Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban Abd’nin B-52 Bombardıman Uçağını Düşürdü

Ubeyde Çevrimdışı

Ubeyde

امنت بالله وكفرت بالطاغوت
İslam-TR Üyesi
Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, bu seneki devam eden Hendek Operasyonları kapsamında bu sabah saatlerinde Afganistan’da ABD işgal güçlerine ait bir bombardıman uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mucahid tarafından yapılan açıklamada; Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde bulunan stratejik komumdaki Şorab askeri üssüne düzenlenen saldırı sonucu ABD’ye ait B-52 bombardıman uçağınının havalandıktan hemen sonra ağır silahlarla vurularak düşürüldüğünü ifade etti. Açıklamanın devamında ağır silahlarla hedeflenen uçağın yere düştükten sonra tüm mürettebatın öldüğünü ve enkaz yerinden dumanların yükseldiğini duyurdu.

Söz konusu saldırı sonrası Afganistanlı veya ABD'li yetkililerden henüz bir açıklama gelmezken, Taliban Mart ayında da söz konusu Helmand vilayetinde bulunan stratejik komumdaki Şorab askeri üssüne büyük çapta saldırı düzenlemiş saldırıda çok sayıda ABD ve Afgan yerel askerini öldürmüştü.

FB_IMG_1554932550345.jpg




Kaynak: Islah Haber
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt