Tasavvuf Ehline Çağrı !!!!!!!

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
tasavvuf ehli kardesler

ALLAH CELLE CELALUHU dan istemek ile mezardan istemek arasindaki farki yazarmisiniz?

ve hangisinin daha makbul oldugunu belirtirseniz sevinirim...

F Çevrimdışı

ferdiosman

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bnlar ne biçim sor habibullah ,tasavvuf ehli olmasam da büyük bir muhabbetim vardır.keşke biraz şu meraklı olduğun konuyu araştırsaydın! Kbirdekilerin ruhaniyeti ne drumda bnla ilgili İbni Kayyımın kitaburruhuna bir bak !

Ardından sen nasılki doktordan yardım istiyorsun ama sana şifa verenin mutlak olarak Allahu teala olduğunu bilerek burda doktartan mecazi yardm istenir.Asl yardım edecek olan Allahtr.Zaten eğer itikatın düzgün ise doktordan yardım isterken aslında Allah!tan istersin.Ölü olsn diri olsn mutlak yardm edenin Allahtan başkasını olduğunu kabl etmek her türlü sakattır.Şimdi hangisi daha faziletli diye sorulmaz lakin hepsinde Allahtan istiyorsun .Çünkü bu tür vesilelere sarılmayı Allahu teala istiyor.

Neden bir işin olmasını Allahtan isterken birde arkadaşına bana dua et diyorsun ,ya da Salih amelinle Allah'a yalvarıyorsun.Bu tür şeylere tevessül etmeden de Allah tan isteyebilirsin ? Şöyleki bunlar sahih hadisle gelmiştir.Ve bnlar mahluktur.Brda bakılması gereken şey tasavvuf ehylinin delili olup olmamasıdır.iNSAF LA BAKANLARDA ONLARCA DELİL BULACAKTIR.Sahabenin peygamberimizn kabrinden sahih hadisle yağmur istedikleri gibi rivayetler tevessül konusnda geçmiştir.

A Çevrimdışı

arowona

Üye
İslam-TR Üyesi
Tevessül olayını bilmeyen bir kardeşe gelde anlat bunu şimdi :)

Vesileye yapışıp , Yaradanın Allah c.c olduğunu bilerek istenilen Yardımlardır..

Ama İlm işte bilmeye ne anlatacaksın :)

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
lutfen duvara dayanmadan konusun ilim duvara yapismak ise mesele yok ..HZ.Muhammed Sallallahu aleyhi vessellem den gelen bir tanecik ornek verin ...

sakin hz.omer le ilgili hadis i vermeyin

hz.Muhammedin sallallahu aleyhi vessellemin minberde iken yanina gelip ondan dua edip ALLAH celle celaluhu dan yagmur istemesini isteyen hadisten ornnek alin...

F Çevrimdışı

ferdiosman

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
1- Habibullah biz hiç bir zaman delilsiz konuşmayız ,nice defalar bu sitede bu konu geçtiği için senin ilgili yerlere bakmanı istedik o kadar. Hem meraklısın devamlıbu konuları açmaya ,birazda araştır be kardeşim..

2'ncisi ise bu konuyu Ehli-tasavvufa aidmiş gibi göstermen yazık..

İmam et-Tebarânî ile –kendisi gibi birer Hadis imamı olan– Ebû Bekr b. Mukrî ve Ebu'ş-Şeyh, Medine'de bulundukları zamanlardan birinde yiyecekleri tükenmiş, aç kalmışlardı. Açlık dayanılmaz bir hal alınca Ebû Bekr b. Mukrî, "kabr-i saadet"e giderek, "Ey Ellah'ın Resulü! Açlık bizi perişan etti!" diye serzenişte bulunur. Medine'de oturanlardan birisi aynı günün akşamı kapılarını çalar ve "Bizi Hz. Peygamber (s.a.v)'e şikâyet etmişsiniz. Rüyama geldi ve size yardım etmemi emir buyurdu" diyerek elindeki yiyecek dolu sepeti kendilerine verir

[(Mısbâhu’z-Zalâm: 61) Mısbâhu’z-Zalâm Muhakkıkı, bu rivâyeti İmâm Zehebî’nin, Siyeru A’lâmi’n-Nübelâda (16/400), Tâcüddîn es-Sübkî’nin de, Tabakâtü’ş-Şâfiiyyeti’l-Kübrâ’da (2/251) zikrettiğini söylemiştir. (Aynı yer)]Ayrica İbni Cevzi elVefa)

Bir sahih hadis vereyimde en azından bu konudaki onlarca riveyet ,hadis ulemasının tatbikatı, ve nice tecrübelerin var olduğunu bil!!!

