Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban yine içten vurdu: 8 ölü!

K Çevrimdışı

Küresel Haber

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Afgan Ordusu güçleri arasına büyük bir başarı ile sızmayı başaran Taliban Hareketi yine içten vurdu. İki Taliban üyesi 8 Afgan askeri önce zehirledi sonra kurşuna dizdi. Afgan yetkililerse öldürülenlerin sayısının 6 olduğunu iddia etti.

Küresel Haber / Haber Merkezi Bugün Afgan yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Afgan Ordusu’na sızan Taliban askerleri 6 Afgan polisini önce zehirledi sonra kurşunlayarak öldürdü.

Afgan güvenlik güçlerinden asker ve polislerin (genelde orduya sızan Taliban mücahidleri olmak üzere), Yabancı ve Afgan askerlerle polislere karşı gerçekleştirdiği operasyonlar zincirinin son halkası olan eylem geçtiğimiz Perşembe günü Helmand ilinin Jerciec bölgesinde gerçekleşti.

Bölge sözcüsü Ahmed Zirak şöyle dedi: ‘Bir şef ve bir polis memuru meslektaşlarını önce zehirlediler. Zehirlenen memurların bilinçlerini kaybetmelerinden sonra da kurşun sıkarak öldürdüler. ‘ Zirak şöyle devam etti: ‘Olayla ilgili olarak suçlanan polis memuru tutuklandı ancak şef hala yakalanmış değil.’

Diğer yandan Taliban Hareketi operasyonu üstlendi. Hareketin Yusuf Ahmedi isimli sözcüsü 6 değil 8 polis memurunun öldürüldüğünü ve silahlarının ele geçirildiğini vurguladı.

Bilindiği üzere Afgan polisi, ABD önderliğindeki NATO güçlerinin Taliban güçlerine karşı savaşına destekte temel rol oynamaktadır.

Bugüne kadar genelde Taliban Hareketi üyelerinin işgalci ve işbirlikçi güçlerin arasına sızmayı başararak gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 50 yabancı ve onlarca yerel polis öldürüldü. Afganistan’ın işgalinin on birinci yılında -NATO güçleri 2014 yılında ülkeden çekilip güvenlik sorumluluğunu Afgan polisine teslim etmeyi planlarken- Afgan güçlerine ve işgalci güçlere karşı iç saldırılar görülmemiş oranda artış gösterdi.
 
selsebil Çevrimdışı

selsebil

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ben olaya tamamen duygusal bakıp Allah afgan halkına kurtuluş versin diyorum.kaderi ezelden afrikanın kaderi gibi.işgalcilerden çektikleri yetmiyo kendi içlerinde parça parçalar.doksanlarda bi dergide çok derin anlamlı bi fotoğrafta görmüştüm:sovyetler afganistandan çekilmiş onlardan kalan eski tankların başında bu kez taliban güçleri.hedef yine kendi milletleri...
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt