Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban'dan Türk rehineleriyle ilgili açıklama

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
AA muhabirine açıklama yapan Mücahit, rehinelerin güvenli bir bölgede bulunduğunu, durumlarının iyi olduğunu, endişe edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Mücahit, "Türkiye devleti ve milletini Müslüman olduğu için sevdiklerini" belirterek, rehineler arasında Türk vatandaşı olup olmadığı konusunda Türk yetkililerinin kendileriyle temasa geçmesini istediklerini ifade etti.

Ellerindeki rehinelerin Amerikalı olabileceğini düşünerek dün bir açıklama yaptıklarını ancak gruptakilerin tamamının, Amerikalı olmadıklarını söylediğini aktaran Mücahit, kimlik araştırmasına devam ettiklerini söyledi. Mücahit, "Yabancıların arasında Türklerin de bulunduğuna emin olursak serbest bırakabiliriz" ifadesini kullandı.

Afganistan'ın Logar İl Şura Başkanı Abdulveli Vekil de, daha önce AA muhabirini yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarının serbest kalması için Taliban ile görüşmelerin devam ettiğini söylemişti.

Horasan Logistics şirketine ait MI-8 tipi bir helikopter, dün Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapmış, helikopterde bulunan MT İnşaat şirketinde çalışan 8 Türk mühendisi ile üç kişi Taliban tarafından alıkonulmuştu.

Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Taliban amacı ne olursa olsun bu gibi yanlış hareketlerle davasına zarar veriyor! Geçenlerde bir Türk’ü serbest bırakmıştı, müslümanları kaçırarak Taliban hangi amaca hizmet ettiğini düşünüyor? Taliban saflarına katılacak kardeşlerimiz varsa, Taliban’ın bu affedilemez hatasını bir kenara not etsinler!!! Eğer kaçırılan kardeşlerimiz, forumdaki ahilerin aile ya da akrabalarından iseler, onlara da Allah (C.C.)’dan sabır diliyorum. Dualarımız sizlerle… İnşALLAH, bir an once ailelerine kavuşurlar!

halid.bin.velid Çevrimdışı

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Al-Alameyn ( Taliban’ın bu affedilemez hatasını bir kenara not etsinler ) taliban hatası yok hatayı yanlış algılayarak sen yaptın konuyu yanlış algıladın galiba taliban bunları kaçırmıyor ucak acil iniş yapınça taliban bölgesinde oldugu için taliban bunları rehin alıyor sonuçta içinde amerikalı vatandaşı olma itimali çok büyük

taliban veya el kaide türkiye üstünde bir eylem kararlıgı yoktur olmadıgı gimi kendi bölgesinde silah sıkılmadıgı sürece türklere dokunmazlar eyer sıkarlarsa saten dokunulması gerekir

bundan 1 yıl önce olması lazım gine taliban 3 türk mühendisi rehin almıştı ve türk oldukları anlaşılınca adamların kılına bile zarar gelmeden teslim edildi büyükelçiye

Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Al-Alameyn ( Taliban’ın bu affedilemez hatasını bir kenara not etsinler ) taliban hatası yok hatayı yanlış algılayarak sen yaptın konuyu yanlış algıladın galiba taliban bunları kaçırmıyor ucak acil iniş yapınça taliban bölgesinde oldugu için taliban bunları rehin alıyor sonuçta içinde amerikalı vatandaşı olma itimali çok büyük

taliban veya el kaide türkiye üstünde bir eylem kararlıgı yoktur olmadıgı gimi kendi bölgesinde silah sıkılmadıgı sürece türklere dokunmazlar eyer sıkarlarsa saten dokunulması gerekir

bundan 1 yıl önce olması lazım gine taliban 3 türk mühendisi rehin almıştı ve türk oldukları anlaşılınca adamların kılına bile zarar gelmeden teslim edildi büyükelçiye

Muhterem halid.bin.velid kardeşim, burada yanlış anladığım yok, Taliban’ın vatandaşlarımıza yaptığı yanlışı dile getiriyorum! Eğer senin tabirinle (taliban bunları rehin alıyor) masum Müslüman kardeşlerimizi rehin almakta bir hata yoktur diye düşünüyorsan, bunu forumu okuyanların takdirine bırakıyorum!!! Benim dile getirmek istediğim Taliban bu gibi yanlışlarla hem davasına ve hem de kendisine doğruları yaptığı zaman destek veren ümmete zarar veriyor. Aradan 3-4 gün geçmesine rağmen Taliban bunları hala serbest bırakmadı!!!