Gerçi gözünü kapatana kim neyi gösterebilir ki;

Mâlikü’d-Dâr Hadîsi:Hz. Ömer’in radııyellâhu anh halîfeliği zamanında insanlara kıtlık isabet etti de, bir adam Nebî sallallâhu aleyhi ve sellem’in kabrine geldi ve şöyle dedi: Ya Resûlullah!.. sallallâhu aleyhi ve selem. Ümmet'in için (Allah celle celâlühû’dan) yağmur iste, zîrâ onlar (neredeyse) helak oldular. Sonra, Resûlüllah sallallâhu aleyhi ve sellem o adama rü'yâsında göründü
“Ömer’e git, ona selam götür, halkın suya kavuşacağını haber ver ve ona şunu söyle; “Senin vazifen, iyi muamelede bulunmak, ölçülü ve güzel hareket etmektir” Adam derhal giderek durumu Ömer radıyallahu anh’e bildirdi. Bunun üzerine Ömer radıyallahu anh ağladı ve; “Rabbim! Üstesinden gelemediğim şeyler hariç, çaba sarfetmekten geri durmuyor ve elimden geleni yapıyorum!” dedi.

(İbni Ebi Şeybe(6/356) Fethul Bari(2/397,495) El İsabe(3/484) İbni Abdilberr İstiab(3/1149) Kastalani Mevahib(2/365) Kenz(4/289) Halili İrşad(1/313-314) Şerhu Süneni İbni Mace(Suyuti-Abdulgani-FahrulHasen Dehlevi şerhi s.99) İbni Kesir Bidaye(7/149-151) Tarihut Taberi(3/192) Münziri Tergib(2/41) Şevahidul Hak(s.137) Hayatus Sahabe(4/470) Futuhatur Rabbaniye(5/35) Mecma(3/125) Zürkani Şerhul Mevahib(8/80) Beyhaki Delail(7/47) İbni Asakir(53/294)

Bu haberi, Beyhekî, Beyhekî tarikiyle es-Sübkî, Ayrıca, Buhârî, Târih’inde Ebû Sâlih Zekvân’dan kısaltılmış olarak, İbnü Ebî Hayseme, bu vecihden uzun olarak rivâyet etti.. Bu zât, Hâfız, Hüccet, sıka/sağlam biridir. Bunu yine İbnü Ebi Şeybe, el Musannef.’de rivâyet etmiş, İbn-i Hacer, el-Feth ’de bu rivâyetin isnâdının Sahîh olduğunu söylemiş ve “rü'yâyı gören, Sahâbe rıdvanullâhi teâlâ aleyhim'den biri olan Bilal İbnü Hâris el- Muzenî’dir; nitekim Seyf, El-Futûh’da böyle rivâyet etti,” demişdir. Bu rivâyet, Sahâbe rıdvanullâhi teâlâ aleyhim'in, ölümünden sonra Resûlüllah sallâhu aleyhi ve sellem ile istiska etmekteki (ondan bir şey istemelerine dâir) amelleri husûsunda bir nassdır. İçlerinden hiç biri şu haber kendilerine ulaşmasına rağmen onu inkâr etmedi. Mü’minlerin Emîri’ne götürülen haber yayılır. İşte bu yüzden şu rivâyet birilerine yalan söz isnâd edenlerin dilini koparır.) Kevserî, Mahku’t-Tekavvul’den kısaltarak, Makâlât: 388-389]İbni Kesir''Bu olayın isnadı sahihtir'' c.7 s.92

Sözde Selefi Abdülazîz İbnü Abdillâh İbni Bâz'ın Fethu’l-Bârî Tahkîk(!)inde, dipnotta söylediği , -Şârih(ibnü Hacer)in dediği gibi sahîh farzedilse bile- diye devam eden sözlerindeki bu ifade de bahsettteğimiz gerçeğe işaret etmektedir.Öyle ki sözde Selefiyelerin hocası İbn Teymiyye İktizâu's-Sirati'l-Müstakim s.493 de derki''Adamın biri Peygamberimizin mezarı başına gelerek .O'na -KülYılı-diye tarihe geçen o yılki şiddetli kuraklıktan yakındı.Bunu üzerine gözleri önünde beliren Peygamberimiz bu kişi aracılığıyla Hz. Ömere halkı yanına alıp yağmur duasına çıkmasını emretmiştir. (Dip notta ;İbni Kesir''Bu olayın isnadı sahihtir'' c.7 s.92) hadisini zikrettikten sonra ''bu tür tezahürler,Peygamberimizden daha alt düzeyde olan salih şahsiyetler tarafında da ortaya konabilmektedir.Ben şahsen bu türde bir çok olay biliyorum.Peygamber efendimizin veya ümmetine mensup salih bir şahsiyetten bir şey dilemeleri ve bu dileklerinin yerine getirilmesidir.Bu da çok görülen bir olaydır.'' der(.İbni Teymiyye,Pınar yay.İktizâu's-Sirati'l-Müstakim s.493 )

H Çevrimdışı

Habibullah

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
lutfen sakin kafa ile dinle ondan sonra ALLAH celle celaluhudan baskasindan nasil olurda yardim istersiniz yarattigi zerreler kadar hasa ALLAH celle celaluhu size gidin isteyinnmi dedi tabiki yok diyeceksiniz sadece bir adet hz.omer r.h.a ile ilgili hadise yapismayi birakin o hadisin tersi anlamli olan hadislerden ALLAH celle celaluhu rizasi icin ders alin ne olur laf olsun diye yazilarda yazmayalim BU ISIN SAKASI YOK HELE GERI DONUSU OZUR DILEMESI YOK SAKIN UNUTMAYIN....

