(Bknz Celaleddin vatandaş siyer) şimdiki insanlar şans oyunlarından kazandıkları paralardan + faiz yigen, faize karışmış kazançlarından, camiye hayır yapma yüzsüzlüğünde bulunuyorlar! +
diyanetin, dinin bir kısmını fetva veren "Atatürkün askerleri," insanlara ap açık kuranın bir kısmını, (onlara zararı dokunmayacak kısmını) anlatarak yada onları bile saklayarak kendilerine ayrı bir din uydurup bu insanlara yaşattıkları sadece bidatler.. (eminim bidatleride benden ii biliyorsunuzdur)
delili ise bknz. Tevbe süresi _17-18/ ve 107-108
Allah سُبْحَانَ اللَّهِ وَتَعَالَى şöyle buyuruyor;
Müşriklerin kendi küfürlerine kendileri şahit iken Allah'ın mescitlerini imar etme hakları yoktur. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir ve onlar ebediyen ateşte kalacaklardır. (Tevbe, 17
Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe İman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler İmar eder. İşte bunların doğru yola ermişlerden olmaları umulur. (Tevbe, 18)
Elmalılı derki:
Allah'ın mescitlerini, onlar gibiler değil, ancak şu kimseler imar ederler ki, onlar Allah'a ve ahiret gününe iman ederler. Aslında ‘mescit’ kelimesi, ‘içinde Allah'a secde edilen yer’ demek olduğundan, Allah'a iman etmeyenlerin, Allah’a ibadet ve secde için bir yer bina etmeleri veya böyle bir yerin Allah rızası için imarı ile yakından ilgilenmeleri aklen mümkün olabilecek bir şey değildir. Sonra Allah'a ibadet ile meşgul olmanın asıl faydasının ahirette görüleceği için âhirete iman etmeyenlerin ibadet için mescit yapmaları da söz konusu olamaz. Onlar ne iman ederler, ne ibadet bilirler, ne de mescit yaparlar. Fırsat bulurlarsa mescitleri yıkarlar, yıkamazlarsa onu mescitlikten çıkarıp başka maksatlar için kullanırlar. Şu halde ‘Allah'ın mescidi’ tabirinden de açıkça anlaşılacağı üzere bunu imar için her şeyden önce Allah’a ve ahirete iman etmiş olmak şarttır.
Fakat bu yeterli bir şart değildir. Bununla beraber namazı kılan, yani namaz kılmakta şarttır: Zira mescitlerin yapılmasındaki asıl maksat, içinde namaz kılınmasıdır. Namazın lüzumuna inanmayanlar mescit yapmak ihtiyacını da duymayacaklardır. Namaz kılmayanlar da mescitlerin boş kalıp manen harap olmasına sebep olurlar.
Adimin beni engelleme arzun daha çok kabara bilir ama bu benim için hakkı söyleme arzusunu asla yeremez... Ben dilsiz şeytan olmaktan Allah'a sığınırım
Bu konu çok uzadı (.)