M Çevrimdışı

morueqq

لا إله إلا الله
İslam-TR Üyesi
:) şimdi milliyetçilik damarı tutmasın bazılarının müslümansa onların canları ve malları talibanın yanında emindir eğer islama savaş açmışlarsa vay hallerine adam yüzüne bakıp bu müslüman bu kafir ayırd edemez ki savaş bölgesi orası bu güvenlik için yapılan bir iş şimdi cihad düşmanı kafirler bunu dillerine dolar ve türkçülüğü öne çıkarıp yine mücahidleri kötülemeye çalışır eminim mürted afgan askerlerini eğiten türk askerlerini de unutmayın beraber içip sarhoş olmuşlukları çoktur bunu da sırf dinleri(!)(demokrasi) için yaparlar !!!

C Çevrimdışı

CihadiL

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhterem halid.bin.velid kardeşim, burada yanlış anladığım yok, Taliban’ın vatandaşlarımıza yaptığı yanlışı dile getiriyorum! Eğer senin tabirinle (taliban bunları rehin alıyor) masum Müslüman kardeşlerimizi rehin almakta bir hata yoktur diye düşünüyorsan, bunu forumu okuyanların takdirine bırakıyorum!!! Benim dile getirmek istediğim Taliban bu gibi yanlışlarla hem davasına ve hem de kendisine doğruları yaptığı zaman destek veren ümmete zarar veriyor. Aradan 3-4 gün geçmesine rağmen Taliban bunları hala serbest bırakmadı!!!

al-alameyn ahi, Allah razı olsun...talibanın talepleri belli oldu... asıl kaçırma nedeni taliban tutuklarının salıverilmesi....

Taliban, Türkleri serbest bırakma taleplerini açıkladı

Afganistan'da 8'i Türk 11 kişiyi kaçıran Taliban rehinelerin salıverilmesi için arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Afganistan'ın Logar kentinde 8'i Türk 11 kişiyi kaçıran Taliban'dan rehinelerin salıverilmesine ilişkin ilk somut talep geldi.

Taliban, kaçırılanların salıverilmesi için Kabil yönetiminin elinde tuttuğu bazı Taliban üyelerini serbest bırakmasını istedi.

Logar Kent Konseyi Başkanı Abdülveli Vekil, Taliban'ın yerel komutanları ile kaçırılan yabancıların durumlarına ilişkin görüştüklerini, Taliban'ın alıkoyduğu tutuklulara karşı Kabil'in bazı esir Taliban üyelerini serbest bırakmasını istediklerini söyledi.

Logar Vali Yardımcısı Muhammed Haşim Feyzi de kaçırılan yabancıların salıverilmesine ilişkin Taliban ile devam eden müzakerelerde şu ana kadar net bir sonuca ulaşılamadığını kaydetti.

Horasan Logistics şirketine ait MI-8 tipi bir helikopter, 3 gün önce Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesinde, kötü hava şartlarından dolayı acil iniş yapmış, helikopterde bulunan bir inşaat şirketinde çalışan 8 Türk mühendis ile 3 kişi Taliban tarafından alıkonulmuştu.

TRT Haber

Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
:) şimdi milliyetçilik damarı tutmasın bazılarının müslümansa onların canları ve malları talibanın yanında emindir eğer islama savaş açmışlarsa vay hallerine adam yüzüne bakıp bu müslüman bu kafir ayırd edemez ki savaş bölgesi orası bu güvenlik için yapılan bir iş şimdi cihad düşmanı kafirler bunu dillerine dolar ve türkçülüğü öne çıkarıp yine mücahidleri kötülemeye çalışır eminim mürted afgan askerlerini eğiten türk askerlerini de unutmayın beraber içip sarhoş olmuşlukları çoktur bunu da sırf dinleri(!)(demokrasi) için yaparlar !!!