[D]15548[/D]

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Sözde Selefi Abdülazîz İbnü Abdillâh İbni Bâz'ın Fethu’l-Bârî Tahkîk(!)inde, dipnotta söylediği , -Şârih(ibnü Hacer)in dediği gibi sahîh farzedilse bile- diye devam eden sözlerindeki bu ifade de bahsettteğimiz gerçeğe işaret etmektedir.Öyle ki sözde Selefiyelerin hocası İbn Teymiyye İktizâu's-Sirati'l-Müstakim s.493 de derki''Adamın biri Peygamberimizin mezarı başına gelerek .O'na -KülYılı-diye tarihe geçen o yılki şiddetli kuraklıktan yakındı.Bunu üzerine gözleri önünde beliren Peygamberimiz bu kişi aracılığıyla Hz. Ömere halkı yanına alıp yağmur duasına çıkmasını emretmiştir. (Dip notta ;İbni Kesir''Bu olayın isnadı sahihtir'' c.7 s.92) hadisini zikrettikten sonra ''bu tür tezahürler,Peygamberimizden daha alt düzeyde olan salih şahsiyetler tarafında da ortaya konabilmektedir.Ben şahsen bu türde bir çok olay biliyorum.Peygamber efendimizin veya ümmetine mensup salih bir şahsiyetten bir şey dilemeleri ve bu dileklerinin yerine getirilmesidir.Bu da çok görülen bir olaydır.'' der(.İbni Teymiyye,Pınar yay.İktizâu's-Sirati'l-Müstakim s.493 )

Bunla nereye varmak istedin söyler misin?

U Çevrimdışı

uykalkan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Sen bu farkı neden Tasavvuf ehlinden istiyorsun direk Allahu Tealadan istesene. Tasavvuf ehline olan muhabbetimi kat kat arttırmaya vesile olduğun için teşekkür ederim ayrıca. Ateşle oynamayalım lütfen.

Allahu Tealanın dostlarına düşmanlık yapanlara sesleniyorum Tövbe edin ve Mürşid bulun kendinize bidahada bırakmayın cüppesinden. Bırakın artık şu Nefsin oyunlarına gelmeyin gözünü seveyim. Allahu Teala'nın Rahmeti çok büyük.

"Her kim Benim velîlerimden bir velîye düşmanlık ederse, şüphesiz Ben ona harp ilan ederim. Kulum kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevgili hiçbir şeyle bana yakınlık kazanamaz. Farzlara ilâveten bir de kulumun sürekli yapmaya devam ettiği nafileler vardır ki bunlarla Bana yaklaşır ha yaklaşır ve nihayet öyle bir hâle gelir ki artık Ben onu sevmişim demektir. Bir kere de sevdim mi artık onun işiten kulağı, gören gözü, tutup yakalayan eli ve yürümesine vasıta olan ayağı olurum (Hâsılı; onun işitmesi, görmesi, tutması, yürümesi doğrudan doğruya meşîet-i hâssa (hususi muamele) dairesinde cereyan etmeye başlar). Böylesi bir kul Benden birşey isterse istediğini muhakkak ona veririm. Bana sığınırsa onu özel korumam altına alırım."

SadakAllahülAzim.

EBU NİDA Çevrimdışı

EBU NİDA

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
AMENNA hadis sahihtir. fakat senin bu veli olarak getirdiğin zatlar kimlerdir?ALLAHın velisi oldukları bellimidir,kendilerini ALLAHa nispet eden fakat ibadetleri ve yaşayışla şeytanın velisi olan nice insanlar vardır, acaba Nebi s.a.s getirdiği şeriata uyuyorlarmı yoksa onun getirdiği şeriatta olmayan yeni ilim ve ibadet çeşitlerimi getiriyorlar.Bazı kesimler gibi şu zat hıdır a.s dan şu kadar yıl ders aldı,şu zat bu kitabı yazmak için Nebi s.a.v den özel olarak ders aldı diyenlerdenmi? hatta geçenlerde biri benim kardeşime şöyle demiş.Biz bir konu hakkında bişey bulamadığımızda nebi s.a.v e soruyoruz.ona Nasıl soruyorsunuz dediğinde. O ise rüyamıza geliyor bizde sorularımızı soruyoruz oda cevaplıyor diyor.SubhanALLAH yani bu veliler ümmetimin en hayırlıları dediği SELEFİ(sahabe,tabiin,tebiitabiin) geçmişler. böyle veliler ise sizin dediğiniz biz bundan beriiyiz.

yukarıda ferdi osman ismindeki şahısa soruyorum acaba ibn teymiyyenin sıratı mustekim isimli kitabını okudunmu Bana ALLAH için cevap ver ibn teymiyye neden bu hadisleri getirmiş ve hangi başlık adı altında getirmiş söylermisin. o hadiste gelen kişininde kim olduğunu söyle hangi SAHABEYMİŞ? bilelim