Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Taliban Afganistan'ın Batısında Saldırdı: 50 Asker Öldü, 30'u Kayıp

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
27457.jpg


20 Haziran 2018 Çarşamba

Taliban'dan bayram ateşkesinin ardından ilk büyük saldırı geldi.

Afganistan'ın batısında yer alan Badgis'te düzenlenen saldırıda en az 30 asker öldürüldü. İl valisi Abdulgafur Malikzay'ın açıklamasına göre, günün ilk saatlerinde Taliban güçleri, il sınırları içerisinde yer alan iki güvenlik noktasına eş zamanlı saldırı düzenledi. Süren saldırılarda bir üssü ele geçiren Taliban en az 30 askeri öldürdü.

İl konseyi başkanı Abdulaziz Bek, Bala Murgab ilçesinde bir askeri üssün hedef alındığını ifade etti: "Çok sayıda Taliban mensubu farklı yönlerden geldi. Saatler süren ağır çatışmanın ardından Taliban 30 askeri öldürdü ve üssü ele geçirdi."

Bölgede faaliyet gösteren gazeteciler, bir süre sonra saldırıya dair rakamları güncelledi.


İhsanullah Emiri'nin ifadelerine göre saldırıda öldürülen asker sayısı 50'den fazla, 30'u aşkın asker yaralanırken 30 asker de kayıp. Kayıp askerlerin firar etmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Bek, bölgede süren çatışmalarda 15 Taliban savaşçısının da öldürüldüğünü öne sürdü. Abdulaziz Bek Taliban'ın bölgede, ateşkes süresince saldırıları planlamak için gözlem yaptığını da iddia etti.

Badgis polis sözcüsü 30 askerin ölümünü doğrularken, ilin farklı bölgelerinde düzenlenen saldırılarda da 4 ayrı askerin öldürüldüğünü söyledi.

Ülkede bayram süresince devam eden ateşkesin sona ermesiyle Taliban saldırılarına başlamıştı.

Kaynak: Mepa News
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt