Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Tahâvi Akâidi Bâbertî Şerhi

Tahâvi Akâidi Bâbertî Şerhi

ع Çevrimdışı

علي حمزة

Üye
İslam-TR Üyesi
Eğer Ebu Yusuf(ki O Ebu Hanife nin öğrencisi) den gelen Nakiller Sahihse(Her yönüyle) evet (örn cehmi olarak ölmesi vb) ama Şeyh Süleyman el Ulvan ın dediği gibiyse hayır

Allah bilir demeyi ve susmayı tercih ediyorum. Çünkü iki tarafında haklı olduğu husus olabilir.
her yönüyle dememin sebebi de odur çünkü Ulvan ın dediği gibi bir durum söz konusuysa tekfirlik bir durum yok ama şu konu bilinen bir mesele ki Ebu Hanife kendi hocası tarafından bile Hadis olduğu halde reye başvurduğu için eleştirilmiştir. cehmiyyeye tabi olduğu gibi Ebu Yusuf ve benzerlerinden gelen meselelerde ise inşeAllah Ulvan ın dediği gibidir.

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hüküm o durki Adaletin yerini bulması için , tarafların hepsi dinlenir , zulüm yapılmasın hak yerini bulsun.
Bu aktardığınız,metinlere verilen cevaplara bakmanızı size tavsiye ederim.
Tek taraflı hareket edip , karşı tarafın sözlerine kulak vermemek kişiyi taasuba götürür.

ع Çevrimdışı

علي حمزة

Üye
İslam-TR Üyesi
Bizi aşan meselelere giriliyor. Vallahi bunların hesabını veremeyiz.
normal de girmeyecektim kendi kardeşime bile nadiren bahsediyorum bu meselelerden ancak tahavinin kendisinde de mi sorun var sözünden sonra söyleyip söylememek de tereddüt ettim.

örnek vermek gerekirse bazı kişiler Allah mekandan münezzeh demeyi bazı Fıkhul Ekber şerhlerinden ötürü Ebu Hanifeye nispet etmekteler şimdi ben Ebu Hanife de bir sorun görmüyorum desem bunu da demiş oluyorum. İnşeAllah derdimi anlatabilmişimdir. Amacım Tekfir ettim geçtim değil. Ebu Hanife hakkında susuyorum.
Hüküm o durki Adaletin yerini bulması için , tarafların hepsi dinlenir , zulüm yapılmasın hak yerini bulsun.
Bu aktardığınız,metinlere verilen cevaplara bakmanızı size tavsiye ederim.
Tek taraflı hareket edip , karşı tarafın sözlerine kulak vermemek kişiyi taasuba götürür.
Abi ben altta cevap verirken bakın herkes Tekfir etmiş ben de ederim nolacak mı dedim? yine tekrar ediyorum ben burda daha çok fazla Ebu Hanife hakkında yazı elimde var sadece bunları atar bakın Ebu Hanife böyle böyle der geçerdim. Hanefi mezhebine bağlı herkesi haşa... dediğim gibi ya ben anlatamadım ya da siz beni yanlış anladınız.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Eğer Ebu Yusuf(ki O Ebu Hanife nin öğrencisi) den gelen Nakiller Sahihse(Her yönüyle) evet (örn cehmi olarak ölmesi vb) ama Şeyh Süleyman el Ulvan ın dediği gibiyse hayır

Allah bilir demeyi ve susmayı tercih ediyorum. Çünkü iki tarafında haklı olduğu husus olabilir.
Şeyh Suleyman el Ulvan (Hafizahullah)'ı dinlediğin halde hala nakiller sahihse Ebu Hanife KÂFİR'dir, değilse değildir diyebiliyorsan yolun açık olsun.