Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Taliban'dan Türk rehineleriyle ilgili açıklama

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
e sor o zaman yöneticilere baksınlar...nereden giriyoruz internete. hiç güleceğim yoktu.

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ben her hangi bir konu tartışılırken kişisel saldırılara başvuranlarla artık hiiiiiç muhatap olmamaya karar verdim. bu konu altında çok güzel karşıt görüş belirtmiş olan üyeler var. Allah razı olsun, vakit ayırıp yazmışlar, izah etmeyi amaçlamışlar. önemli olan bu zaten.

S Çevrimdışı

sayfullah571

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Al-Alameyn...abi esas aynı fikirde olmadığı herkese imansız diye bağırıp çağıranların akidesi çok bellidir. var mı öyle bir konuda aynı fikirde olamadık diye ikimizden biri imansız olsun. Kulun yüreğindeki imanın büyüklüğünü küçüklüğünü, varlığını yokluğunu Allah'tan başka tartıp, ölçecek yoktur.

Demek ki bizim ehli sünnet alimlerimiz insanlarda küfür ameli gördüklerinde tekfir ederek, kafir olduklarını söyleyerek -haşa- Allah'ta olan tartı-ölçeği kendilerinde görmüşler, pis bir iş yapmışlar.

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
sayfullah571...haklısın. kişi açık bir şekilde küfür yaptığında, onlara kafir denir tabi ki. ama al-alameyn'in küfür olan davranışı nedir? yazdıklarına ben de baktım.

üstelik bir kimseye kafir derken çok dikkatli olmak lazım.

"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."
Buhârî, Edeb 73; Müslim, Îmân 111.

yani burada birbirini kişisel olarak tanıyanlar çok azdır eminim. böyle bir yakınlık olmaksızın başkalarına imansız demek çok ağır kaçıyor. insan biraz ölçülü konuşmalı.

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
muhammet87, eğer soruna cevap verirsem, bana kişisel olarak saldırıda bulunacak mısın yoksa cidden mi soruyorsun?

L Çevrimdışı

laslan565

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
peki. ben yaklaşık 2 aydır buraya hiçbir şey yazmadım. olan bitenleri, üyelerin arasındaki kavgaları çekişmeleri uzaktan takip ettim. ayrılanlar, katılanlar oldu.

bugün yazmamın nedeni de cihad konusuyla ilişkili değil zaten. bir müslümanın başka bir müslümana çok gelişigüzel bir şekilde imansız demesi bana çok ters geldi. görüşümü belirttim. dikkat edersen eğer taliban, cihad ya da bu tür konular hakkında tek bir şey söylemedim.

ama cihad hepimizin bildiği gibi İslam'ın zirvesidir ve bu nedenle benim için de çok önemli bir konudur. buna ek olarak, benim en çok karşı olduğum nokta cihad edilirken, masum insanların yaralanması, zarar görmesidir. ben kendimi o anaların, babaların, kardeşlerin yerine koyuyorum, evlat acısı çekenleri düşünüyorum. yüreğim parçalanıyor ve eğer mümkünse mücahid kardeşlerimizin bu tür ölümlere sebep vermeyecek bir şekilde cihad etmelerini arzuladığımı söylüyorum. bu sözlerim ya da inanışım benim cihada karşı olduğum anlamına gelmez ve bu şekilde anlaşılmamalı.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
peki. ben yaklaşık 2 aydır buraya hiçbir şey yazmadım. olan bitenleri, üyelerin arasındaki kavgaları çekişmeleri uzaktan takip ettim. ayrılanlar, katılanlar oldu.

bugün yazmamın nedeni de cihad konusuyla ilişkili değil zaten. bir müslümanın başka bir müslümana çok gelişigüzel bir şekilde imansız demesi bana çok ters geldi. görüşümü belirttim. dikkat edersen eğer taliban, cihad ya da bu tür konular hakkında tek bir şey söylemedim.

ama cihad hepimizin bildiği gibi İslam'ın zirvesidir ve bu nedenle benim için de çok önemli bir konudur. buna ek olarak, benim en çok karşı olduğum nokta cihad edilirken, masum insanların yaralanması, zarar görmesidir. ben kendimi o anaların, babaların, kardeşlerin yerine koyuyorum, evlat acısı çekenleri düşünüyorum. yüreğim parçalanıyor ve eğer mümkünse mücahid kardeşlerimizin bu tür ölümlere sebep vermeyecek bir şekilde cihad etmelerini arzuladığımı söylüyorum. bu sözlerim ya da inanışım benim cihada karşı olduğum anlamına gelmez ve bu şekilde anlaşılmamalı.
Mücahid kardeşlerimiz zaten buna dikkat ediyor.1 müslüman gördüklerinde bile operasyonu durdurabiliyorlar.O cami bombalamaları falan cia nin işi.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Güncelleme: 09:45, 13 Mayıs 2013 Pazartesi
taliban.jpg

Taliban elindeki diğer 4 Türkü de serbest bırakacakTaliban, kalan dört Türk vatandaşını da yakında serbest bırakacağını söyledi

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
Taliban, Afganistan'ın Logar eyaletinde 3 hafta önce kaçırdıkları 4 Türkü daha serbest bırakacağını açıkladı.
AP'nin haberine göre, Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, medya organlarına gönderdiği e-postada rehin aldıkları 8 Türk vatandaşından 4'ünü "iyi niyet gösterisi" olarak serbest bıraktıklarını, hala ellerinde bulunan 4 Türkü de yakında salacaklarını belirtti.
Mücahid, Türkler ile birlikte rehin alınan Afgan mütercim ile biri Rus diğeri Kırgız 2 pilotun serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda ise bilgi vermedi.
Türk vatandaşları, bir Türk şirketinin Afganistan'da yürüttüğü proje kapsamında Khost'a giderken helikopterlerinin 21 Nisan'da ülkenin doğusundaki Logar vilayetindeki Mangel vadisine zorunlu iniş yapması üzerine Taliban tarafından rehin alınmıştı.
Taliban, kaçırılan Türklerden 4'ünü dün serbest bırakmıştı. Serbest bırakılan Türk vatandaşları, başkent Kabil'deki Türk Büyükelçiliği'ne götürülmüştü.

Üst Ana Sayfa Alt