Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban Afganistan'da üç günlük 'bayram ateşkesi' ilan etti

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
46071.jpg


Taliban, Afganistan genelinde geçerli olacak üç günlük ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Taliban sözcüsünün sosyal medya hesabı üzerinden yaprığı açıklamada, ülke genelinde Ramazan Bayramı süresince devam edecek ateşkesin tek taraflı ihlal edilmesi durumunda saldırıların yeniden başlayacağı mesajı verildi.

Yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Vatandaşlarımızın bayram kutlamalarını rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için, Afganistan İslam Emirliği liderliği tüm mücahitlere, vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli hazırlık önlemlerini alma ve hiçbir yerde düşmana saldırı düzenlememe emri vermiştir. Ancak herhangi bir yerde düşman saldırısı gerçekleşirse, buna uygun bir müdafaa karşılığı verilecektir.

Aynı zamanda mücahitler, kimsenin düşman kontrolündeki bölgelere gitmesine ve karşı tarafın da mücahitlerin kontrolündeki bölgelere girmesine izin verilmediği hususunda da tetikte olmalıdır.

Yollar, vatandaşların bayramlarını mutluluk içerisinde geçirebilmeleri için açılacaktır. Güvenlikleri için gerekli adımlar atılacaktır. Mahkumların ve şehitlerin aileleri için gerekli özen gösterilecektir. Ve tüm mücahitlerin, yüce gayelerinin her bir parçası için tetikte olması gerekmektedir.

Hepinizin bayramı mübarek olsun."

Kaynak: Mepa News
 
Üst Ana Sayfa Alt