Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Tekfircilere Reddiye Yapın Lütfen?

S Çevrimdışı

Saladin1

Üye
İslam-TR Üyesi
Es Selamu Aleyküm we Rahmetullah kıymetli kardeşlerim,

Ben sizinle aynı akidedeyim.
İnternette bazı tekfirciler önüne geleni tekfir ediyorlar. Ebu Katade’yi, Makdisi’yi, Usame’yi, HTŞ’yi, Ebu Hanzala’yı ve akidesini sağlam bulduğum bir çok kişiyi, grubı tekfir ediyorlar. Tekfir için deliller de buluyorlar. Benim kafam karıştı. Allah rızası için şunlara bir reddiye yapın. Yoksa tekfirci olup geleni geçeni tekfir edeceğim.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh
Kardeşim tekfirde itidal olmak gerekir. Aşırıya kaçarak zorlama yorum ve tevillerle illa tekfir etmek istemek bir dürtü, bir hastalık semptomudur ki adı da aşırı tekfir hastalığıdır.
Nitekim ismini zikrettiklerinin arasında bile diğerlerini tekfir eden aşırı tekfir hastası şahıs mevcud.
Sitemizde gerek "ilmi munazaralar bölümünde, gerek "Tevhid" ve Soru Cevab bölümlerinde bu konuda ehl-i sunnetin görüşleri ortadadır. Her kendini ortaya atana taş atmaya kalksak ortalık çöle dönüşür. Tekfirde aşırılıktan sakınmanın genel kâideleri mevcuddur. Her konu veya kişi için tek tek reddiye yapmaya ömür ve vaktimiz musait değildir. Ayrıca bu sapıklara cevab yetiştirmek ummetin öncelikli problemi değildir. Bunlara en büyük reddiye kaale almamaktır, onları adam yerine koymamaktır.
 
Üst Ana Sayfa Alt