Muhterem morueqq kardeşim, burada söz konusu olan ne milliyetçilik, ne Türklük ne de Afgan askerlerinin eğitimi!!!

Kaçırılan bu müslümanlara şeriatın “eman” çerçevesinden bakmak lazım. Bu müslümanlar Afganistan’a vize alarak gitmişler ve kendilerine bu ülkede oldukları sürece emanette olacakları garantilenmiştir!!! Çünkü Kur'an-ı Kerim'de "...antlaşmalarını müddetlerinin sonuna kadar tamamlayın..." (Tevbe, 4) buyrulmaktadır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadisinde de şöyle buyuruyor: “Müslümanların zimmeti (eman vermesi) birdir. Onların en aşağısı dahi bir harbiye eman verdiği vakit o eman bütün Müslümanların yanında geçerlidir! Kim Müslümanların verdiği bir ahdi bozarsa Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onun üzerine olsun! Ondan kıyamet günü hiçbir sarf ve hiçbir adl kabul olunmaz!” (Buhari 6624, 6625, Müslim 1370)

Eğer bu esir alınan müslümanlar fesat çıkarmışlarsa ve bu şekilde ahidlerini bozmuşlarsa, o zaman Taliban’ın kendilerini uyarıp ülkerine geri göndermesi gerekir!!! Fakat aradan 10 gün geçmesine rağmen ne Taliban’dan ne de esirlerden bir haber var!!! Allah (c.c.) esir ailelerine sabırlar versin….

G Çevrimdışı

gulyabanii

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhterem morueqq kardeşim, burada söz konusu olan ne milliyetçilik, ne Türklük ne de Afgan askerlerinin eğitimi!!!

Kaçırılan bu müslümanlara şeriatın“eman” çerçevesinden bakmak lazım. Bu müslümanlar Afganistan’a vize alarak gitmişler ve kendilerine bu ülkede oldukları sürece emanette olacakları garantilenmiştir!!! Çünkü Kur'an-ı Kerim'de "...antlaşmalarını müddetlerinin sonuna kadar tamamlayın..." (Tevbe, 4) buyrulmaktadır. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir hadisinde de şöyle buyuruyor: “Müslümanların zimmeti (eman vermesi) birdir. Onların en aşağısı dahi bir harbiye eman verdiği vakit o eman bütün Müslümanların yanında geçerlidir! Kim Müslümanların verdiği bir ahdi bozarsa Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların laneti onun üzerine olsun! Ondan kıyamet günü hiçbir sarf ve hiçbir adl kabul olunmaz!” (Buhari 6624, 6625, Müslim 1370)

Eğer bu esir alınan müslümanlar fesat çıkarmışlarsa ve bu şekilde ahidlerini bozmuşlarsa, o zaman Taliban’ın kendilerini uyarıp ülkerine geri göndermesi gerekir!!! Fakat aradan 10 gün geçmesine rağmen ne Taliban’dan ne de esirlerden bir haber var!!! Allah (c.c.) esir ailelerine sabırlar versin….

inş. kafalarını keserler türkler de Müslümana karşı kafire yardım edilmeyeceğini öğrenmiş olur. Emanı kimden almış acaba mürted denmi müslümandan mı ?

Senin ülkene bir kafir girecek, müslümanları oldurecek, kadınların ırzına geçecek, ondan sonra musluman oldugunu iddia eden birisi kalkacak o kafire inşaat vs. yapacak, ama sen o kişiye bir şey yapamayacaksın çunku mürtedler eman vermiş..

Allah svt. bizlere fehm nasip etsin..

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Al-Alameyn
user-offline.png

( Taliban’ın vatandaşlarımıza yaptığı yanlışı dile getiriyorum!

türk vatandaş olması bişeyi degişrimez esir altında olanlar ne kadar müslüman onuda iyi bilmek gerekir

( Allah indinde en şerefli olanınız (ırk,soy olarak değil) takvaca üstün olanınızdır (hucurat-13.)

