İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
cemaat bildiklerini öğretme , bilmediklerini öğrenmeyi sağlayan bir ilim yuvası
cemaat tevhid yolunda olduğu müddetçe takva yuvası
cemaat müslümanların imanının sağlam kalması için kötülüklerden uzak tutan sağlam bir kale
cemaat ALLAH cc yolunda olanların , kardeşten ileri derecede birbirlerini sevdiği kenetlenme yeri
Cemaat(çi)lik; İbrahim Olma Vasfına Göz Dikenlerin içine girmeye Tenezzül etmeyeceği ,bir olgudur...
Tek Cümle ile Cemaat..
MUTLAK OLAN ESASLAR ÜZERİNE BİRARAYA GELMİŞ VE O ESASLARI ÖĞRENME-ÖĞRETME-YÜRÜRLÜĞE KOYMAK İÇİN GAYRET VE ÇABA SARF EDEN HER FERDİN, KENDİ BAŞINA DÜŞEN GÖREVİNİ YAPARKEN Normal Hayatında ,BİR TARAFDANDA VUCUDU TAMAMLAMA GÖREVİ GÖRMESİDİR...
Cemaat; rastgele, tesadüfen veya şartların bir araya getirdiği insanlar değildir. Cemaatin üyeleri de yaptıklarını bilmeyen, hangi şartlar altında bir araya geldiğinden habersiz ve şuursuz kimseler değillerdir. Cemaat, şuurlu bir birlikteliktir. Kuru kalabalık, cansız varlıklar yani kitle (cemadât) değildir. Kitle, şartların bir araya topladığı kalabalıktır. Yolu ve hedefi belli değildir. Asgari müşterekleri bile ortada yoktur. Belki bir çıkarın, belki etkili bir rüzgârın, belki gözü açık bir propagandacının bir araya topladığı bir sürüdür. Sürüyü akıllı ve gözü açık çobanlar istediği gibi sürükleyip götürürler. Bir topluluğun cemaat adını alabilmesi için, o topluluğun belli bir fikir etrafında, belli bir hedefe gitmek üzere bir araya gelmesi, belli ilkelere bağlı olması ve başlarında cemaat ile özdeşleşmiş, aynı amaca bağlı yetkin bir imamın (önderin) bulunması gerekir.
Hz. Ali (r.a.)'ın târifiyle cemaat; ''Vallahi cemaat hakkın etrafında toplananlardır, sayıları azda olsa. Tefrika ise bâtılın etrafında toplanandır sayıları çokta olsa!''
Şu da var ki; Cemaat cemaat olmaz emir olmadıkça, emir de emir olmaz itaat olmadıkça!