Al-Alameyn
user-offline.png

( Eğer senin tabirinle (taliban bunları rehin alıyor) masum Müslüman kardeşlerimizi rehin almakta bir hata yoktur diye düşünüyorsan, bunu forumu okuyanların takdirine bırakıyorum!

sen zahire göre müslüman hükmü vermiş ola bilirsin ordaki bunları esir alanlarda illaki bu farkı anlayacak derece ilim sahibidir böyle bişey olmuş olsaydı 1 yıl önce yaklaşık kaçırılan 3 müheddis gimi onlarıda serbez bırakırlardı bu zamana kadar serbez bırakmadıklarına göre müslümanlık sıfatı yoktur

Yüce Allah c.c şöyle buyuruyor

Allah'a ve Resulü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır. (Maide Suresi / 33)

N Çevrimdışı

Nicat

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Sadece merak ettiğim için soruyorum. Yanlış anlaşılmasın. Benim kafam Talibanın açıklamasında bir şeye takıldı: "Türkiye devleti ve milletini Müslüman olduğu için sevdiklerini"... Türkiye devletini Müslüman olduğu içinmi seviyorlar? Türkiye devletine müslümanmı diyorlar yani ?

halid.bin.velid

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Nicat
user-online.png

Sadece merak ettiğim için soruyorum. Yanlış anlaşılmasın. Benim kafam Talibanın açıklamasında bir şeye takıldı: "Türkiye devleti ve milletini Müslüman olduğu için sevdiklerini"... Türkiye devletini Müslüman olduğu içinmi seviyorlar? Türkiye devletine müslümanmı diyorlar yani ?

zahire göre müslüman diyorlardır demesindeki en büyük etkenden biride türkiyeden cihad giden müslümanların olması ordaki türkiyeden gelen müslüman kişilerin bombalar altında nasıl mücadele ettiklerini bildikleri için zahire göre müslüman demiştir Allahualem

G Çevrimdışı

gulyabanii

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

İnanma böyle şeylere, bu dediğin gibi olsaydı 10 gun olmuş serbest bırakırlardı 1 2 gun ıcınde, ayrıca AA olayın ertesi günü zaibullah mucahiti nerde bulmuşda açıklama yapmış hikaye arkadaşım inanma..

E Çevrimdışı

Et Tevhid vel Cihad

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslamda esirin hükümleri arasında fisye ile salıvermek yada karşılıksız salıvermek vardır Taliban bir halk hareketidir. İslama göre bunlar esir hükmündedir Taliban isterse kafalarınıda keser ama maslahata uygun davranmayıda bilirler. Kafir birini yada kafir bir devleti İslamın sınırları içersinde övmekte bir sakınca yoktur. mesala turkiyenin suriyeli mültecilere kucak acması onlara yardımda bulunması takdir edilebilir.
Arkadaşlar taliban hareketi ve diger cihadı guruplar el kaide gibi bunların hiç hataları yoktur olamaz diye kimse idda edemez ama şurasıda bir gercektirki onlar bu işin ehilleridir en azından bizden daha iyi biliyorlar islamın maslahatını,gecenlerde bir mucahidin yazısını okudum kimdir nedir bilmiyorum ama el kaideye karşı bayagı bir eleştiriler yapmış onların sert olduguna dair bunu söyleyen kardeş bir mucahiddir ama eleştirdigi örgütte mucahid bir örgüttür el kaide bu uykudaki müslümanları uyandırmak için sert olması gerekiyordu ve gerekeni yaptı inşallah. bence birazda herkes haddini bilmeli daha cihad fıkhından bi haberiz ama mucahidleri eleştirmede dilimiz sivri!

C Çevrimdışı

CihadiL

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İslamda esirin hükümleri arasında fisye ile salıvermek yada karşılıksız salıvermek vardır ….Arkadaşlar taliban hareketi ve diger cihadı guruplar el kaide gibi bunların hiç hataları yoktur olamaz diye kimse idda edemez….

ebu qattal güzel bir noktaya değindin… doğru işleri yapan taliban da el kaide de bizim kardeşlerimizdir… talibanın şurası var, alim ve fakihleri var…. bunlar islam’a bakıp gerekli hükmü verirler…. kafalarının kesilip kesilmemesi hakkında rasullullah (s.a.v.) şunu demiş “(savaşta geri hizmette bulunan) işçi ve hizmetçileri öldürmeyin.”

Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muhterem halid.bin.velid kardeşim,

(Allah indinde en şerefli olanınız (ırk,soy olarak değil) takvaca üstün olanınızdır (hucurat-13.)

Amenna! Vatandaşımız derken bunu bir ırk üstünlüğü anlamında demedim! Ne Arab’ın aceme ne de acemin Arab’a üstünlüğü vardır!

sen zahire göre müslüman hükmü vermiş ola bilirsin ordaki bunları esir alanlarda illaki bu farkı anlayacak derece ilim sahibidir böyle bişey olmuş olsaydı 1 yıl önce yaklaşık kaçırılan 3 müheddis gimi onlarıda serbez bırakırlardı bu zamana kadar serbez bırakmadıklarına göre müslümanlık sıfatı yoktur

Aşağıdaki hadis gereği konuşuyorum, eğer Taliban batıniye göre hüküm veriyorsa Allahü alem! Müslüman sıfatı var mı yok mu Allah C.C. daha iyi bilir:

Mumsema USAME B.ZEYD anlatıyor:

“Resulûllah aleyhisselam bizi bazı kabilelere gönderdi. Onlar da bizim gelişimizden haberdâr olarak kaçtılar. Biz bu grubun içinden birisine yetiştik. Onu yakalayınca, ‘Lâ ilahe illâllah’ deyiverdi. Fakat biz kendisini öldürdük. Döndüğümüzde bu olayı Peygamber aleyhisselâm’a aynen anlattım.
Peygamber aleyhisselâm:
‘Kıyamet gününde o adamın söylediği bu tevhid kelimesinin kıymet ve büyüklüğünden dolayı sana kim yardımcı olacak?’ dedi.
Ben: ‘Ey Allah’ın Resûlü, o adam, bunu ölümden korktuğu için söyledi,’ diye cevap verdim.
Peygamber Aleyhisselâm:
‘Kalbini yarıp baktın mı ki, bunu başka bir sebepten dolayı söylemiş olduğunu bilesin! Kıyamet gününde ‘Lâ ilâhe illallah’ kelimesinin karşısında kim senin yardımcın olacak?’ buyurdu. Bu sözü o kadar çok tekrar etti ki, ‘keşke Müslümanlığa o günden sonra girmiş olsaydım,’ dedim.” Ebû Dâvut, Müslüm

Bu müslümanların kafalarının kesilip kesilmemesi konusunda, Maide Suresi 33’den önce Cenab-ı Hak 32. ayette şöyle buyuruyor: Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şunu yazdık: "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

İnşAllah, dediğin gibi (bundan 1 yıl önce olması lazım gine taliban 3 türk mühendisi rehin almıştı ve türk oldukları anlaşılınca adamların kılına bile zarar gelmeden teslim edildi büyükelçiye)! Taliban kardeşlerimiz yukardaki hususlara bakıp bu müslüman esirleri serbest bırakırlar. İnşAllah esir kardeşlerimizin sonu Nisan başında bırakılan ve 800 küsür gün taliban tarafından esir tutulan Türkiye vatandaşı gibi olmaz!

Al-Alameyn Çevrimdışı

Al-Alameyn

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
mesajlarına baktım..senin hangi akidede olduğun belli..küfür tek millettir,bu adama cevap verip boş yere vakit harcamayın

Muhammed kardeş, mesajlarıma bakacak kadar vaktin var, fakat manalı bir cevap verecek kadar vaktin yok! Herhalde bütün cevaplayamadıklarına “zaman harcamak” diyorsundur??? Diğer kardeşlerimizin cevap verip vememesine onlar karar verirler. Bu formun en güzel yanı ve faydası da konuları bütün kardeşlerimizin tartışabilmesi...

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Al-Alameyn...abi esas aynı fikirde olmadığı herkese imansız diye bağırıp çağıranların akidesi çok bellidir. var mı öyle bir konuda aynı fikirde olamadık diye ikimizden biri imansız olsun. Kulun yüreğindeki imanın büyüklüğünü küçüklüğünü, varlığını yokluğunu Allah'tan başka tartıp, ölçecek yoktur.

Üst Ana Sayfa Alt